Guest Levent Akgöz 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 herkese hayırlı akşamlar arkadaşım üye olamadğı için benim vasıtamla sorununu paylaştı.yağmurlu bir günde seyrederken arka rezistans tuşuna basmış arac kapı açık lambası ve sinyali vermiş daha sonra bu normale dönmüş ön cam sileceği 1 kademe çalışmamış ancak 2 ve 3 çalışıyor ertesi gün ise sağ ve sol sinyaller çalışmamış ancak dörtlü sinyal çalışıyor iki ayrı ustaya gitmiş bilgisayara bağlatmış yol bilgisyarı hatası vermiş ve yol bilgisayarının değişmesi yada tamir olması gerektiğini söylemiş oysa yol bilgisiyarında problem yok.sigorta tablosu kontrol edilmiş sorun olmadığı söylenmiş.Bursada yardımcı olabilecek bi usta tavsiyesi alabilir miyiz.(araç 2004 ghıa) 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 sigorta tablası kontrol edilmiş , ancak göz kontrolü ile üstten bakılır ki zaten arızası %99 Gem modülünde. Yorum bağlantısı
Mert Gül 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 (düzenlendi) Selam iyi akşamlar araç bana ait benim üyeliğim aktif olmadığı için arkadaş vasıtasıyla yaptırdım.Araç şuan elektrikçide beni aradı ve yol bilgiyasarının arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi ben alaka kuramadım yol bilgisayarı ve sinyal ne alaka dedim ısrarla bundan olduğunu söylüyor. 27 Aralık 2011 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 yol bilgisayarı dediği, üçgen formundaki yerdeki mi? Yorum bağlantısı
Mert Gül 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 (düzenlendi) Araç 2004 Focus Ghia küçük dijital yol bilgisayarı var gerçi bilgisayara bağlamışlar hatayı yol bilgisayarı olarak vermiş ayrıca gem modülünden olsa diyelim dörtlüler çalışıyor sinyaller silecek 1.kademe ve buz çözücü çalışmıyor başka sorun da yok araçda Gem modülü dediğimiz bu direksiyon altında buluna halk dilinde sigorta tablası dediğimiz şey midir? 27 Aralık 2011 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 hayır entegre bir parça, yol bilgisayarı dediği basit bir devre, tespiti kolay, yol bilgisayarının soketini çıkartınca herşey düzeliyor ise, sorunun kaynağı bulundu demektir. O parça hesap makinasından da daha işlevsiz bir göstergedir sadece. rakamı ise sağlam bir netbook kadar. Yorum bağlantısı
Mert Gül 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 çağlar bey evet doğru.peki bu gem modülü ne kadardır nereden bulabilirim.ayrıca bunun kesin ve net teşhisini servis mi belirler.tamiri mümkün müdür? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 sigortaları iyi kontrol edin derim. bir çok donanımın sigortası aynı olabiliyor. eğer yol bilgisayarında sıkıntı var ise onun sigortasını söküp deneyin bakalım ne olacak Yorum bağlantısı
Mert Gül 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 Araçta sonradan takılmış alarm var onu dahi söküp denedik ayrıca akü kutup başını çıkartıp 15 dk bekledik(resetlemek amacıyla)yine sorun devam etti. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 Araç su falan aldı mı, ne kadardır sahibisiniz. geçmişinde su sel hasarı falan var mı... ? Bence sigorta kutusu veya gem modülü.. Yol bilgisayarı dediğiniz göstergeden ibarettir. Almanız gerekirse de ebay,dan alın.. aracta sonradan takılmıs alarm var.onu dahi söküp denedik.ayrıca akü kutup başını çıkartıp 15 dk bekledik(resetlemek amacıyla)yine sorun devam etti. Yol bilgisayarının soketini söküp denediniz mi ? Yorum bağlantısı
Mert Gül 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 Hayır araç şuan bir ustada bu gece de orada kalacak yada deneyip denemediğini bilmiyorum en son aradığımda 'abi bu sorun beyine doğru gidecek dedi've daha sonra kendi aradı ve aracı bilgisayara bağladığını ve Yol Bilgisayarı arızası verdiğini söyledi ancak söküp deneyip denemediğini bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Mert Gül 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 ayrıca yagmur yağarken seyir halindeydim.ilk olarak aracın arka buz çözücü rezitans düğmesine bastım.az sonra kapı açık lambası ve uyarı sinyalı çaldı.durdum kapıları açıp kapadım.sorun gitmedi.devam ettip kendiliğinden normale döndü.bi süre sonra sileceğin 1.kademesi çalışmadı.dedim sigorta attı.ancak sileceğin 2.ve 3. kademesi normaldi.ertesi gün ise sinyaller çalışmadı.yağmurdan dolayı olabilir mi acaba.yalnız bu gün elektrikçiye giderken yol kenarına park ettim dörtlüleri yaktım.silecek 1.kademe tek bi kez çalıştı.ancak daha sonra çalışmadı. Bencede sorun Gem modülü. ben bursada ikamet ediyorum.bu gem modülünü nereden tamir ettirebilirim.tamiri mümkünmü.yada çıkma işimi görürmü?pahalı bi parçadır diye düşünüyorum: Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 Tamir konusunda bir şey diyemem ama çıkma parça satanlara sorulabilir. Güvenilir olur mu bilmem. Birde forburada.com dan Alper Beye danışın. Burada en önemlisi sorunun ne olduğunu iyi tespit etmek gerektiği. Hatalı bir parça değişimi sadece masrafı arttırmaz başka parçalarında zarar görmesine neden olabilir. Yorum bağlantısı
Mert Gül 27 Aralık 2011 Paylaş 27 Aralık 2011 benzer bi konu buldum. slm. arkadaşlar benim sorunum şu arabam 2006 ford focus trend lüx model, ha şunu belirteyim ondan sonra sorunumu yazacağım,arabamdan çok memundum daki geçen haftaya kadar sorun 1-emniyet ışığı artık yanmıyor 2- kumandadan camlar açılıp kapanmıyor 3- menuel camları kapatırken tek bastırma ile kapanmıyor sürekli basılı tutmak gerekiyor 3- sony müzik çalar arabayi çalıştırdığımda otomtik olarak açılır kapattığımda otomatik olarak kapanırdı şimdi onuda yapmıyor 4- şoför koltuğu yanındaki otomatik cam kilitleme sistemi çalışmıyor ve orada bulunan ışıklar yanmıyor. ayrıca dğer kapıdaki cam açma kapama ışıkları yanmıyor arabayı ford servisine götürdüm. GEM modülü arızalanmış ve değişmesizi gerekdiği söylendi. şaşırtım tabii ama en önemlisi fiyatı duyunca şaşırtım. (3,750+100 işcilik=3850) bunu dikkate alırsak galiba bizim sorunumuzda gem modülü. Yorum bağlantısı
Guest Levent Akgöz 2 Ocak 2012 Paylaş 2 Ocak 2012 geçmiş olsun..(tlf da görüştüm)çıkma gem modülle halolmuş.. Yorum bağlantısı
Mert Gül 3 Ocak 2012 Paylaş 3 Ocak 2012 evet problem gem modülüymüş.sıkıntı giderildi.araç şuan normale döndü.bu arada ilgilenenelere yenisi orjinali 1.000 TL civarıymıs.ben adnan bey den saolsun çıkma gem modülüyle sorunu çözdüm.tşk ler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts