İçeriğe Yönlendir

Ford Streetka Için Hard Top

Türkay Palancı

Recommended Posts

Türkay Palancı

Merhaba Arkadaşlar,

Foruma yeni katıldım, bu ilk mesajım, umarım kurallara uygun bir giriş olur :)

Arkadaşlar 2004 model bir StreetKa aldım, Henüz bir iki gün oldu, ama isteyerek ve takip ederek aldığım bir araç.

O yüzden hem çok memnunum, hem de iyi ki almışım diyorum. StreetKa ile ilgili sorularınıza elimden geldiğince

yanıt vermeye çalışırım. Şu an itibari ile mevsimin kış olması yüzünden bir hard top arayışı içerisindeyim.

Bulabileceğim bir yer varsa ya da elinde bu araç için Hard Top varsa bana yardımcı olacak arkadaşlara

minnettar kalırım. Ben araştırdım ve sadece ebay sitesinde buldum.350 - 500 Pound civarında fiyatlar var. Ama gümrük ve

kargolama ne olur bilemediğim için varsa yurt içinden temin etmek ilk dileğim.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Güle güle kullanın aracınızı.. Hart top üst tentenin sert olanlarından ise biraz zor bulunur bence..

Yorum bağlantısı
Türkay Palancı

Teşekkür ederim. Zor bulunmasının sebebi sanırım o hard top un ayrı olarak hiç üretilmemesi, streetka nın winter edition modeli hard toplu olarak geliyor. Belki o modelden çıkma vs. varsa bulunabilir.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bildiğim kadarı ile TR ye hiç hard top gelmedi. Bu sebeple bulabileceğinizi sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Türkay Palancı

sahibinden.com da bir tane var, ama koca harflerle "Hard top ayrica satilik degildir!" yazmis, ben de mesaji aldim :)

Yorum bağlantısı
Türkay Palancı

Cok tesekur ederim. Hayir aksine tente ile kullanmakta bir sikinti yok, ustelik tente siyah arac gri oldugu icin ayrica bir hava yaratiyor. sadece tentesi cok temiz aracimin, mumkunse kisin tentesinin yipranmasini istemiyorum. bulabilirsem hard top u kisin, yazin da tenteli kullanmak istiyorum. bakalim, kismet :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aracınız hayırlı olsun, orjinal arka stopu bile bulmanız çok zorken, hardtop mucize olurdu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Hard top sonradan da yapılabiliyor. Ancak;

1-Orjinali gibi olması için %99 orjinalinden kalıp alınması lazım. Orjinalini bulsanız fibere ne hacet zaten. :)

2-Orjinaliyle aynı para ya da daha pahalıya mal olacak olması da ayrı sıkıntı.

Mutlaka olması gerekiyorsa yine en temizi yurt dışından bireysel ithalat şeklinde getirmek olacaktır ki,300 poundluk mal,bu yolla 500-600 pound'a mal olacaktır.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Türkay Palancı
(düzenlendi)

cadirda isinma problemi yok aksine buğu filan oluyor, izolasyonu iyi yapmis adamlar. ayrica deri koltuk, isitma var.

Ford yetkili servislerini aradim, tahmin edebileceginiz gibi uzay araci muamelesi yaptilar :) Ilginc bu arac Turkiyeye resmen gelmis, resmi olarak satilmis bir arac. Neyse. Internetten yurt disindaki seceneklere bakiyorum, fiyatlar ucuz degil. ama toplamda dediginiz gibi bana 500-600 pounda mal olacaksa sorun yok. 500 poundluk bir hard top vardi mesela ama pick up only diyor. yani gideceksin adamin evinden alacaksin. DHL ya da TNT ye aldirsak, nakliyesi arti gumruk ne kadar tutar acaba bilgisi olan, daha once boyle bir gonderi yapmis arkadas var mi acaba?

tarihinde Türkay Palancı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Türkay Palancı

ek bilgi - ford servisi itibari ile fiyat bilgisi veriyorum : 9700 TL + KDV

street olmasa da bu fiyata bi ka collection alinir sanki? ;)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Öyle. Yapacak maalesef çok fazla bir şey yok. Kişisel ithalat da 2500 lira civarında maliyet çıkarır gibi. Ya da gidip bizzat kendiniz ingiltereden alıp gelseniz o paralara mal olur. :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yuuh :D

Sorsaydınız, uçuyor mu yoksa konuşuyor mu diye :D

Yorum bağlantısı
Türkay Palancı

tesekkur ederim arkadaslar. evet aslinda feribot ile italyaya gidip oradan direksiyon sallasak, ve geri gelsek, 15 gunluk bir avrupa seyahati yapsak yani yine de daha ucuza gelir gibi geliyor. neyse ben yine de ikinci ellere (varsa tabi) bakayim. sizin de aklinizda olsun arkadaslar.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

tesekkur ederim arkadaslar. evet aslinda feribot ile italyaya gidip oradan direksiyon sallasak, ve geri gelsek, 15 gunluk bir avrupa seyahati yapsak yani yine de daha ucuza gelir gibi geliyor. neyse ben yine de ikinci ellere (varsa tabi) bakayim. sizin de aklinizda olsun arkadaslar.

Bir ara sahibinden de hard toplu bir street ka satılıyordu ama ilan kaldırılmış durumda.

Yorum bağlantısı
Türkay Palancı
(düzenlendi)

bu arkadasa bir teklifte bulundum ama maalesef bana donmedi. zaten ilaninda yazmis hardtop ayrica satilik degil diye. kimbilir ne biktirmislardir. o da hakli.

Bu arada bana bu konuda yardimci olabilecek bir servis, bir yedek parcaci, bir cikmaci biliyor musunuz arkadaslar? En azindan ellerinde olmasa bile beni yonlendirebilecek ya da ellerine gecinci bana ulasabilecek insanlar? Cok sevinirim.

tarihinde Türkay Palancı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Anladığım kadarı ile o da sonradan almış hardtop'ı.

Bence komple arabayı alın :D

Yorum bağlantısı
Burak Balıkçı

Aracınız hayırlı olsun, iki kişilik üstü açık bir araç için ideal seçim yapmışsınız. Çok keyif alacağınıza eminim. Tavan tentesi malzemesi kaliteli ve içerisinde ayrıca izolasyon mevcut, kışın karda bile hasarı-yırtığı yoksa su geçirmez kolay kolay. Yinede Hardtop istiyorsanız hatrı sayılır parayı gözden çıkartmalısınız. Gümrük, kargo ve gövde rengi boyama ile uğraşmak istemiyorsanız garantili olarak yetkili servisten temin etmenizi öneririm.

Araç Duratec motoru ile neredeyse sorunsuz ve uzun ömürlüdür. Ön amortisörlere dikkat edin yeter, amortisör takozları tüm KA'ların kronik sorunu. Araç yeni ve sportif lastik ebatları olduğu için geliştirme yapmışlar ama yabancı forumlarda yine ağırlıklı olarak bu durumun bahsi geçiyor.

Keyifle kazasız belasız sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Türkay Palancı

cok tesekkur ederim. aracimi yeni yeni taniyorum. ilk izlenimlerim muthis bir yol tutusu oldugu. bu anlamda amortisorler cok sert. agir bir arac. yere cok yakin yoldaki tum puturleri hissediyorsunuz o derece. motor gucu yeterli gorunuyor. sportif bir kullanisi var. ic tasarimi kendine has, kimisi eski bulabilir. ben biraz retro buldum, yeni arabalar gibi ucak konsolu gibi yanar doner degil. deri koltuklari kirmizi ve isitmalari var. 4 hava yastigi, 6 li cd changer. cd ler konsoldan degisiyor. bagaja gitmiyorsunuz degistirmek icin. cok dikkat cekiyor arac. insanlar yolda yaniniza gelip bu fordun hangi modeli diye soruyorlar. vitesi kemikli ve gecisi guzel. motor devirli kullanim istiyor. aksi halde homurduyor, tiksiriyor :) su an icin farkettigim ve bir sorun oldugunu dusudundum tek sey fan acmasi. arac cok soguk havalarda dahi 10 dk lik kullanimdan sonra fan aciyor. kisisel deneyimim bu sogukta ve bu kadar erken fan acmamasi gerekiyor. muthis bir fan var, cok guclu. sanirim termostat yuzunden olabilir. ilk firsatta kontrol ettirecegim. ford mondeom vardi bu hararet meselesinden korkuyorum cunku hic bir emare vermeden motor aniden conta yakabiliyor. umarim streetka larda da boyle bir kronik sorun yoktur.

tentesi cok saglam, henuz yagis almadi. ama tente ile surus biraz konforsuz. hard top istememenin bir sebebi de bu.

ilginiz icin cok tesekkur ederim, on amortisorler konusundaki onerinizi dikkate alacagim. dileyen arkadaslara arac ile ilgili detayli bilgiler verebilirim. ama dedigim gibi ben de yavas yavas alisiyorum :)

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Türkay Palancı

Merhaba arkadaslar,

Uzun zamandir formu takip edemiyorum, ama bilgi vereyim dedim, gittim Londra'ya bir hardtop aldim geldim. Tam bir macera oldu, akli olanin yapacagi is degil. deli isi. ama odulu buyuk, arabayi bambaska yapti. yakin zamanda detaylari ile yazacagimdir :)

cok da guzel oldu cok da iyi oldu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba arkadaslar,

Uzun zamandir formu takip edemiyorum, ama bilgi vereyim dedim, gittim Londra'ya bir hardtop aldim geldim. Tam bir macera oldu, akli olanin yapacagi is degil. deli isi. ama odulu buyuk, arabayi bambaska yapti. yakin zamanda detaylari ile yazacagimdir :)

cok da guzel oldu cok da iyi oldu :)

Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı

Hardtop hayırlı olsun keşke girmişken birde ön tampon alıp gelseydiniz, onuda buralarda bulamıyoruz. :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...