İçeriğe Yönlendir

2012 Mtv Listesi

İsa Köse

Recommended Posts

Mehmet abi çok iyi olur sigortacı zaten işyerinde eğer onlarda yoksa burda alırım o zaman...

bu arada benim sigortacı araca kasko için 1600 tl fiyat çekti :s Nutkum tutuldu :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

En aşağı ladayı hesaplıyorum. Hiç kullanmasam yattığı yerde senelik 500 lira masrafı var. Bu da demek oluyorki ayda 40 küsür taksit ödüyoruz. :s Diğer arabaları hesaplamak istemiyorum yoksa arabaya binmekten soğuyacağım. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

bu arada benim sigortacı araca kasko için 1600 tl fiyat çekti :s Nutkum tutuldu :)

O'na söyle muafiyetli yapsın ;)

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Kaşıkla ver,kepçeyle al.

Kendilerine gelince bir gecede kıyak yapıyorlar,bize gelince kayak

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Arabanı satmak istesen kaça verirsin.. ?

şimdi ben arabayı 33.500 TL ye aldım ama kasko değeri 38.150 TL idi

ama ben satarsam 36.000 TL ye satardım lakin 2.000 TL şanzıman masrafı var bunu satacak olsam söylerim yada yaptırır satarım.

Ama satmaya niyetim yok en azından önümüzdeki 3 sene için.

Ben pek sanmıyorum 32.840 TL den az olacağını ama bir umut sordum işte :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben pek sanmıyorum 32.840 TL den az olacağını ama bir umut sordum işte :)

Ne demek istediğimi anlamışsın... ;)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kendisinin bu hakkından faydalanmamı çok istedi.

Hocam engelli aracını sağlıklı sürücü kullanamıyor. Cezası var.

Sigortacınız doldurur, kaşeler..

Ben rahatım. Sigortacım düşünsün...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Birinci derece yakınları kullanabiliyor..

Ben rahatım. Sigortacım düşünsün...

Unutma ortağının cipe yapmamız lazım...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Emmi de yazmış ama evet Servet abi ben, eşi ve babam kullanabiliyoruz.

Ali sen de mi sildin işareti?

Sence silmiş miyimdir Fuat Hocam?

tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Artık plakalara engelli işareti basmıyorlar diye duymuştum..

Evet Emmi 3 ay önce yapılmış olan bir düzenleme ile kaldırıldı.

Yorum bağlantısı

Sence silmiş miyimdir Fuat Hocam?

Fuat Hocam hiç dokunmadım engelli işaretine. Bi ara yazın Mersin'de ve K.Maraş'ta gezerken plakadan dolayı yol veren falan oldu. Bu durumdan faydalanmayı hiç istemdeğim için ne yapsam ki diye düşünürken Trafik yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle engelli işareti kaldırıldı. Ben de geçen hafta plakaları Mersine'e (babam'a gönderip değiştirttim. Şu an engelli işareti yok.Hatta engelliler için park önceliği tanınması için bi kart gibi bişeyler vermişler. Babama özellikle göndermemesini söyledim. Bu durumdan faydalanmak yakışmaz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı

kaldırılması çok isabet olmuş bencede.

sileceğini düşünmediğim için sordum Ali:)

Biliyorum abi öyle düşünmeyeceğini :)

Kaldırılmasını engelliler dernekleri talep etmiş.toplum içinde etiketlenmiş hissi verdiği için. Tabi bu durumdan faydalanmak isteyen bahsettiğimiz tipler için de iyi oldu.

Bu arada Fuat abi Mersin'de hangi okulda çalışıyorsun?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Bence yanlış olmuş plaka işi. Sadece park değil ki? Yol vermek, daha geniş pay bırakmak, takip mesafesini büyük tutmak gibi bir sürü şey var.

Bizdeki mantık engelli aracı ÖTV vermez. O kadar.. Gerçekten engelliyse ne işi var arabada diye düşünürler.

Engelli dernekleri manyaktır. Özürlü derler olmaz sakat derler olmaz engelli derler olmaz. öf ki ne öf. Birbirleriyle geçinemezler... vs vs. Bu işi de bozmuşlar.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Bence yanlış olmuş plaka işi. Sadece park değil ki? Yol vermek, daha geniş pay bırakmak, takip mesafesini büyük tutmak gibi bir sürü şey var.

Bizdeki mantık engelli aracı ÖTV vermez. O kadar.. Gerçekten engelliyse ne işi var arabada diye düşünürler.

Engelli dernekleri manyaktır. Özürlü derler olmaz sakat derler olmaz engelli derler olmaz. öf ki ne öf. Birbirleriyle geçinemezler... vs vs. Bu işi de bozmuşlar.

Haklsınız Mehmet Hocam ama bu yönde talep engellilerden gelmiş. Belki daha farklı uygulamalar yapılabilirdi. Örneğin arabasını kendisi kullanan engelliler için rahatsız olmayacakları bi ibare veya özel bir harf falan olabilirdi plakalarda.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bırak kardeşim onları, onlar anlaşamaz kendi aralarında. Engelli ise önce engelinden rahatsız olur adam olan adam. Başkaları bakacakmış ta küçümseyecekmişte. Kompleksli adamlar işte. Engelin varsa niye saklamak durumundasın. Zaten almışsın arabanı.

Bunlar muhtemelen engelli çocuğu, babası vs için plaka çıkartıp üst model araçları ötv siz alanların orda burda "ee siz engelli değilsiniz" lafını duymamaları için, polis durdurup "sen mi engellisin yoksa baban mı? Baban araçta mı?" diye ceza kesmemesi için yapılmış.

tek sözüm var: Yazık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bence 4 yaşında. 2008 2009 2010 ve 2011'de 4 yıl doldurmuş. 2012'de 5. yaşına başlıyor. 1 yıl sonra 5 yaşında.

Bizde arabayı 2006'nın 12. ayında aldık. 7-8-9-10-11 olarak 5 yılı doldurdu ve 5 yaşında. 6. yaşına yeni başladı.

Yeni doğmuş çoçuğa 1 yaşında diyormusunuz ? 12 ay sonra 1 yaşında diyebiliyorsunuz :)

Araç bir aylık bile olsa 1 yaşında deniliyor, tabi mevzuata göre.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bırak kardeşim onları, onlar anlaşamaz kendi aralarında. Engelli ise önce engelinden rahatsız olur adam olan adam. Başkaları bakacakmış ta küçümseyecekmişte. Kompleksli adamlar işte. Engelin varsa niye saklamak durumundasın. Zaten almışsın arabanı.

Bunlar muhtemelen engelli çocuğu, babası vs için plaka çıkartıp üst model araçları ötv siz alanların orda burda "ee siz engelli değilsiniz" lafını duymamaları için, polis durdurup "sen mi engellisin yoksa baban mı? Baban araçta mı?" diye ceza kesmemesi için yapılmış.

tek sözüm var: Yazık.

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Çünkü o bahsettiğiniz tiplerin engellilerle ilgili herhangi bir dernek, vakıf vb. yerlerle alakaları yok. Ben böyle bir talebin ciddiye alınması için dernekler aracılığıyla dile getirildiğini düşünüyorum.

tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Yaa arkadaş anlamıyorum ki, vergiden dolayı sıfır araç alamıyoruz, ikinci el alıyoruz km düşürülmüş çıkıyor. En güzeli eşek alıp vergisiz ve km sorunu olmadan binmek... :) ya da Dargeçit'tekiler gibi, domuz gibi sağlam olup bir yolunu bulup özürlü aracı almak en güzeli..

Hocam eşşeğe binsek samana ATV, eşşeğe bandrol koyarlar merak etme. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Çünkü o bahsettiğiniz tiplerin engellilerle ilgili herhangi bir dernek, vakıf vb. yerlerle alakaları yok. Ben böyle bir talebin ciddiye alınması için dernekler aracılığıyla dile getirildiğini düşünüyorum.

Ben o tiplerin içinde işim gereği çok bulundum. Böyle sorunlar olabilir. Yoksa psikolojik nedenle bu iş olmaz. Örneğin tek kol yok, otomatik araç kullanıyor. Niye gocunsun ki plakadan? Yıllarca yaşamış zaten öyle.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Kasko bedelinin %5'i olayını unutmayın arkadaşlar...

Örnek:

Araç Yaşı 12, silindir hacmi 2000 cc, Kasko değer listesindeki araç bedeli : 10,000 lira, Listeye göre vergisi 576 lira..

Kasko bedelinin % 5'i, 500 lira..

Kaso bedelinin %5'i yıllık vergiden düşük ise bir alt kademeden vergi ödenir..

Bu aracın bir alt kademesi, 1800 cc'dir. 1800 cc için yıllık vergi tutarı 381 liradır.

Bunun için Bir form doldurulması gerekmektedir.

Menfaatiniz icabı bu hususu göz önünde bulundurun..

Genelde, yaşlı ve yüksek silindir hacmine sahip araçlar bundan faydalanır.

Kasko bedelinin %5'i 987 TL. Yıllık bedel 966 TL. Sıyırdık. :( Ek olarak yarın muayeneye gidiyorum. Acaba 2012 ilk taksitin ödenmesini isterler mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...