Misafir 4 Ocak 2012 Paylaş 4 Ocak 2012 Furkan hocam orada girilen bilgiler ad soyad baba adi doğum yeri doğum tarihi sorgu sonucu dönen bilgi benim kendi vergi dairem adanada seyhan vergi dairesi ben ankaradayım .7 yıldır burda yaşıyorum 3 aydır araba sahibiyim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Ocak 2012 Paylaş 4 Ocak 2012 Yeğenbeydir... Genelde öyle oluyor. Telefon açıp sor yarın Mustafa.. Yorum bağlantısı
H. İbrahim Yıldız 4 Ocak 2012 Paylaş 4 Ocak 2012 2003 mondeo ghia benzinli aracın kasko değeri 2011 de 20700 TL iken 2012 de 23000 TL olmuş. Biz 20000 TLnin altına düşüp bir alt dilimden faydalanma ihtimalini düşünürken değer 2300 TL artmış. Çok ilginç.... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Ocak 2012 Paylaş 4 Ocak 2012 2003 mondeo ghia benzinli aracın kasko değeri 2011 de 20700 TL iken 2012 de 23000 TL olmuş. Biz 20000 TLnin altına düşüp bir alt dilimden faydalanma ihtimalini düşünürken değer 2300 TL artmış. Çok ilginç.... Satsanız kaça verirsiniz... ? Yorum bağlantısı
H. İbrahim Yıldız 4 Ocak 2012 Paylaş 4 Ocak 2012 23000 Satsanız kaça verirsiniz... ? Daha düşük değerini bilmem ama 23000 TL'yi ciddi ciddi düşünürüm.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Ocak 2012 Paylaş 4 Ocak 2012 Demekki liste doğru İndirim hayali gelecek yıla artık Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 4 Ocak 2012 Paylaş 4 Ocak 2012 (düzenlendi) Furkan hocam orada girilen bilgiler ad soyad baba adi doğum yeri doğum tarihi sorgu sonucu dönen bilgi benim kendi vergi dairem adanada seyhan vergi dairesi ben ankaradayım .7 yıldır burda yaşıyorum 3 aydır araba sahibiyim. Mustafa hocam bir yanlış anlaşılma var galiba intvd.gib.gov.tr deki MTV sorgulama ekranında araç plaka, tc kimlik no ve tescil tarihini giriyorsunuz ilk çıkan sayfadaki vergi dairesi bilgisini kastetmiştim. Demekki liste doğru İndirim hayali gelecek yıla artık Emmi sanırım bu ÖTV zammı Kasko değer listesini de etkilemiş. 4 Ocak 2012 tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) Çok şükür halettim. Sabah sigortacıdan belgemi aldım araç kodunu girmemiş. yeğenbey vergi dairesine gittim kimsecikler yok hemen sıra aldım bir amca da bunun için gelmiş hayırdır amca sorun ne? "araç kodunu girmemiş sigortacı o olmadan da işlem yapmıyor" dedi. bende de yok dedim allahtan sigortacı kasko değer sayfasının çıktısını da vermişti or da yazıyordu sıram geldi "bu şekilde olur mu? dedim "olur dedi" sevindim bu seferde "araç tipini aşağıdan değiştir hemen sıra almadan geri gel dedi" gittim bir de orda sıra bekledim değiştirdiler ne yazıyordu bilmiyorum geri yukarı çıktım, sırasız geçtim hafif mırıldanmalar etrafımda bizde bekliyoruz vs vs. işlem bitti dedi evrak var mı? yok dediler yatırabilirsin dedi sevinerek ayrıldım oradan. bugün yatıracam kısmetse internetten taksitle Emmi çok teşekkür ederim herşey için. 5 Ocak 2012 tarihinde Mustafa Koçak2 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
H. İbrahim Yıldız 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Demekki liste doğru İndirim hayali gelecek yıla artık Aynı modelin dizelinin daha az kasko değerinde olması da ilginç değil mi ? Yorum bağlantısı
Batuhan Şahin 6 Ocak 2012 Paylaş 6 Ocak 2012 Herkese merhabalar. Uzun zamandır şifremle girmiyordum. Benim araç 2005 Mondeo Ghia x otomatik, kasko değerine 29250 tl denmiş. bana biraz abartılmış gibi geldi. Galiba bir alt dilim indirimine girmiyor. Vergi de bir hayli yüksek. Yorum bağlantısı
Harun Şen 6 Ocak 2012 Paylaş 6 Ocak 2012 Kasko bedelinin %5'i olayını unutmayın arkadaşlar... Örnek: Araç Yaşı 12, silindir hacmi 2000 cc, Kasko değer listesindeki araç bedeli : 10,000 lira, Listeye göre vergisi 576 lira.. Kasko bedelinin % 5'i, 500 lira.. Kaso bedelinin %5'i yıllık vergiden düşük ise bir alt kademeden vergi ödenir.. Bu aracın bir alt kademesi, 1800 cc'dir. 1800 cc için yıllık vergi tutarı 381 liradır. Bunun için Bir form doldurulması gerekmektedir. Menfaatiniz icabı bu hususu göz önünde bulundurun.. Genelde, yaşlı ve yüksek silindir hacmine sahip araçlar bundan faydalanır. Önceki yıllarda bu işlemi yaptırmamış olanlar da yani, 2007-2008-2009-2010-2011 yılları için yetkili sigorta acentelerince onaylanan bildirim formu ile birlikte bir dilekçe ile kayıtlı vergi dairelerine müracaat ettiklerinde, önceki yıllarda fazla ödedikleri MTV'yi iade olarak alabilir ya da vergilerine mahsup ettirebilirler. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ocak 2012 Paylaş 6 Ocak 2012 Ek1 formu (Kasko değer bildirim formu) Ruhsat fotokopisi Dilekçe Sahibi olduğum 1999 model Ford marka mondeo 2.0 ghia Hatcback aracımın 2012 yılı Motorlu Taşıtlar Vergilerini, Mtv genel tebliğleri, 22 nolu tebliğ uyarınca bir alt dilimden ödeyebilmem için gereğini arz ederim. EKLERİ ------------------------------------------- 1- Kasko değeri bildirim formu 2- Ruhsat fotokopisi Çok yoğunum valla mehmet abi daha yaptıramadım Günlük ortalma 90araç giriyo Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 Çok yoğunum valla mehmet abi daha yaptıramadım Günlük ortalma 90araç giriyo Ruhsatını faksla bana doldurup göndereyim bari.. Daha ne diyim Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 :) Hahaha saol mehmet abi p.tsi doldurup direk ptt'ye gidip ordan yolliicam artık Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 Bir sigortacının onaylaması gerekiyor, bunu unutma.. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 Ya ben nedem nerelere gidem. Kasko listesinde gözüken bir aracım bile yok ki indirim hayallerim olsun 1 Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 Vay anasını 0 model 2000 motorlu bir araç almak zor gözükmüyor ama yılda 2100 tl vergi ölüm gözüküyor 0 alacaksak motorsiklet alalım bari hakkatten vergiyle geçinen bir ülkeyiz yahu Yorum bağlantısı
Misafir 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 Çok şükür halettim. Sabah sigortacıdan belgemi aldım araç kodunu girmemiş. yeğenbey vergi dairesine gittim kimsecikler yok hemen sıra aldım bir amca da bunun için gelmiş hayırdır amca sorun ne? "araç kodunu girmemiş sigortacı o olmadan da işlem yapmıyor" dedi. bende de yok dedim allahtan sigortacı kasko değer sayfasının çıktısını da vermişti or da yazıyordu sıram geldi "bu şekilde olur mu? dedim "olur dedi" sevindim bu seferde "araç tipini aşağıdan değiştir hemen sıra almadan geri gel dedi" gittim bir de orda sıra bekledim değiştirdiler ne yazıyordu bilmiyorum geri yukarı çıktım, sırasız geçtim hafif mırıldanmalar etrafımda bizde bekliyoruz vs vs. işlem bitti dedi evrak var mı? yok dediler yatırabilirsin dedi sevinerek ayrıldım oradan. bugün yatıracam kısmetse internetten taksitle Emmi çok teşekkür ederim herşey için. ne kadar yatırdın Mustafa abi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 ne kadar yatırdın Mustafa abi ? Normal tarifen 576 lira, Kasko Bedelin 11250 Bunun % 5'i 562,50 lira.. Dolayısı ile bir alt kademeden ödeyeceksin.. Yıllık vergin 381 lira.. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 evet aynen 190.50 tl yazıyor şu an. ilk taksit bedeli daha ödemedim. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 evet aynen 190.50 tl yazıyor şu an. ilk taksit bedeli daha ödemedim. Mustafa hocam şu vergi dairesi meselesi benim dediğim gibi miydi? merak ettim. Yani MTV ödediğimiz ekranda yazan vergi dairesi arabanın bağlı olduğu vergi dairesi midir? Yorum bağlantısı
Misafir 9 Ocak 2012 Paylaş 9 Ocak 2012 Arabanın bağlı oldugu vergi dairesine nasıl bakilir bilmiyorum. Ulusa gittim direk sanırım farketmiyor. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Ocak 2012 Paylaş 10 Ocak 2012 İadeli taahhütlü bugün ptt'ye verdim Eklerle birlikte Umarım bi sıkıntı çıkmaz... Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 10 Ocak 2012 Paylaş 10 Ocak 2012 Bugün sigortacıma gittim, evrağı hazırlatmak için. Baktı etti 2012 yılı 97 ve alt modeller için liste yok. Ana! dedim olamaz olmamalı. İyi bak et derken bulamadık. Gib.gov.tr' de zaten yok!!!... Neyse gittim vergi dairesine çıktım 3. kata. Dedim abi böyle böyle yok yok yok. Dedi bize de gelmedi daha !!!... Sen 1 hafta sonra bir uğra diyorlar bana. Ee dedim? nesi ee dedi bana. Ya Ocak 1 den itibaren ödenmiyor mu bunlar? Niye bulundurmuyorsunuz, niye genel merkezinizi çalıştırtmıyorsunuz!!!... Accık ağız tartışması sonra çektim geldim dükkana. Dükkana geldikten sonra sigortacılar bişeyler birliğinin sayfasını bir kurcalayayım dedim. Seçmeli listeye bakıyorum en son 98 model var. Tam küfür ederkene bir baktım aşağıda yazı şeklinde bir ibare var. "97 ve alt modeller için tıklayınız!!!" Hay dedim tıklamanıza Bir baktım 19.000 tl gözüküyor benim araç. Hemen yüzdesini hesapladım 950. Şuanki görünen vergim 965. Çay söyleyin banaa rahatladım dedim elemana 15 lirayla sıyırttık ohhh ) 6xx gibi rakamlara düşecek şuan vergi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts