Onur Efe 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Focus 1 aracımı sattıktan sonra 2012 Fiesta 1.4L SOHC-DI-TC-Dizel Motor Titanyum X paketi ile aranıza tekrar döndüm. Yaşlaşık 3 hafta önce satınaldığım arak şu an 840 km oldu ve tespit ettiğim sorunlar sırasıyla şöyle: HATALAR 1- Zaman zaman alınan erimiş plastik kokusu. 2- Ön göğüs gösterge panelinden gelen parke yolda ve motor titreşimine bağlı olarak duyulan çıtırtı sesi 3- 1.vites ve 2 ci viteste debriyajdan salarken zaman zaman duyulan aks boşluğunu andıran vuruntu sesi 4- Arka tampon sol kısım yerine oturmamış elle ittirildiğinde oynuyor ve ses yapıyor. 5- Sağ ön kapı 3mm yukarı ve hatalı montajlanmış. 6- Geri vites zor geçme.Cırtlama. Zaman zaman geçmiş gibi görünmesine rağmen tam olarak geçmeme. 7- Motor bölümü sağ ön çamurluk içi kaporta imalat hatası. Delik kenarında imalat esnasında yırtılma. 8- Yağmur sensörü en hassas ayarda bile zaman zaman yetersiz çalışıyor. 9- Sağ arka davlunbaz salma yaptı. Sol tarafta bir sıkıntı yok. 10- Sürücü paspası delikleri taban halısı üzerindeki sabitleme pimlerini karşılamıyor. 11- Kontak açıldığında çalıştırmadan önce gelen genelde 1 dk yakın süren hidrolik, pompa vb. mekanizmaların hazırlık sesleri oldukça rahatsız edici. Bu sesler bazen çok kısa da sürebiliyor. 12- Sinyal kolu üzerindeki yol bilgisayarı kumanda düğmesi çok gevşek ve tıkırtı yapıyor. 13- Motor kaputu kapandıktan sonra elle bastırıldığında boşluklu ve oynuyor. 14- Son olarakta egsoz tapası değişimi için servise çağırı mesajı aldım. Konunun önemi: bu egsoz tapası mevcut halde egsoz gazını kaçırabiliyor ve egsoz gazı sıcaklığıyla birlkte motor bloğu içindeki plastik aksamları eritiyor. (Duyulan plastik koskusu nedeni olabilir.) EKSİKLİKLER 1-Torpido gözü aydınlatması yok 2-Yolcu camı otomatik kapanma açılma özelliği yok (Sürücü tarafındaki gibi basılı tutmadan) 3-Hararet göstergesi yok 4-Bagaj aydınlatması yetersiz 5-Sol ayak dayama yerinde plastik bir muhafaza yok. Orijinal paspas sol ayak dayama yerini muhafaza etmiyor. ARTILAR Çok güzel bir tasarım( iç dış oldukça kaliteli.) Yakıt tüketimi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 ARacınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. SAnırım siz 2. el araç alamazsınız Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Aracınız hayırlı olsun , Sorunlarınızı servis ile de paylaşır iseniz ivedilik le çözülecektir, Ayrıca Hatalar kısmında arka koltuktan gelen tıkırtıları ve ön sol camdan gelen çatırtıları eklemeyi unutmuşsunuz unutmuşsunuz. Yorum bağlantısı
Onur Efe 5 Ocak 2012 Yazar Paylaş 5 Ocak 2012 ARacınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. SAnırım siz 2. el araç alamazsınız Teşekkür ederim. Aslında bugüne kadar sadece ikinci el araç kullandım ve neredeyse tamirci kadar bilgi sahibi oldum. Artık arızaların büyük bir kısmına teshis koyabiliyorum Bu durumdan sıkıldığım için sıfır araç almaya karar verdim. Sorunsuz araç yoktur sadece sorunları tespit edilip giderilmemiş araç vardır prensibiyle ben de tespitlerimi madde madde yazdım. Büyük şeyler değil ama olmaması lazım. Neticede onca para ödüyoruz ve karşılığında ufak bir sorun bile çözümsüz bırakılmamalı. Cumartesi servis randevum var. Ama cumartesi günü yetmeyecek sanırım Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Aracınız hayırlı olsun.Eksikler bölümünde yazdıklarınızın hepsine forumda çözümler üretilmiş durumda onları sizde zamanla yapasınız. Hatalar bölümünde yazdığınız bir çok hata telafi edilebilir gibi görünüyor aracı aldığınız yere götürün servisde halledebildiklerini yapsınlar Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Hayırlı olsun yeni aracınız.Mesleğiniz gereği sanırım çok detaylı bir hatalar sıralaması olmuş, aslında fiesta ve sınıfındaki araçlara bu kadar olmasada herkes bir çok hatadan şikayetçi fakat a3 de kimse şikayet belirtmiyor, keşke yeni bir a3 ü kullansanız yada yeni focus u bizde hatalara baksaydık Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 6- Geri vites zor geçme.Cırtlama. Zaman zaman geçmiş gibi görünmesine rağmen tam olarak geçmeme bu maddede böyle bi sorun yok tamamen dişli mekanizmasından kaynaklanıyor geriye hemen takmayın debriyaja basın 2-3 sn bekleyin ve öyle takın tam geriye geçmiyor sanki araba kayıyormuş gibi cıv diye bir ses geliyor. Yorum bağlantısı
Onur Efe 5 Ocak 2012 Yazar Paylaş 5 Ocak 2012 Hayirli olsun.Kac liraya mal oldu acaba aynisi bendede var 39 a mal olduda. Paspaslar orjinalmi? Aslında maliyetini söylersem çok üzülenler olabilir. Çünkü oldukça uygun çıktı. Sırf maliyeti daha uygun olduğu için istediğim opak beyaz renk yerine metalik gri almak zorunda kaldım. Paspaslarda fiesta yazıyor ama orjinal değildir muhtemelen. Servis taktı eşantiyon olarak. Kesin yan sanayi işidir. Yoksa delikler karşılardı en azından. 6- Geri vites zor geçme.Cırtlama. Zaman zaman geçmiş gibi görünmesine rağmen tam olarak geçmeme bu maddede böyle bi sorun yok tamamen dişli mekanizmasından kaynaklanıyor geriye hemen takmayın debreje basın 2-3 sn bekleyin ve öyle takın tam geriye gecmiyor sanki araba kayıyormuş gibi cıv die bir ses geliyor. Genel olarak bu sorun bir çok arabada var. Focus 1 de de vardı ancak bunu Ford un çözmesi lazımdı şimdiye kadar. Raporlamak lazım ki uğraşsınlar. Beni ve birçok kullanıcıyı rahatsız eden bir durum normal olarak kabul edilemez diye düşünüyorum. Hayırlı olsun yeni aracınız.Mesleğiniz gereği sanırım çok detaylı bir hatalar sıralaması olmuş, aslında fiesta ve sınıfındaki araçlara bu kadar olmasada herkes bir çok hatadan şikayetçi fakat a3 de kimse şikayet belirtmiyor, keşke yeni bir a3 ü kullansanız yada yeni focus u bizde hatalara baksaydık Yeni Focus eco boost motordu sanırım şu 180 hp olanlar 1.6 benzinliyi ve yeni cmax benzinliyi almanyadan tr ye gelirken kullanma şanşım oldu. Ama malum Avrupa yol şartları pek problem hissedemedim. Bir de aracı tanımak değişik koşullarda 1 2 hafta her özelliğini kullanarak mümkün oluyor. Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 3- 1.vites ve 2 ci viteste debriyajdan salarken zaman zaman duyulan aks boşluğunu andıran vururntu sesi 6- Geri vites zor geçme.Cırtlama. Zaman zaman geçmiş gibi görünmesine rağmen tam olarak geçmeme. 14- Son olarakta egsoz tapası değişimi için servise çağırı mesajı aldım. Konunun önemi: bu egsoz tapası mevcut halde egsoz gazını kaçırabiliyor ve agsoz gazı sıcaklığıyla birlkte motor blogu içindeki plastik aksamları eritiyor. (Duyulan plastik koskusu nedeni olabilir.) Teknik olarak pek fazla bilgim yok ama diğerleri neyse de bu yukarıda belirttiğiniz sorunlar biraz ciddi gibi geldi bana, sorun çözülene kadar peşini bırakmayın. Yorum bağlantısı
Onur Efe 5 Ocak 2012 Yazar Paylaş 5 Ocak 2012 Üzulmeyiz neden uzulelim soleyin bilelim:p Anahtar teslim kasko hariç 37 bin net. Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Hayırlı olsun. Kazasız belasız günlerde kullanın. Bir kalite mühendisi gözüyle bakmak bukadar olur ancak. Güzel sıralamışsınız! Yorum bağlantısı
Onur Efe 5 Ocak 2012 Yazar Paylaş 5 Ocak 2012 Alirken bayide bu eksikleri gormediniz mi? Malesef teslim alırken hava yağmurlu ve kararmıştı. Gündüz gözüyle detaylı baktığımda ve 800 km boyunca değişik yol koşullarında test etme şansım oldu bu tespitler için. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Bir zamanlar bende bu kadar hassas incelerdim aracı ve mutlaka eksik, hatalı noktalarını görürdüm, sinirim bozulurdu. Şimdilerde o kadar önemsemiyorum Önceki aracım Focus ta çok kez gittim geldim servise. Garantide hiçbir sıkıntı da yaşamadım. Ne dediysem ilgilendiler, düzelttiler, değiştirdiler. İyi günlerde kullanın aracınızı. Garanti kapsamında araç almanın tüm nimetlerinden yararlanın. Yorum bağlantısı
Onur Efe 5 Ocak 2012 Yazar Paylaş 5 Ocak 2012 Teşekkür ederim. Ben de sırf garanti imkanlarından faydalanmak için bu kadar hassas davranıyorum. Bu nedenle ilk kez sıfır araç aldım. En az 3 4 sene başım hiç ağırmasın diye. Yorum bağlantısı
Onur Efe 5 Ocak 2012 Yazar Paylaş 5 Ocak 2012 Demek istediğim showromdaki araclardi gece teslim almak ise yanlis bir davraniş Başka bir şansım yoktu malesef. Üstelik gündüz de teslim alsanız bir müddet kullanmadan anlayamazsınız. Zaten showroomda yapabileceğiniz kontrolün alasını fabrikada montaj hattından çıkarken yapıyorlar. Onlar bariz sorunları tespit edip düzeltiyorlar. Serviste teslim öncesi olabilecek aracın yeniden boyanıp boyanmadığı vs kontrolü yapılabilirdi. Boya kalınlık ölçümü falan cevap verir. Sürtme vs olabiliyor bazen. Onun dışında her parçayı sallamak aklınıza gelmiyor. Bir de hava yağmurlu ise hiç birşey anlama şansınız yok. Motorda vites kutusunda hissettiğiniz sıkıntıları da ancak teslim alıp sürmeye başlayınca anlayabiliyorsunuz. Ben genel olarak araçtan çok memnun kaldım. Bu sorunların hepsi çözülebilecek şeyler. Şu anda sadece duyarlı bir servis bekliyorum. Eğer duyarsız kalıp bunlar sorun değil böyle falan derlerse bazı hatalar için o zaman çok uğraştırım. Yorum bağlantısı
Çağlar Tunç 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Öncelikle aracınız hayırlı olsun aynı araç bendede var metalik siyah 770km oldu bugün.Araçla ilgili görüşlerinizi belirtmişsiniz haklısınızda artılarıda var eksileride ama yinede sınıfındaki en iyi araç bence keyfini sürün.Benide servise çağırdılar eksoz körleme tapasını değişiyorlar 10dk. sürüyor pirinç tapayı çıkarıp çelik tapatı takıyorlar.Yanık plastik kokusunuda sordum problem değil zamanla geçer dediler.gitmişken showroomada uğradım inanın dizel fiesta araç ellerinde kalmamış yok satıyor. Problemlerle ilgileniyorlar en azından buradaki servis böyle.dediğim gibi keyfini sürün Allah kaza bela vermesin Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Hayırlı olsun, özellikle 7. madde nin cevabını çok merak ettim, cevap verirlerse bizi mahrum etmeyin. Bence sorularınızın birçoğu bulunduğu segmentin ortak yanı olarak cevaplanacaktır. Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Tam kalite kontrol yapmışsınız... :D Yorum bağlantısı
Onur Efe 5 Ocak 2012 Yazar Paylaş 5 Ocak 2012 Onur bey geri vites hepimizde var geri vites mandalsız olduğu için arabayı cok az yerinden oynatın geriye geçer yada önce 1 e sonra geriye takın rahat bir şekilde geçecektir.Eksoz tapası benimde değişti 20 dk gibi kısa bir sürede değiştirdiler. Bunu tabi ki biliyorum. Kullandığım tüm araçlarda bu sorun vardı çoğunlukla debriyajı bırak bir daha bas düzeliyor ve vitese geçiyor. Benim aracımda düzeltemeyeceklerini de tahmin ediyorum ama bu tip konuları şikayet edersek geri bildirim FORD a gider ve çözüm için yönlerdirmiş oluruz. 2004 model focus 1 de de aynı sorun 2012 fiesta da ... çözülemeyecek bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Biraz benchmark yapsınlar artık. Listemdeki bir kısım sorun da düzelmeyecek veya bunlar sorun değil diyecekler. Ancak ben rapor edilmesini sağlayarak konu ile ilgili iyileştirme çalışmalarını başlatmak istiyorum. Hayırlı olsun, özellikle 7. madde nin cevabını çok merak ettim, cevap verirlerse bizi mahrum etmeyin. Bence sorularınızın birçoğu bulunduğu segmentin ortak yanı olarak cevaplanacaktır. Aslında o parça yüzünden inat etseniz arabayı değiştirmek zorunda kalırlar. Fotoğrafını en kısa zamanda yükleyeceğim. Tamir edelim deseler yaptırmam değiştirelim deseler olmaz. En fazla bir hata kabul raporu alıp saklarım. Yıllar sonra ilerde satarken benim gibi kıl birisi bu ne derse ıspatlamak için fabrika çıkışı böyle olduğunu. Yorum bağlantısı
Onur Efe 8 Ocak 2012 Yazar Paylaş 8 Ocak 2012 Focus 1 aracımı sattıktan sonra 2012 Fiesta 1.4L SOHC-DI-TC-Dizel Motor Titanyum X paketi ile aranıza tekrar döndüm. Yaşlaşık 3 hafta önce satınaldığım arak şu an 840 km oldu ve tespit ettiğim sorunlar sırasıyla şöyle: HATALAR 1- Zaman zaman alınan erimiş plastik kokusu. 2- Ön göğüs gösterge panelinden gelen parke yolda ve motor titreşimine bağlı olarak duyulan çıtırtı sesi 3- 1.vites ve 2 ci viteste debriyajdan salarken zaman zaman duyulan aks boşluğunu andıran vuruntu sesi 4- Arka tampon sol kısım yerine oturmamış elle ittirildiğinde oynuyor ve ses yapıyor. 5- Sağ ön kapı 3mm yukarı ve hatalı montajlanmış. 6- Geri vites zor geçme.Cırtlama. Zaman zaman geçmiş gibi görünmesine rağmen tam olarak geçmeme. 7- Motor bölümü sağ ön çamurluk içi kaporta imalat hatası. Delik kenarında imalat esnasında yırtılma. 8- Yağmur sensörü en hassas ayarda bile zaman zaman yetersiz çalışıyor. 9- Sağ arka davlunbaz salma yaptı. Sol tarafta bir sıkıntı yok. 10- Sürücü paspası delikleri taban halısı üzerindeki sabitleme pimlerini karşılamıyor. 11- Kontak açıldığında çalıştırmadan önce gelen genelde 1 dk yakın süren hidrolik, pompa vb. mekanizmaların hazırlık sesleri oldukça rahatsız edici. Bu sesler bazen çok kısa da sürebiliyor. 12- Sinyal kolu üzerindeki yol bilgisayarı kumanda düğmesi çok gevşek ve tıkırtı yapıyor. 13- Motor kaputu kapandıktan sonra elle bastırıldığında boşluklu ve oynuyor. 14- Son olarakta egsoz tapası değişimi için servise çağırı mesajı aldım. Konunun önemi: bu egsoz tapası mevcut halde egsoz gazını kaçırabiliyor ve egsoz gazı sıcaklığıyla birlkte motor bloğu içindeki plastik aksamları eritiyor. (Duyulan plastik koskusu nedeni olabilir.) EKSİKLİKLER 1-Torpido gözü aydınlatması yok 2-Yolcu camı otomatik kapanma açılma özelliği yok (Sürücü tarafındaki gibi basılı tutmadan) 3-Hararet göstergesi yok 4-Bagaj aydınlatması yetersiz 5-Sol ayak dayama yerinde plastik bir muhafaza yok. Orijinal paspas sol ayak dayama yerini muhafaza etmiyor. ARTILAR Çok güzel bir tasarım( iç dış oldukça kaliteli.) Yakıt tüketimi Salma yapan dablunbaz Değiştirilen pirinç egsoz tapası Bu da kaput iç kısım sağ taraftaki hata. Hayırlı olsun, özellikle 7. madde nin cevabını çok merak ettim, cevap verirlerse bizi mahrum etmeyin. Bence sorularınızın birçoğu bulunduğu segmentin ortak yanı olarak cevaplanacaktır. Bu problem için servisin cevabı: Boya yaparken ordan kancayla falan asıyorlar ondan olmuş olabilir dedi. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 8 Ocak 2012 Paylaş 8 Ocak 2012 Kapılardaki ayarsızlık. Bu araçlar sadece Türkiye'ye mahsus. Özellikle Amerika'ya böyle bir arabanın girmesi imkansız. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Ocak 2012 Paylaş 8 Ocak 2012 Kapılardaki ayarsızlık. Bu araçlar sadece Türkiye'ye mahsus. Özellikle Amerika'ya böyle bir arabanın girmesi imkansız. Amerikan satan galerileri dolaşalım istersen, ağlarsın..... Amerika da önemsiz olan hususların başında, bunlar gelir, tümünün iç aksamı da çaıtrdar, kapılar eğri büğrü oturur, normal karşlanır. Şahsen fotoğraflara baktım, segmenti içinde düşünürsem, çok garip bir görünüm yok, tabii bakalım servis+fabrika sorumluları ne diyecek. Yırtılma demiştiniz onun fotoğrafı var mıdır acaba? Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 8 Ocak 2012 Paylaş 8 Ocak 2012 Kapılardaki ayarsızlık. Bu araçlar sadece Türkiye'ye mahsus. Özellikle Amerika'ya böyle bir arabanın girmesi imkansız. Neden? Amerikanlar sıfır km ford'da buradaki işçilik kalitesinin yarısını görseler,bi tarafları tavan yapar. Alakası yok hocam. Çinden sonra dünyanın en dandik araçları amerikada üretilen global model Fordlar(fiesta-connect) Yorum bağlantısı
Onur Efe 8 Ocak 2012 Yazar Paylaş 8 Ocak 2012 Amerikan satan galerileri dolaşalım istersen, ağlarsın..... Amerika da önemsiz olan hususların başında, bunlar gelir, tümünün iç aksamı da çaıtrdar, kapılar eğri büğrü oturur, normal karşlanır. Şahsen fotoğraflara baktım, segmenti içinde düşünürsem, çok garip bir görünüm yok, tabii bakalım servis+fabrika sorumluları ne diyecek. Yırtılma demiştiniz onun fotoğrafı var mıdır acaba? Son fotoğraf Çağlar Bey. Delik kenarı ezilmesi. yırtılma biraz abartı tabir olmuş Yorum bağlantısı
Recommended Posts