İçeriğe Yönlendir

Parrot Ck3100 Telefon Kiti Hakkında Yardım

Özgür İncigülcan

Recommended Posts

Özgür İncigülcan

Sefa abinin müthiş konusu (Ne nerden aldım )'nu okurken aracındaki araç kitini gördüm.Hemen irtibata geçtim ve modelinin parrot ck 3100 oldugunu ögrendim.Sagolsun yardımcı oldu fiyat araştırması yaparken orjinal sitesi dahil baktıgımda 450 lira ücretleri gördüm.Hemen durdum cunku ögrenci adamı biraz aşar=) Tam ümidimi kesmişken sahibinden'de bir ilan buldum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-parrot-hands-free-car-kit-ck3100-black-edition-51014736/detay/

Burada fiyat 250 tl idi.Pazarlıkta yaptım 200 'e alacak gibiyim.Ama kafama soru takıldı Fiyat neden böyle düşük!! Türk aklı ucuzsa vardır birsey diye sizlere sormak istedim.Ürün 'un '0' oldugunu söylüyor .Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bence iyi durumdadır, zaten demode bir ürün, 450 tl civarında kablosuz kontrollü, usb-ipod-aux girişli çok daha gelişmiş modeller var, o yüzden elinde kaldı satıyor olabilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çinden bulmuş getirmiştir, montajı kim yapacak? Rakamlara bakınca 250-350 TL lere, mavidişli vavigasyon yok mu zaten?

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Montajı izmirde bir aksesuarcıya taktırmayı düşünüyorum.50 tl civarı olur dediler. Çok kararsız kaldım :unsure2: İzmirden birini bulsam çok güzel olacakta

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Montajı basit, teybin soketini çıkar bunun soketini araya tak, senin focus ta iso soket olmalı, bu durumda kutudan çıkan iso kablo yetecektir, boş yere montaja para verme, teybi çıkardınmı takman 5 dk. lık iş, hata yapamazsın zaten, soket uymaz.

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Bakalım abi teyp sökerken korkuyorum :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Teyp nedir, cd6000 ise meyva bıçağıyla çıkıyor, bozulacak birşey değil zaten :)

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

evet abi bu =) bukadar kolaymı gerçekten ozaman ben bu kiti alayım 220 diyor en son fiyat :s

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Vallahi fiyat iyi, sorun varsa geri yollarsın, GET ti galiba, güvenli satış isterim de, o şekilde al ama.

bu video yardımcı olur, iso soket olayı bu, sök tak :) bu tür dolu video var, birkaçtane izle uzman olursun zaten.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

O da olur ama en kalitelisi bile araç kitinin kalitesi ve rahatlığında değil, ses az vs. bu iş birazda zevk meselesi, şahsen benim derdim aracın kendi sisteminin bunu yapması, yoksa kulaklık çok basit olay, biz mod derdindeyiz anlayacağın :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sefa bey, bu açıklama tam emin olmamı sağladı, bu sistem çok iyi, tam aradığım şey, bir tane edinip arabaya takmak şart oldu artık :)

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Ali abi size katılıyorum.Bahtiyar kardesim sanada teşekkür ederim ama ben birazda göze hoş gelmesini istiyorum.Ögrenciyim Çeşmede okuyorum bazen izmir e gitmek için otostop çekiyorum gecen birtane wv passat cc durdu (acıkcası ona otostop cekmedim ama sag olsun kendi kendine durdu) gittik ve adamda orjinal olarak telefon kiti vardı ve müthis havalı duruyordu.Ve internete dolasan bu kaza vs videoları izledikten sonra korkuyorum acıkcası.Araç kullanırken telefonla msj atan yada görüşen görüşmek icin gözünü yoldan ayıran insanların %87 si KAZA yapmış.Korkunç bir rakam o yüzden bu kiti alacagım.Keşke SEFA ABİ SATSA =) ama nerde =)) Öyle bir abilik yapsa keşke

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ucuzunu bulsam Mki9100 de gözüm var vallahi, beklemedeyim şuan :)

Yorum bağlantısı
Çağlayan Sarıgül
Ucuzunu bulsam Mki9100 de gözüm var vallahi, beklemedeyim şuan :)

Benimde :D

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Gercekten sizin üründe süper ama 350 liradan aşagı yok =) Benim parrot ck3100 iyidir iyi =) 200 liraya bırakıyorlar sahibindende. Kapıda ödemeyede tamam dediler bakalım alacagım gibi insallah =)

Yorum bağlantısı
Hakan Çekiş
(düzenlendi)

Ben bu cihazın aynısını Arabamda kullanıyorum. 2007 Ford Focus 1.6 TDCİ.

Bende bu cihazı 2. el aldım ve Yetkili servise taktırdım. Her araç ayrıca alınması gereken bir kablo aparatı gerekiyor. Bu aparat o zaman serviste 50 TL idi.50 TL da takmak için verdim. Fakat ben 2. elde oldukça hesaplı aldım. 100 TL gibi bir rakama. Ama kesinlikle tavsiye ediyorum. Müthiş kullanışlı ve kaliteli bir cihaz.

tarihinde Hakan Çekiş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Her araç için ayrı kablo servisin taktiği, içinden standart iso kablo zaten çıkar ve direk takarsın, ancak eski modellere gerekir, sitesinden araba modelini seç ve hangi kablo gerektiğine bir bak bakalım, bizim arabalarda kablo çıkmıyor, zaten içinde var, bende servise sordum, hem basit modele 500 kaat dediler hemde kablo masalını anlattılar, ben takacağım dedim, garantisi olmaz dediler, arabanın yokki zaten dedim, kitin olmazmış, hadi canım sizde bırakın bu ayakları diyip, f-kasko dan beleş 200 kaadıma karşılık sarf malzemesi alıp çıkmıştım :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Doğrusun Sefa bey ama benim anlatmak istediğim yeni tip teybi olan çoğu arabada standart iso kablo var, yani gerekmiyor genelede,hem yazımın devamında gerekirsede hangi kablo olacağını bulma yolunu yazdım, bir daha yazayım karışıklık olmasın, mesela bizim kasa fiesta' da gerek yok, 2011 ler iso kablosu farklı, gerek var, bunu anlatmak istemiştim, bu parrotun sitesinde istediğiniz modeli seçip altta çıkan ekranda "bağlantı kablosu nedir" araç marka-model bölümünden aracınız seçince kablo gereklimi yoksa direk takılırmı yazıyor, boş gözükürse gereksizdir, gerekiyorsa buradan satın alabilirsiniz.

http://www.mobicom.c...pinfo.asp?pid=9

Örneğin: 2005-2007 arası model Focus'a direk takılıyor, 2007 ve üstü modellerde ise 86123 no lu İSO2CAR modeli aparat lazım (ISO2CAR mute adaptor Ford Mondeo / Focus /CMax With Sony 6000 radio 2 x 12 pin Mini fakra completed) , yani her markada ek kablo gereksizdir demiyorum.

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Ozaman benim araç için ek kabloya gerek yok herhalde? Cünkü benimki 2006 focus dogrudur öyle değilmi?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Öyle gözüküyor, olmadı sonra alırsın, bir zararın olmuyor zaten, ha satıcı ek kabloda vereceğim derse almamazlık etme tabii :)

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bir düzeltme hortu :) cd6000 yada sony mp3 lere ara kablo lazımmış, sitesinde benim arabaya seçimde boş görünüyordu, mobicom nun hatası, sonradan araştırıp buldum, bize 86123 nolu kablo lazımmış, kitten çıkan kablolar buna takılıyor.

86123lead.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Özgür İncigülcan

Abiler bildiğiniz gibi forumdan Ahmet Buğrak Gözel

abimden çok güzel parrot ck3100 telefon kiti aldım,İphone 4s telefonumla eşleştirdim herşey harika ses müthiş buradan tekrar Ahmet abiye teşekkür ederim ama benim bir sorum var.Şimdi aracıma bindiğimde kontağı çevirdiğimde telefonumla direk eşleşiyor,ses tanımlamalarınıda yaptım fakat her sereferinde Ses Komutlarına girip ses tanımayı seçe girip bluetooth kitiyle çalış diyorum.Yoksa bunu yapmazsam yeşil tuşa bastığımda iphonede Siri devreye giriyor ve tabiki olmuyor,siriyi kapattım bu seferde Voice Control devreye giriyor.Sizlerdede böylemi yoksa anlayan birine göstermelimiyim.Hersefinde böyleyapmam gerektiğini düşünmüyorum.Şimdiden teşekkürler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

Abiler bildiğiniz gibi forumdan Ahmet Buğrak Gözel

abimden çok güzel parrot ck3100 telefon kiti aldım,İphone 4s telefonumla eşleştirdim herşey harika ses müthiş buradan tekrar Ahmet abiye teşekkür ederim ama benim bir sorum var.Şimdi aracıma bindiğimde kontağı çevirdiğimde telefonumla direk eşleşiyor,ses tanımlamalarınıda yaptım fakat her sereferinde Ses Komutlarına girip ses tanımayı seçe girip bluetooth kitiyle çalış diyorum.Yoksa bunu yapmazsam yeşil tuşa bastığımda iphonede Siri devreye giriyor ve tabiki olmuyor,siriyi kapattım bu seferde Voice Control devreye giriyor.Sizlerdede böylemi yoksa anlayan birine göstermelimiyim.Hersefinde böyleyapmam gerektiğini düşünmüyorum.Şimdiden teşekkürler

özgür bende mki9100 vardı. aracın üstünde verdim. yaklaşık 3 sene kullandım ve çok memnun kaldım. şu anki aracımın orijinal ekipmanından çok daha başarılıydı.

herneyse soruna gelince senin modelini direkt bilemiyorum ancak benim sistem aldığım her yeni telefona uyum sağlaması için güncellemeye sahipti. malum ilk aldığımda mesela iphone 4 ve sonrasında 4s desteği yoktu. bu desteklere güncellemeyle sahip oluyordu. üreticinin sitesinde arada bir çıkan güncelleme dosyalarını bir usb hafızaya alıp araçta güncellerdim. işlem sonrası bazen ek özellikler bile gelirdi.

sanıyorum senin cihazında böyle bir sorun var. güncellemeyle halledilebilir ama ürün kolayca güncellenen bir model mi yoksa servis müdahalesi mi gerektirir bilemiyorum. ne olursa olsun, yukarıda anlattığım gibi parrot bu işin piri. kesinlikle iki durumu da araştır ve çöz bence. bu ürünü hiç bırakma.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Abi internette iletişim numarası bulamıyorum bulsam arayacağım ama yok.Sitesine girdiğimde iletişim sayfası açılmıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...