İçeriğe Yönlendir

Direksiyondan Gelen Ses.

Misafir

Recommended Posts

Selamlar.

1998 mod aracımda kavrama sırasında eğer direksiyon hareketi yaparsam (bu bazen oluyor) adeta vapur kornası gibi ses geliyor. Tabi kısık şekilde :) (sesi tarif edemediğim için yazdım o sese benziyor) Sabah direksiyon hidroliği seviyesine baktım minimum seviyesinin 2 cm kadar altında. Daha önce bakmamıştım. Bi kaçak belirtisi yok. Üzerine tamamlasam bi sıkıntı olurmu? Sesin nedeni bu olabilirmi? Sanırım mondeolarda mk1 ve II lerde hidrolik direksiyon arızaları kronikmiş. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu

Arkadaşlar herkese merhaba,

Aniden oluşan bir problemimi paylaşmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim araçla seyir halindeyken oldu herhalde ama ben parkederken farkettim direksiyonu her cevirisimde tuhaf bir kapı gıcırdısı gibi ama ciddi hissedilir bir ses oluştu bir problem olduğu kesin ama ne olduğu hakkında bir fikrim yok fikri olan paylaşırsa çok sevinirim.

Yeni Yıl herkese ve vatanımıza hayırlı olur inşallah...

Yorum bağlantısı
Eray Eski

zemin islakmiydi. islak zeminde lastik zor doner. belki zorlaninca oyle ses cikarmistir. ama durum boyle olsa bile normal degil. pompa gidiyordur....

Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu

Zemin ıslak lakin hani mekanik bir ses değil resmen aşikar ötüyor herhangi bir ikaz lambası da yanmıyor dümdüz giderken sorun yok gibi ama kaputu kaldırdıgımda motorun sesinde bir değişme var bir takırtı duyuyorum hayırlısı

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

abi eski aracımızda o ses vardı direksiyon hidrolik yağını değiştirdik ses hafifledi daha sonra hiç duymadım

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Muhtemel nedenler,

1- Direksiyon pompasının içinde basınç arttırıcı türbülansa benzer bıçaklar var. Hidrolik direksiyonlarda en büyük tehlike. araç durağan haldeyken. frene basılı olarak direksiyon çevirmektir. Tamamen hidrolik pompayı zorlayıcı kullanım tarzı . Örnek ; Aracı park halinden çıkarmaya çalışıyorsunuz. İleri geri yaparken direksiyonu çevirip frene basıyorsunuz. Zamanla pompanın bir numaralı düşmanı.

2 Ön amortisör üst kule başlıkları . Direksiyon döndürürken ses yapar. Bunlar olası 1. derecede risk ihtimalleri

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu

Direksiyona herhangi bir sertleşme yok ama ne tarafa çevirirsek çevirelim hoporlörden gelir gibi net ses geliyor ve daha önce herhangi bir problem olduğunu hissetmeden oluştu birden, Hidrolik yağı azalması olabilir mi acaba?

Yorum bağlantısı
Tolga Eray

benim araçta da takır takır bir ses geliyordu,sağa sola çevirince,çağlar beye danışarak sonrasında bir ustaya gittim ve z rotlar ve tıkırdı burcu yada bilyası tam adını bilmiyorum değişti ve sorun ortadan kalktı..masraf parça=75 tl işçilik 25 tl= 100 tl..

Not:Z rotları ford diye istersen daha pahalı :)piyasada çok var uzun bile gelse ayarlıyorlar nasıl işse :)

Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu
(düzenlendi)

Sorun direksiyon hidroliğinden kaynaklıy mıs yağı yiyince kendine geldi kacak olabılır deneyıp görecegız.

tarihinde Ercan Mürtezaoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Konuyu yeni gördüm..

Fren hidroliğinin eklenmesi doğru değildir ancak, direksiyon hidroliği tamamlanmalıdır..

Kaçaklar da araştırılmalıdır..

Direksiyonu sonuna kadar çevirince duyduğumuz ses mi bu ses.. ?

Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu

Aynı konuyu ben de açtım bu konuda bilgi verecekleri bekliyoruz

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Konuyu yeni gördüm..

Fren hidroliğinin eklenmesi doğru değildir ancak, direksiyon hidroliği tamamlanmalıdır..

Kaçaklar da araştırılmalıdır..

Direksiyonu sonuna kadar çevirince duyduğumuz ses mi bu ses.. ?

Yok Mehmet bey sona dayandığında gelen ses değil. Mesela yokuşta kalkarken düz zemine göre araç daha zor kavrama yaparya işte tam o kavramada araç harekete başladığı - başlayacağı anda eğer direksiyon hareketi yaparsam geliyor. Araç dururken yapılan tam sağ yada tam sol kareketlerde herhangi bir ses kesinlikle yok. İşin içine kalkış anı girdiğinde ses başlıyor. Ama seyrek şekilde.

Aynı konuyu ben de açtım bu konuda bilgi verecekleri bekliyoruz

Farketmemişim konu açtığınızı kusura bakmayın .

Bu arada herhangi bir kaçak yada direksiyonda ağırlaşma sözkonusu değil.

Tamirciye bırakıp olayı çözdürmek isterim kimseyi uğraştırmamak adına fakat bikez o hatayı yaptım ve kendi arabamın ne şekilde drift hareketleri yapabildiğini görgü tanıklarından öğrendim. Başında duracak zamanım olmadığı için bırakamıyorum tamirciye.

Edit: Caps lock

tarihinde İlkay Başaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Direksiyon çevrili iken kalkışlarda ses geliyorsa, akslarla ilgili olabilir.. Aks körüklerine bakın, yağ falan atmış mı.. Atmış ise zaman kaybetmeden söktürün ve yağsız kalmış ise yağlatın..

Konuları birleştirdim...

Zemin ıslak lakin hani mekanik bir ses değil resmen aşikar ötüyor herhangi bir ikaz lambası da yanmıyor dümdüz giderken sorun yok gibi ama kaputu kaldırdıgımda motorun sesinde bir değişme var bir takırtı duyuyorum hayırlısı

98 mondeoda diğer yeni model araçlardakinin benzeri arıza lambası yok..

Sizin sorununuz muhtemelen direksiyon kutusunun içinde..

Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu

Hidrolik Yağı ilave edildi sorun ortadan kalktı lakin yine tekrarlamaya başladı 1 hafta içerisinde tahminimce kaçak var bu bizim ihtiyuar araçların performansını artırabilecek motor yağı (LPGli araç) şanzuman yağı (Otomatik Vites) Fren Hidroliği, Direksiyon Hidroliği önerebileceğiniz yağ markası var mı

Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu

Direksiyon kutusundan yağ kaçırıyor direksiyon kutusu ya tamir olacak ya çıkma takılacak yada yenisi takılacak haliylen fiyat tamir 200+ söküp takma 200 400e maal oluyor çıkma 550 civarı yenisini söylemeye grek yok 1000 tl yı aşıyor 2 günde neredeyse 1 lt yag ekliyorum tamir olana kadar yağ ekleyecem yağsız bırakmadıgım sürece sorun cıkarır mı acaba

Yorum bağlantısı
Burak Unal
Selamlar. 1998 mod aracımda kavrama sırasında eğer direksiyon hareketi yaparsam (bu bazen oluyor) adeta vapur kornası gibi ses geliyor. Tabi kısık şekilde :) (sesi tarif edemediğim için yazdım o sese benziyor) Sabah direksiyon hidroliği seviyesine baktım minimum seviyesinin 2 cm kadar altında. Daha önce bakmamıştım. Bi kaçak belirtisi yok. Üzerine tamamlasam bi sıkıntı olurmu? Sesin nedeni bu olabilirmi? Sanırım mondeolarda mk1 ve II lerde hidrolik direksiyon arızaları kronikmiş. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Aynı sorun bizim araçtada var tam sağlı veya tam sollu kalkış yaparken 1-2 saniye "gııııık" diye korna sesini andıran bi ses çıkıyo direksiyon hidrolik yağı eksikti üzerini tamamladım sesi artık 20 defada 1 yapar oldu önceden neredeyse her seferinde yapıyodu.Bu probleme artı olarak bişey eklemek istiyorum aracı soğuk havalarda çalıştırıp garajdan çıkmak için manevra yaparken direksiyon sağa dönüyo fakat sola dönerken çok zorlanıyo gaz verince yumşuyo problem ne olabilir acaba önerilerinizi bekliyorum

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Ercan Mürtezaoğlu

Benim aracımda ilk zamanlar hafifti daha sonra arttı sımdı artık sorunun cözulmeden kullanılamaz hale geldi direksiyon kutusu yağ kaçırıyor sende bir kontrol ettir derim körüklerden yağ sızması var mı diye benim tam orda direksiyon kutusu çıkarılıp onarılacak bakalım sorun tamamen ortadan kalkacak mı durumu paylaşırım bu bölumden

Yorum bağlantısı
Burak Unal

bende yağ eksiltme problemi yok direksiyon kutusunda problem var galiba.Dün yedek parça sitesinin birinde hidrolik direksiyon yağ basınç müşürü diye bi parça gördüm ne işe yarıyo bu parça basınç az olduğunda ikaz lambası yakma amaçlı galiba ama öyle bi ikaz lambası yok bildiğim kadarıyla electronic chech bölümünde:S

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...