İçeriğe Yönlendir

Ford Streetka Için Hard Top


Türkay Palancı

Recommended Posts

Türkay Palancı

Herkese tekrar selam.

Oncelikle sirf hardtop icin Londra'ya gitmedim. Londra'ya bir fuar icin gidecektim, tarihler belli olunca, e-bay.co.uk'dan hardtop arastirmaya basladim. Biraz da sansin yardimi ile, Londra /Stansted havalimaninin cok yakinindaki birinden hardtopu buldum. Mesaj attim, dedim ki ben 3 hafta sonra gelecegim, gelene kadar elinizde tutar misiniz? O da eger arttirmayi kazanir kazanmaz odemeyi yaparsaniz tutarim dedi. Ve evet, arttirmayi kazandim :) Neyse, Londraya gittim, bir hafta kaldim, islerimi hallettim, donus sirasinda da biletimi stansted'den aldim. Bir arac tutttum, havalimani transferi icin, normal bir arac 60 pound filan, 120 pounda anlastik .(VW transporter) Hardtopu aldim, hava limani girisinde su havali naylon ambalaj posetleri ile deli gibi sardim. 10 metre filan gitti, onlar da 25 pound tuttu. Sonra pegasus kontuarina gittim, ama cok heyecanliyim diyebilirler ki arkadasim sen manyak misin bu ucakla gider mi diye. cunku gorundugu gibi degil, gercekten buyuk bir sey. Neyse, korkutum basima gelmedi, ucakta buyuk bagajlarin alindigi yerden aldilar. Surf tahtalari vs de oradan geciyor. Esimle ikimizin bagaj hakki 40 kg idi. 20 kg oradan kazandik, alet te 25 kg tuttu. yaklasik 7 kg fazlamiz oldu, 9 pound odedim kg basina, 63 poundda oraya bayildik. Ve ucaga aldilar, ucak izmire indi ve havalimaninda gorevliler bana teslim ettiii...

Ve gumruk macerasi basladi.... :)

Yorum bağlantısı
Türkay Palancı

Haliyle gumrukte takildi. bu kisim biraz tartismali ama beni su sekilde ikna ettiler . getirdiginiz sey bakanlar kurulunn acikladigi, yolcu beraberinde gelebilecekler listesinde yok. (burasi da tarrismali ama dedigim gibi fazla itiraz etmedim)

hardtopu ambara koydular, bir makbuz verdiler. iki gun sonra sozlu beyan yaparak, yaptigim e-bay odemesini de gostererek, her turlu kisisel kullanim icin oldugunu, ticari bir amacim olmadigini da yazili olarak bildirerek, gerekli harc ve ucretleri odeyerek gumrukten teslim aldim. bu kisim tahminimden kolay gecti, sebebi bu urunu yanimda getirmem. Ama gercekten yapilacak hareket degil. Tek basiniza getirmezsiniz ne tasiyabilirsiniz ne ugrasabilirsiniz.

Bu arada arabam gumus gri, hardtop fume :) ilginc oldu bence guzel oldu. boyatmaya gerek yok :)

Arabamin hardtoplu ve hardtopsuz hali soyle oldu :

stka1.jpg

stka2.jpg

stka3.jpg

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant

azminizden ötürü kutlarım, ayrıca renk çok yakışmış bence de boyatmaya hiç gerek yok. güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Türkay Palancı

tekrar tesekkur ederim arkadaslar. bu arada eklemeyi unuttum. bu hardtopun arabaya tam olarak takilabilmesi icin, cok acaip degisik bir kelepcenin arabaya monte edilmesi gerekiyormus. ki hardtopu takinca alttan vidalari ile sıkıştırılabilsin. ancak ben onu bulamadim, artik bir sekilde burada ya kendim yaptiracagim, ya da uygun fiyata bulabilirsem alacagim. tahminim cok da gerekli olmadigi, ama alttan tutmazsa bozuk yollarda takirti yapar ve kasaya zamanla zarar verebilir.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Azminiza hayran oldum. Tebrik ederim.

Hardtop'la ama bu renkte gezerseniz sıkıntı yaşarsınız, iki renk olarak ya aracınızı işleteceksiniz, ya da boyatmak zorunda kalacaksınız.

Bu arada arka cam rezistansı yine aynı tuşla mı çalışıyor?

Yorum bağlantısı

Ohaa diyorum maşallah çoook yakışmış yahu, beğendim. Azminize zaten diyecek bişey yok. Toplam maliyet Tl olarak kaç lirayı buldu ? Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Türkay Palancı

herkese selam tekrar,

arka cam rezistansi, tavanda bulunan bir dugme ile calisiyor. normaldeki tus sanirim sadece aynalari isitmak icin gecerli. pek deneme firsatim olmadi.

toplam maliyete gelince, 500 pound civari oldu, bu da 1400-1500 lira gibi bisi. ama satar misin derseniz satmam :) yukaridaki hardtoplu aracin sahibinin arabayi satarken hardtopu ayri satmamasini anliyorum simdi. muhtemelen o da zahmetli bir surecten gecti :)

cift renk olayi da sanirim ruhsata isletmek en garantilisi, ama ben bir sure boyle bir deneyeyim bakalim, zaten kasima kadar takmam, izmirde havalar o zamana kadar hardtop istemez:)

Yorum bağlantısı
Onur Eski

füme arca çok yakışmış.iyi günlerde kullnın.Bukadar zahmetin ardından,ruhsat işinde halledip çift renk kullanın.

Bu arada hard topu bana satarmısınız. :D belki bende street ka alırım kendime :D

Yorum bağlantısı
Türkay Palancı

bence de. arac zaten cift renk, ama bu konularda sanirim insiyatife kaliyorsun. subari imprezalarin spoileri yuzunden paso ceza yediklerini duymustum. anlatamiyorlarmis fabrika cikisi boyle diye :)

Yorum bağlantısı
Türkay Palancı

yok istanbula goturmedim henuz araci. ama izmirde bir tane fume streetka daha var, sahibi ile tanisma firsati buldum. saniyorum iki kisiyiz izmirde. istanbulda 10 tane filan var sanirim. hardtoplu bir street ise o ilandaki satilik arac olabilir. ama ben bu havda hardtopunu takmazdim sahsen.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...