Rıdvan Ergün 31 Aralık 2011 Paylaş 31 Aralık 2011 Hava şartlarından oluşan buharı klima alır. Ama kapak motoru arızalı ve iç havayı atamıyorsa klima bile tam olarak buarı almaz. Kapak motorundan emin olmadan boşuna buhar çözücülere para vermeyin 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 31 Aralık 2011 Paylaş 31 Aralık 2011 onu da düşündüm be abi. bi gün dediğin başıma geldi. bende üzerimdeki paltonun ön fermuarını kapattım ve soğuk modda çalıştırdım klimayı. canavar gibi emdi buğuyu. arabanın içi de derin dondurucu gibi oldu tabi. Adana da soğuk ne arar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2011 Paylaş 31 Aralık 2011 camsil ulta ve camsil profosyonel bahsettiğin ürün bunlardan birimi Çağlar hocam? beyaz olan profesyonel yazanı denedik, çok başarılı, tabiki yıllar öncesini modelinde, artık zamanla içeri su sızdıran yerler de vardır, bunlara yapacak çok birşey yok. Vesile ile cama limonu sürünce, dışarıyı nasıl görecez Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 31 Aralık 2011 Paylaş 31 Aralık 2011 kapak motoru, kapak motoru, kapak motoru Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 31 Aralık 2011 Paylaş 31 Aralık 2011 (düzenlendi) Burda Rıdvan abiye katılıyorum..opel astram varken Ankaradan Aydına gidiyorum.Kış günü fanlar 1.ci kademede cama üflüyor hiç sıkıntı yok..Bir ara dışardan kötü kokular gelince dış sirkülasyonu kestim.daha sonra içeri buğu yapmaya başlayınca tekrar açtım..Ne olduysa o saatten sonra oldu..Araba öyle bir buğu yapıyorki anlatamam.Tüm camlar bebmbeyaz oldu..Fanı son ayara getiriyorum yok.Camları açıyorum buğu 2 dk çözülüyor, kapatınca anında beyazlaşıyor..Soğuk üflettim yok ,sıcak üflettim yok..Araba resmen terliyo..Elimde cam silen plastik aletle dayım camı siliyo ben öyle gidiyorum..camın 1/4 alt kısmı sadece dışarıyı gösteriyor.Koltuğa gömüldüm iyice..bir süre öyle devam ettim düşük hızla.Sonra bir benzinlikten buğu çözen solüsyonlardan aldım.Gazeteyle güzelce sildim..Sorun gitti..Ama 10 dk sonra yine aynı..Yani benzinlikte durduğum için araç içine hava girdiğinden çözülmüş meğerse.Tam 4 saat camlar yarı açık şekilde ve koltuğa gömülerek gitmeye çalıştım..Bi şekilde vardık Aydın 'a ..Ertesi gün sanayiye gittim.Adam hemen torpidoyu söktü ,ve sorun çözüldü.Kalorifer kapak motoru arıza yapmış,takılı kalıyor.Basıyorsun bazen açıyor,bazen açmıyor.Yani dışardan gelen havayı kesmiş ve içeriye hiçbir şekilde hava girmiyordu..Onu düzelttik sorun filan kalmadı..Tecrübeyle sabittir. 31 Aralık 2011 tarihinde Mehmet Pınar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serhat Böcek 31 Aralık 2011 Paylaş 31 Aralık 2011 arkadaşlar son 1 haftadır bütün camlarımda aşırı buğulanma oluyor,özellikle de sabahları yada aracı uzun süre çalıştırmadığım zamanlarda,araç ısınsa da ıslaklılar gitmiyor uzun süre,buda sürüş ve görüş kalitesini etkiliyor.sebebini anlayamadım,buğu giderici spreyleri tavsiye edermisiniz,yada kullandığınız başka bir yöntem varmı.. Sana denenmiş bir yöntem tavsiye edeyim.Sabunlu bir bezle camları içeriden sil,camları kurutma.Bir süre sonra camda ne buğu kalıyor ne sabun,camlar pırır pırır oluyor. Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 Burda Rıdvan abiye katılıyorum..opel astram varken Ankaradan Aydına gidiyorum.Kış günü fanlar 1.ci kademede cama üflüyor hiç sıkıntı yok..Bir ara dışardan kötü kokular gelince dış sirkülasyonu kestim.daha sonra içeri buğu yapmaya başlayınca tekrar açtım..Ne olduysa o saatten sonra oldu..Araba öyle bir buğu yapıyorki anlatamam.Tüm camlar bebmbeyaz oldu..Fanı son ayara getiriyorum yok.Camları açıyorum buğu 2 dk çözülüyor, kapatınca anında beyazlaşıyor..Soğuk üflettim yok ,sıcak üflettim yok..Araba resmen terliyo..Elimde cam silen plastik aletle dayım camı siliyo ben öyle gidiyorum..camın 1/4 alt kısmı sadece dışarıyı gösteriyor.Koltuğa gömüldüm iyice..bir süre öyle devam ettim düşük hızla.Sonra bir benzinlikten buğu çözen solüsyonlardan aldım.Gazeteyle güzelce sildim..Sorun gitti..Ama 10 dk sonra yine aynı..Yani benzinlikte durduğum için araç içine hava girdiğinden çözülmüş meğerse.Tam 4 saat camlar yarı açık şekilde ve koltuğa gömülerek gitmeye çalıştım..Bi şekilde vardık Aydın 'a ..Ertesi gün sanayiye gittim.Adam hemen torpidoyu söktü ,ve sorun çözüldü.Kalorifer kapak motoru arıza yapmış,takılı kalıyor.Basıyorsun bazen açıyor,bazen açmıyor.Yani dışardan gelen havayı kesmiş ve içeriye hiçbir şekilde hava girmiyordu..Onu düzelttik sorun filan kalmadı..Tecrübeyle sabittir. Konuyu açan Tolga Bey diyor ki :"son bir haftadır bütün camlarımda aşırı buğulanma oluyor". Demek ki, son bir haftada gelişen farklı bir sorun var. Bu sorunun kaynağını bulmadan camsil, buğu giderici vs ürünler sadece pansuman tedbiri olur. Ben en son 12-13 sene önce buğu önleyici kullanmıştımç Klimalı araç aldığımdan beri buğu önleyiciye ihtiyaç duymuyorum. Klimalı bir araçta buğu sorunu oluyorsa, ya içerideki havayı dışarı atamıyordur ( a- polen filtresi, b- kapak motoru) veya klima ompresörü görev yapmıyordur ve havalar zaten soğuk olduğu için klimanın görev yapıp yapmadığını fark edemiyorsunuzdur. (a- gazı bitmiş, b- kompresör arızalı) Sorunun asıl kaynağını araştırın, buğu önleyiciye verilecek para cebinizde kalsın. 1 Yorum bağlantısı
Engin Özarı 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 İçerideki, nem yoğunluğu fazla olduğunda, nemin ilk temas edeceği yer ön canlardır. Hareket halinde nemin sürat ile ivme kazanmasından dolayı ön cama yapışır. Buğulanma, ancak iç ve dış nemin esitlenmesiyle giderilir. Bunun için biraz cam açarız veya dış hava sirkilasyonuna geçeriz. veya klimayı açarız. Kök neden, aracın dışarıdan hava almaması.Klima çalışsada, dışarıdan hava almayacağı için bir müddet sonra yine buğulanır. Konu ile alakası yok ama. aklıma gelmişken bir yalnışlıktan söz edeyim. Uyguladığımız yöntem çok yalnış. Şöyleki Yazın çok sıcak havada, güneş varken (temmuz, ağustos gibi) klimanın üflemesini direk cama veriyoruz. Bu çok hatalı bir durum arkadaşlar. Başınıza geldimi bilmiyorum... .Şirket aracında bizim başımıza geldi. .. Cam, güneş ışığı ile dıştan genleşmeye çalışıyor. İçeriden soğuk hava ile büzülmeye çalışıyor. Sonuç bir müddet sonra gümm. Ön cam patlıyor. Biz yazın bunu şirketin Connect arabasında yaşadık. Pamukova ilhan tan tesisleri civarında başımıza geldi. Allahtan önümüz boştuda direksiyon hakimiyetini kaybetmedik Bir anda tuzla buz oluyor. Dikkatli olalım bu konuda. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 Ön cam tuz-buz olmaz? sadece çatlar, belki binlerce yerden ama sadece çatlar? Yorum bağlantısı
Engin Özarı 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 Ön cam tuz-buz olmaz? sadece çatlar, belki binlerce yerden ama sadece çatlar? Tuz, buz olmaktanda onu kastetmek istemiştim. Dağılmadı. Ama okadar küçük noktacıklardan çatladıkı karşıyı görmek imkansız. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 geçmiş olsun çokkritik bir durum oluşmuş. Yorum bağlantısı
Engin Özarı 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 Tabii araç şirket aracı olduğu için İlhan Tana zor zahmet girdik, Hemen şirketi aradık, Yalnız burada güzel bir hizmet oldu. 2 saat sonra kasko aracılığı ile bir araç geldi Gelen araç sanki seyyar cam dükkanı, anında olay yeri yakınında İlhan Tan da can değişti, bantlandı 1 saat bekledikten sonra devam ettik. Fabrikadan bu organizasyon yapıldı. Ama nasıl yaptılar bilmiyorum. Değiştiren eleman 2-3 saat bu şekilde klima çalıştırmada bunun olabileceğini belirtti. Bizde tabi temmuz sıcağında klima çarpmasın diye ön camlara verip Eskişehirden İstanbula yola çıkmıştık. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ocak 2012 Paylaş 1 Ocak 2012 temmuz ayında ön cama klima üfletilmez denemez ama. Yorum bağlantısı
Tolga Eray 1 Ocak 2012 Yazar Paylaş 1 Ocak 2012 Konuyu açan Tolga Bey diyor ki :"son bir haftadır bütün camlarımda aşırı buğulanma oluyor". Demek ki, son bir haftada gelişen farklı bir sorun var. Bu sorunun kaynağını bulmadan camsil, buğu giderici vs ürünler sadece pansuman tedbiri olur. Ben en son 12-13 sene önce buğu önleyici kullanmıştımç Klimalı araç aldığımdan beri buğu önleyiciye ihtiyaç duymuyorum. Klimalı bir araçta buğu sorunu oluyorsa, ya içerideki havayı dışarı atamıyordur ( a- polen filtresi, b- kapak motoru) veya klima ompresörü görev yapmıyordur ve havalar zaten soğuk olduğu için klimanın görev yapıp yapmadığını fark edemiyorsunuzdur. (a- gazı bitmiş, b- kompresör arızalı) Sorunun asıl kaynağını araştırın, buğu önleyiciye verilecek para cebinizde kalsın. klimanın gazı değişeli 2 ay oldu,polen filtresi keza daha yeni değişti,klima kompresörü yada kapak motoruna ise hemen baktıracam,zaten klima bütün kademelerde sadece cama üflüyor,yere de versem cama üflüyor,onunda çaresine batırmam gerek,fakat yarın didim'e gidiyorum arkadaşıma araba almaya,döner dönmez ilk işim bütün bunları yaptırmak ve sonucu da size bildirmek olacak,bu arada 3-4 gün forumda olmayabilirim,konumun takibini yapmıyor durumum olmasın haber veriyim sayın yöneticilerimize..ilgi ve alakanıza da ayrıca teşekkür ederim..saygılar.. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 11 Ocak 2012 Paylaş 11 Ocak 2012 düzeltme; arkadaşlar, evet bu ürünü ilk kullandığım gün bende gayet başarılı bir izlenim bırakmıştı. lakin aradan geçen günlerde şunu anladım ki buğu sorunu eskisinden daha kötü oldu. akşam arabaya bindiğimde dahi arka camı buğulu görüyorum. bi süre sonrada tüm camlar buğulanıyor. buğulanmayı çözmek için mecburen klima çalıştırmak zorunda kalıyorum. artık kesinlikle tavsiye etmiyorum.!!! Bende bu yorumdan sonra kullanmak için birkaç markette aramıştım ama bulamamıştım. Şans işte Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ocak 2012 Paylaş 11 Ocak 2012 Kışın her zaman ön cam, ön cam+ayak ya da içinde ön cam olan herhangi bir yönlendirme kullanırım. Eğer içeriyi ısıtmam gereken ekstra durum olursa, konsol ızgaralarını kısa aralıklarla kullanırım. Hem Mondeo'da, hem de Mazda'da bu şekilde kullanımda hiç buğu sorunum olmadı. Ancak nemli giysiler, özellikle kabanlar, araç içersindeki kişi sayısı fazla ve sohbet koyu ise, dışarda şiddetli yağmur varsa (bu durumlardan biri mevcutsa da )kesinlikle "iç sirkülasyon" çalıştırmam. Bu durumda buğu oluşursa tamamen gidermezseniz yine oluşacaktır. Buğuyu bu durumda gidermek için etkili yol camları açmak. Yağmurda cam açmak; ıslanmak gibi daha kötü sonuçlar doğuracağından, en güçlü fan, ön cam poziyonunda klima açıp, camları da aralamak çözüm olur. Klima olan araçlarda ekstradan buğu giderici ürünlere gereksinim çok duyulmamalı. İlk araç kullandığım dönemlerde bu tarz bir ürünü hevesle kullanmıştım ama yağlı bir yapısı olması nedeni ile ve ozaman araçta sigara içtiğimden, camların haddinden fazla kir tuttuğunu gözlemlemiştim. Zaten 99 yılında kullandığımı düşünürsek, baya bir soğumuş olduğum bu ürünlerden anlaşılır. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 13 Ocak 2012 Paylaş 13 Ocak 2012 Klima olan araçlarda ekstradan buğu giderici ürünlere gereksinim çok duyulmamalı. İlk araç kullandığım dönemlerde bu tarz bir ürünü hevesle kullanmıştım ama yağlı bir yapısı olması nedeni ile ve ozaman araçta sigara içtiğimden, camların haddinden fazla kir tuttuğunu gözlemlemiştim. Zaten 99 yılında kullandığımı düşünürsek, baya bir soğumuş olduğum bu ürünlerden anlaşılır. Aynen katılıyorum. Klimalı aracın klima sisteminde bir sorun yoksa buğu gidericiye zaten ihtiyaç olmaz. Buğu önleyicilerin camda bıraktığı kir izleri sonradan buğudan daha kötü olur. Tolga Bey ne yaptı acaba? Yorum bağlantısı
Tolga Eray 13 Ocak 2012 Yazar Paylaş 13 Ocak 2012 klimanın yön ayarları çalışmıyordu,öncelikle o tamir oldu,daha sonra klima aksamları yeniden temizlendi,yan camlarda buğulanma sorunu ortadan kalktı,yana camlara da üfleme başladı en sonunda,klima gazı da yeniden değişti,yola gideceğim için her ihtimale karşı yıkama yağlamacı da sonax cam buğu önleyici de yapıldı,şimdilik buğu sorunu 1 haftadır yok,fakat klimadan mı sonax danmı onu sonaxın etkisi geçince anlayacaz.yani en fazla 3-4 gün içinde belli olur,bu buğu önleyici max 10 gün idare eder demişti yıkamacım.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 Az önce başka bir konuya yazdım ama buraya da yazayım.Elma kabuğu ve sıvı sabun sürün.Birebir etkili.. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Allah Allah, yazılanları okudum. benim camlar neden hiç buğu yapmıyor. şimdiye kadar başka araçlarda 1-2 defa ıslak bindiğim zaman yada iç sirkülasyon yaptırdığım zaman oldu ve hemen çözdüm ama özellikle focus ta hiç başıma gelmedi. acaba benim tenimde kurutma kağıdı özelliği mi var 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Az önce başka bir konuya yazdım ama buraya da yazayım.Elma kabuğu ve sıvı sabun sürün.Birebir etkili.. Suyun yüzey gerilimi vardır. Yüzey gerilimi, sıvıyı oluşturan moleküllerin birbirlerini çekmesidir. Yüzey gerilimi nedeniye cama tutunan ama yapışmayan su, camda ufak su tanecekleri şeklinde buğu oluşturur. Bu ufak su tanecikleri büyüdüğünde damlaları oluşturarak akmaya başlar. Cama herhangi bir madde sürdüğünüzde(deterjan, sabun vs gibi) su bu maddeye yapışıp karışarak dahil olur ve boncuklanma olmaz. Su deterjan sabun veya başka bir madde ile karıştığında yüzey gerilimi özelliğini kaybeder. Bunun sonucu buğuda olmaz ama cam devamlı ıslak gibi kalabilir. Bir süre sonra yolu net görememeye başlayabilirsiniz.. Bu şekilde camda su, buğu oluşmadığı anlamına gelmez. Sadece suyu o madeye karıştırmış olursunuz. Su miktarı arttığında sorun başlar. Allah Allah, yazılanları okudum. benim camlar neden hiç buğu yapmıyor. şimdiye kadar başka araçlarda 1-2 defa ıslak bindiğim zaman yada iç sirkülasyon yaptırdığım zaman oldu ve hemen çözdüm ama özellikle focus ta hiç başıma gelmedi. acaba benim tenimde kurutma kağıdı özelliği mi var Benimde hiç başıma gelmedi.. Camlar temiz olduğunda ve içerde havalandırma olduğunda pek fazla problem yaşanmaz. Kirli camlarda daha fazla buğu problemi oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 elma kabuğunun içi mi, dışı mı? Abi sakın, ne kullanırsan kullan bir müddet sonra eski haline dönecektir yada daha kötü olacaktır, sürdüğün herşey( elma, camsil, buğu giderici, vb su itici polimerler) buğuyu önlemez sadece senin görüşünü kışıtlayan su zerreciklerini bir araya toplayıp ağırlaştırarak cam ile göğüslüğün arasına akmasına yol açar. 3 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 dolayısi ile o elma suyuda (elma jelatini diyorlar galiba) ayaklarının dibinde diğer sürdüğün şeyler ve oluşan buharın yağı ile beraber yerini alacaktır. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Araç dışarıdan hava alacak.Gerekirse fanın debisi artırılacak cama üfleyen kısımda.Araç mümkün olduğunca kuru tutulacak paspaslar kuru tutulacak içerde neme neden olacak su vb. şeyler açıkta bulunmayacak. Forumda bu sorun kalmayıncaya kadar anlatılacak Hala sorun varsa yuh artık denilecek 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts