İçeriğe Yönlendir

Cam Buğulanma Sorunu..

Tolga Eray

Recommended Posts

Tolga Eray
(düzenlendi)

arkadaşlar son 1 haftadır bütün camlarımda aşırı buğulanma oluyor,özellikle de sabahları yada aracı uzun süre çalıştırmadığım zamanlarda,araç ısınsa da ıslaklılar gitmiyor uzun süre,buda sürüş ve görüş kalitesini etkiliyor.sebebini anlayamadım,buğu giderici spreyleri tavsiye edermisiniz,yada kullandığınız başka bir yöntem varmı..

tarihinde Tolga Eray tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Arabanın içini iyice kontrol edin ıslaklık falan varmı..

Birde iç dolaşım hep açık olsun ( yani hava dışardan içeriye girebilsin )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

marketten, 2-3 TL ye satılan buğu gideren Camsil vb. alın, camları fıslayıp silin, işlem tamam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

1- Polen filtresi tıkanmıştır

2- Kalorifer kapak motoru bozulmuştur, sürekli iç hava sitküle ediyor ve dışarı atamadığı için buhar birikiyordur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Camlara yağmur kaydırıcı sürdükten sonra bende bu buğlanmadan şikayetciyim.

içeri mi sürüldü?

Yorum bağlantısı
Tolga Eray

Camlara yağmur kaydırıcı sürdükten sonra bende bu buğlanmadan şikayetciyim.

çok şiddetli bir yağmurda yağmur kaydırıcıyı sürmüştüm silecekleri değiştirememiştim,yardımı olur diye ama 1 kez sürdüm,ondan önce de yapıyordu,onunla alakası olmadığını düşünüyorum,

1- Polen filtresi tıkanmıştır

2- Kalorifer kapak motoru bozulmuştur, sürekli iç hava sitküle ediyor ve dışarı atamadığı için buhar birikiyordur.

polen filtresini değiştireli 3 hafta oldu..kalörifer kapak motoruna baktırmam gerek..ona dikkat etmemiştim..

marketten, 2-3 TL ye satılan buğu gideren Camsil vb. alın, camları fıslayıp silin, işlem tamam.

üstad denedim,yine olmadı,aklıma sadece buğu giderici X markalar geldi,belki deneyen vardır bu spreyleri..

Arabanın içini iyice kontrol edin ıslaklık falan varmı..

Birde iç dolaşım hep açık olsun ( yani hava dışardan içeriye girebilsin )

arabanın içine yok ama camları bir bezle içerden silmem gerekiyor her defasında..sıkıcı bir durum..

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

içeri mi sürüldü?

O kadarda değil, dış yüzeyine sürdüm yağmurda baya işe yarıyor ama soğuk havalarda camlar daha erken buğlanıyor neden çözemedim...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

O kadarda değil, dış yüzeyine sürdüm yağmurda baya işe yarıyor ama soğuk havalarda camlar daha erken buğlanıyor neden çözemedim...

dün akşam lahmacun yemek kadar alakalı, yani bir ilgisi yok, mevsimsel raslantı.

Camsil inkini kullanıyoruz, damla buhar olmuyor, uzun süre.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolga Eray

dün akşam lahmacun yemek kadar alakalı, yani bir ilgisi yok, mevsimsel raslantı.

camları içerden camsil'le silin diyorsunuz yani,diğer çözümleri de denemek te yarar var sırasıyla,ilk önce camsil'den başlayalım..

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Çağlar abi bugüne kadar böyle bi durum yoktu, yağmur kaydırıcıyı kullandıktan sonra böyle yapmaya başladı. Bu arada sadece ön cam ve ön kapılara sürdüm arka cam ve sürgülü kapılarda yok onlar buğlanmıyor kolay kolay...

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
(düzenlendi)

arkadaşlar son 1 haftadır bütün camlarımda aşırı buğulanma oluyor,özellikle de sabahları yada aracı uzun süre çalıştırmadığım zamanlarda,araç ısınsa da ıslaklılar gitmiyor uzun süre,buda sürüş ve görüş kalitesini etkiliyor.sebebini anlayamadım,buğu giderici spreyleri tavsiye edermisiniz,yada kullandığınız başka bir yöntem varmı..

%99,9 araç dışarıdan hava çekmiyordur.

-İç hava çevrimi kapalı konumda mı ? Evet ise araç klima sistemi kontrol edilecek

Tecrübe ile sabit

tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolga Eray

birde

%99,9 araç dışarıdan hava çekmiyordur.

-İç hava çevrimi kapalı konumda mı ? Evet ise araç klima sistemi kontrol edilecek

Tecrübe ile sabit

bu araçlarda iç hava çevrim mandalı var dimi,klimalı araçlarda oluyordu bazı modellerde görmüştüm,mandalı kapatınca dışardan hava girişini kesiyordu içerdeki havayı kullanıyordu,çabuk ısınma v.s. durumları için..ama aklıma gelmemişti,modeolarda bu mandal nerde bulunur..onu kontrol edeyim

..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mondeoda kalorifer hızı butonu sağa doğru 1-2-3-4 ve sola doğru 2-3-4 tür, sola doğru olan seçlirse, iç çevrime alır, o zaman cama itfaiye hortumu sıksak da buğu yapar tabii

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Würth'ün buğu önleyici bir ürünü var ben kullanmadım ama kullananlar memnun lakin fiyat olarak biraz tuzlu :s

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolga Eray

mondeoda kalorifer hızı butonu sağa doğru 1-2-3-4 ve sola doğru 2-3-4 tür, sola doğru olan seçlirse, iç çevrime alır, o zaman cama itfaiye hortumu sıksak da buğu yapar tabii

üstad el alışkanlığımıdır nedir daha hiç solda kullanmadım :)

Yorum bağlantısı

Manuel klimalı modellerde, sağa ve sola doğru fan kademeleri olması lazım. Bir taraf iç sirkülasyon, diğer taraf dış sirkülasyon amacıyla kullanılır. Sol taraf iç sirkülasyon, sağ taraf, dışardan hava alarak fanı çalıştırır.

Yorum bağlantısı
Tolga Eray

az evvel çıktım ve araçta deneme yaptım ve bir olay daha farkettim,klimanın yönünü ne tarafa çevirirsem çevireyim sadece cama üflüyor :)ne alta ne öne,al bakalım birde bu çıktı şimdi..yarın würth buğu önleyici almak farz oldu :)bu sorun neden kaynaklanır,ayırıcı kapak mı bozulmuştur..yada kontrol anahtarındanmı?

Yorum bağlantısı
Tolga Eray

vakum hortumları ile çalışır, önce bunlara bakmalı, işi bilen için kolaydır

benim gibi her işini oto sanayi de çözdüren birisi içinse karmaşık ve zor demek istiyorsunuz :)bana yine pazartesi sanayii yolları gözüktü :)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Kışın bu iş (buğu) çok can sıkıcı olur muhakkak çaresine baktırın .Sorun çok basittir muhtemelen

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Ben mk2 de bu sorunun daha berbatı ile karşılaşıyordum. Bahsettiğiniz buğu kışın donup buz oluyordu :D

kışın camın hem içini hem de dışını kazıyordum :D

araç içinde biriken sular (paspaslarda vs) dan kaynaklanıyordu bendeki

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

onu sür, bunu sür yıllarca uğraşmıştım bu dertle. sonunda böyle zamanlarda klima(kalorifer değil) açık gitmeye karar verdim. kurtuldum buğu derdinden. tavsiyemdir...

Klima kullanmak en güzeli ama ; çok soğuk illerde kompresör devreye girmeyeceği için pek kullanışlı olmaz.. ( 5 derece altında çalışmıyor diye biliyorum )

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

onu sür, bunu sür yıllarca uğraşmıştım bu dertle. sonunda böyle zamanlarda klima(kalorifer değil) açık gitmeye karar verdim. kurtuldum buğu derdinden. tavsiyemdir...

Klima açıkken buğu çok daha çabuk gidiyor. Ama aracın içinin nemli olması buğuya sebep oluyor. Akşam 4-5 kişi 20-30 dk yolculuk sonrası sabahları kesin buğu oluyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...