Armağan Pekatik 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 Merhaba arkadaşlar Spemall.Com 'dan 370 TL ye tablet pc sipariş ettim. Ürün şu http://www.spemall.com/7-Inch-High-Resolution-1024-600-Capacitive-Screen-Android-2-3-Tablet-PC-with-TI-ARM-CORTEX-A8-Processor-Built-in-Bluetooth_g.html Burada genel özelliklerini görülüyor. Site alırken çok yardımcı ödeme anında ve ürün desteğinde canlı destek veriyor. Gayet iyi. 3g yok ben istemedim. Amacım hem Android işletim sistemini tanımak hem de Çin'li makinelerde yaptığım araştırmalar sonucunda en kalitelisi diye düşündüğüm bir makineyi test etmektir. Bana 370TL ye mal oldu. İncelemem de şöyle: Özellikler: Artıları: Android 2.3 var (alırken yükseltilebilir dediler. Nereden yükselecek henüz bilemiyorum), Ekranı 7" için 1024x600 kapasitif dokunma, değişebilir batarya, USB ve mini USB girişi, yeterli ses, GPS, Dokunmatik ve G sensörü hassasiyeti gayet iyi ayarlanmış. İşlemleri ve işlemci hızı gayet iyi. Eksiler: Malzeme kalitesi düşük, kaltili bir şeye dokunuyor hissiyatından uzak, içi boş plastik gibi. Ürün beklediğimden kalın 1.5 cm kadar. Ekran çözünürlüğü yüksek ama renk derinliği yetersiz. Özelliklerde gradient (renk geçişleri) atlama yapıyor. Panel camı kalitesi düşük, nemli gibi duruyor. (Tipik Nokia 5800 ekranı gibi). Panelden geçen ızgaralar gözle görülebiliyor. Kendi verdikleri şarj aleti ile 6 saat şarj olarak bataryanın %67 sini doldurabildi. Çok yavaş doluyor. Android markette 3-5 tane ürün görebiliyorum. Dışarıdan edindiğim paketler içinse bu ürüne uygun değildir diyor. Hava durumu bile bulamadım bunun bir çözümü var mı bilmiyorum. Alırken 4gb dahili hafızası var dediler ama 512 MB hafızası varmış . Hafıza kartı takmak gerekiyor. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 (düzenlendi) http://www.sahibinde...-69094093/detay armağan abi buda cin malı 31 Aralık 2011 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi armaan=armağan Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 Hayırlı olsun ama bence de bilinen bir marka tercih etseydin daha güzel olurdu.Bu ürünü bir süre kullandıktan sonra sonu hüsran olabilir... Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 armağan abi 1 aydan fazla dır araştırıyorum table t için Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 http://www.sahibinde...-69094093/detay armaan abi buda cin malı Bundan abim almış ; geçen hafta biraz kurcaladım hoşuma gitti.. Yeğenim angry birds oynayıp duruyor ; abimin telefonu kurtuldu elinden Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 28 Aralık 2011 Yazar Paylaş 28 Aralık 2011 armağan abi acele etmiş sin o 400 450 civarı samsung lar var ben alıcam şimdi cin işine hic girmeseydin http://www.sahibinde...68060421/detay/ mesela ben almayı dusunuyorum bu modeli Hayatta 2. el aldığım hiç bir şeyi uzun süre kullanmadım. 2.el almam. http://www.sahibinde...-69094093/detay armaan abi buda cin malı Çin mallarının hepsi aynı değil. Bu linkteki ürün ekran çözünürlüğü 800*480 benim ki samsung ile aynı çözünürlükte 1024*600, dokunmatik ekran resesitif benim kapasitif, pil ömrü 3 saat benim 6, gps yok bende var, 3g de var gibi yazmışlar aslında benim ki gibi yok sadece dongle takınca çalıştırabiliyor. İşlemcisi 800mhz via benim ARM A8 1GHZ, bluetooth yok bende var. Anlayacağın bu linkteki benim için yetersiz. Fiyatı da ondan düşük. Hayırlı olsun ama bence de bilinen bir marka tercih etseydin daha güzel olurdu.Bu ürünü bir süre kullandıktan sonra sonu hüsran olabilir... Bilinen markaların 1000 liradan aşağı olanı var mı? Lakin çok hızlı ilerleyen bir sistem beklemekte fayda olduğu kesin. Ama her zaman beklemek için bir sebep bulabilirsin. Çinde (OEM ürünlerde) sadece malzemeye önem vermiyorlar. Markalı ürünler oradan daha pahalıya mal oluyor sanıyorum. armağan abi 1 aydan fazla dır araştırıyorum table t için Ben de 1 ay araştırıp aldım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 Armağan, bir bilişimciye çin usülü aletleri yakıştıramadım. 2 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 armağan abi ben elektronik te ikinci el alıyorum sıfırıyla en az 200 250 lira arası oynuyo o yüzden ikinci el alırken ama en önem verdiğim konu fatura ve full kutulu olacak yoksa hayatta almam ikinci el Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 28 Aralık 2011 Yazar Paylaş 28 Aralık 2011 (düzenlendi) armağan abi ben elektronik te ikinci el alıyorum sıfırıyla en az 200 250 lira arası oynuyo o yüzden ikinci el alırken ama en önem verdiğim konu fatura ve full kutulu olacak yoksa hayatta almam ikinci el Arkadaşım bir telefon aldı gittigidiyordan. Gıcır gıcır, çiziği dahi yok, faturalı, Garantisi 18 ay daha devam eden bir telefondu. Sıfır kutulu ayarında. 3 gün sonra bluetooth çalışmadı, 1 hafta sonra telefon tamamen kapandı. Garantiye gönderdi. Cizhazın içi tamamen oksitlenmiş. Meğer cihazın içine sıvı temas etmiş. Sonra da küflenmiş. Garanti onarmadı, satıcıya da bidaha ulaşamadı. Armağan, bir bilişimciye çin usülü aletleri yakıştıramadım. Doğru HTC ile Samsung zaten Amerikada üretiyorlar cihazları . OEM de şuna. 28 Aralık 2011 tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 Bir benzerini ben kullanıyorum. Özellikleri hemen hemen aynı. Bir tek bende 2.1 aclair ile gelmişti. 225 liraya almıştım. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 28 Aralık 2011 Yazar Paylaş 28 Aralık 2011 Arkadaslar tablete yavas yavas alismaya basladim. Tek sorunumuz benim dokunmatik kullanamama ozurlusu olmam. Su an tabletten yazmaktayim. Simdilik turkce karakter sorunumuz var isallah onu da su anda indirmeye calistigim slide it klavye ile asacagim Spemall.com daki ssatici cook yardimci oldu market sorununu cozduk. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 Armağan TR klavye için morelocale2 kurabilirsin. İşe yarayabilir. Hayırlı olsun, umarım kullandıkça daha çok yorum alabiliriz senden. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 28 Aralık 2011 Yazar Paylaş 28 Aralık 2011 Ahanda Türkçe klavyeyi de yükledim sanırım alıştıma artık Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Aralık 2011 Paylaş 28 Aralık 2011 Türkçe Klavyesi düzgünse kafasına göre düzeltme yapmıyor ise bende IPad 2 imi satıp alabilirim vallaha yeterki Klavyesi düzgün olsun yeter . ipad kelime düzeltmesini kapa? Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 29 Aralık 2011 Yazar Paylaş 29 Aralık 2011 (düzenlendi) Gümrüğe takılmadı mı? 95$ nasıl gümrüğe takılsın Ama kutu açılıp kurcalanmış 29 Aralık 2011 tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 29 Aralık 2011 Yazar Paylaş 29 Aralık 2011 (düzenlendi) Armağan TR klavye için morelocale2 kurabilirsin. İşe yarayabilir. Hayırlı olsun, umarım kullandıkça daha çok yorum alabiliriz senden. Türkçe klavyede şöyle bir sıkıntı var. MSN de yazarken klavye açılınca MSN ekranı kayboluyor. Yazı yazabildiğin alan ve klavye görülüyor. Yazıyı yazarken karsıdakinin yazdığını göremiyorsun. Gönder deyince eski ekran geri geliyor. Android klavyede sorun yok. Zafer Abi morelocale2 yükledim ama klavyede bir değişiklik olmadı. Sanıyorum o dili değiştiriyor. Dil seçeneklerinde zaten Türkçe var ama klavyede Türkçe karakterler yok. 29 Aralık 2011 tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 29 Aralık 2011 Paylaş 29 Aralık 2011 Türkçe klavyede şöyle bir sıkıntı var. MSN de yazarken klavye açılınca MSN ekranı kayboluyor. Yazı yazabildiğin alan ve klavye görülüyor. Yazıyı yazarken karsıdakinin yazdığını göremiyorsun. Gönder deyince eski ekran geri geliyor. Android klavyede sorun yok. Zafer Abi morelocale2 yükledim ama klavyede bir değişiklik olmadı. Sanıyorum o dili değiştiriyor. Dil seçeneklerinde zaten Türkçe var ama klavyede Türkçe karakterler yok. Denemişsindir büyük ihtimalle ama yazmazsam aklımda kalır Türkçe karakterler tuşa basılı tuttuğunda çıkıyor. Bunu biliyorsun değil mi? Örneğin, Ç harfi için C'ye basılı tuttuğunda diğer Ç ile birlikte diğer karakterleri de görürsün. Yada; Turkish Keyboard diye bir uygulama var Armağan. Zamanında bir arkadaş F klavye istemişti o zaman görmüştüm. Bir dene istersen. Klavyeyi değiştiriyor. Uygulama açıklamasında da uygulanışı var. Ayarlardan klavyeyi etkinleştirdikten sonra herhangi bir metin kutusuna 3 saniye basılı tutarak, çıkan menüden de (select input method) klavye tercihi yapmanız gerekmektedir. Yatay şekilde metin girişlerinde dediğin oluyor, arkaplan görüntü kayboluyor ve sadece klavye görünüyor. Ciddi olumsuzluk. Denemedim ama belki yukarıdaki klavyeyi kurduktan sonra bu sorun kalkar ortadan. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 29 Aralık 2011 Yazar Paylaş 29 Aralık 2011 Zaten o klavye kurulu idi. Onda bu sıkıntıyı yaşıyordum. Dediğin gibi basılı tutunca çıkıyor lakin bunu dün gece cok sonra fark ettim ama çok yavaşlatıyor. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 29 Aralık 2011 Paylaş 29 Aralık 2011 Klavye kullanırken yavaşlama HTC Wildfire S'de de varmış. İşlemciyle alakalıdır herhalde. Ben Desire'da da, Evo'da da karşılaşmadım. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 29 Aralık 2011 Yazar Paylaş 29 Aralık 2011 (düzenlendi) Abi klavyeyi kullanınca yavaşlamıyor Türkçe karakterler için basılı tutmak yazma süresini üzatıyor. Onu demek istedim. 31 Aralık 2011 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 30 Aralık 2011 Yazar Paylaş 30 Aralık 2011 (düzenlendi) 75 dolar üstü gümrüğe takılıyor normalde. 75 dolar mı? 75 euro mu? Eskiden Avrupadan 100€ Avrupa dışı 150$ dı. Bayram, Yılbaşına 1 ay önce 1 ay sonra 200€-400$ dı. Sonra 100€ ya sabitlediler. Şimdi de 75€ En azından geçen ürünlerde sadece kdv ve varsa ötv ödeyip alabilsek aslında kimse zarar etmemiş olur. Yerli üretici dışında. Zaten yerli üretici olsa yurtdışından alınmaz. Kim Fransadan halı alıyor ki ebaydan? Onu geçtim yurt dışında 200$ olan fara 750 lira vermek kanıma dokunuyor. 30 Aralık 2011 tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 Yalnız ben şimdi şunu anlamadım 370 tl ye mal oldu denilmiş ya gümrüğe neden takılmadı? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 30 Aralık 2011 Paylaş 30 Aralık 2011 Takıldığı için 370 e malolmuş olabilir mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts