İçeriğe Yönlendir

Motor Yıkama Sonrası Problemler

Burak Tercan

Recommended Posts

Ersen Tapan

Motoru yıkamadan kaynaklanan rölanti bozukluğu için motor sökülürmü hiç.. Parmağında hafif kesik olan birisini ameliyat etmek gibi birşey..

Ayrıca sorun motorum içinde değildir muhtemelen, motor sök tak olucak başka birşeye yaramıyacak..

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Mondeo'da rölanti sorununu ben valfle çözdüm. Bobinmiş, kabloymuş derken 200 kaat verdik, kurtulduk.

Yorum bağlantısı
Burak Tercan

Umarım öyle bir şey olmayacak zaten , valf değiştirilince sorun çözülecek , bende kurtulacak inşallah

Yorum bağlantısı

Su ile yıkamadan önce bu tarz bir arıza yok iken su sonrasında oluştugunda ben sadece tesisat derim.Rolanti valfi parçasınında soketi oynamış olabilir su ile teması sırasında su kaçmış olabilir fakat bu soketler gerçekten çok iyi soketler kırık olmadıgı sürece basit bir şekilde su teması ile içine su almaz tazzikli su ile mümkün buda olmuş.

Rolanti valfi iç kısmının su temasına maruz kalması mümkün degil.bu parçanın eger vidaları gevşek ise başka gevşek olsa zaten öncesindede sorun yapardı.Su girebilmesi için kelebek bogazından bu parçanın oldugu yere hava girişi var başka yerle irtibatı kesinlikle yok.

Tesisat güzelce sökülüp kuru bezle varsa slaklık kurulanmalı ve wd40 sıkılıp yerine takılmalı.Egr vakum hortumlarına güzelce bakılmalı.Karter hava hortumu incelenmeli kaldıki bunu söküp yapmalı yerinde iken sadece belli kısmı görülüyor.

Velhasıl iyi bir usta yada kalfa ile bu soun çözülür yada kendinize güveniyorsanız sabırla bu işlemleri yapmanız gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Burak Tercan

Rölanti valfinin değişmesi sonucu , herhangi bir gelişme olmamıştır. Araç hala aynı durumdadır. Görüşlerinizi bekliyorum

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
(düzenlendi)
Rölanti valfinin değişmesi sonucu , herhangi bir gelişme olmamıştır. Araç hala aynı durumdadır. Görüşlerinizi bekliyorum

Arabada giderken herhangi bir problem varmı? Tekleme vs gibi. Yada tam gaz yaptığınızda kesiciye kadar çok rahat geliyormu yoksa zayıfladımı?

Bir de rölanti yükselmesi sadece motor sıcakken mi oluyor, yoksa sabah ilk çalıştırdığınızda da yani soğukkende aynı problem var mı?

tarihinde Tun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Tercan

Öncelikle motor soğukkende aynı sorunu yapıp , rölanti 2000 devirde , viteste kendi kendine gaz vermeye devam ediyor.

Herhangi bir tekleme mevcut değil (şimdilik) Herhangi bir düşüş de mevcut değil.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Faik İleri

Arkadaşlar aracımın muayenesinden önce motor üzerinde biriken yağları temizletmek için motoru yıkattırdım ancak yıkamaya ben götürmediğim için nasıl ve ne şekilde yıkandığını bilmiyorum. Yıkamanın üzerinden 3 gün geçti. Aracım ilk çalıştırmadan hemen sonra rölantideyken stop etmeye ve ilk hareketten sonra gaz vermeme rağmen çekişten düşmeye başladı. Motor ısındıktan sonra herşey normale dönüyor. Bunun sebebi ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bujileriniz, buji kablolarınız ve bobininiz ne alemde?

Su görmüşlerse muhtemelen bu problemlere yol açıyorlar...

Yorum bağlantısı
Faik İleri

Bujileriniz, buji kablolarınız ve bobininiz ne alemde?

Su görmüşlerse muhtemelen bu problemlere yol açıyorlar...

Sani bey eğer su görmüşlerse kurutma işlemi ile problem çözülebilir mi yoksa değişim mi gerekir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

motora su değdirmeyi sevmem, su değmeden de pırıl pırıl yapmışlığımız vardır :D , tüm soketleri, buji bölgesini vs. kurutun, buji/kablo/bobin/maf sensörü kontrol

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

En sağlam motor yıkanmayan motor dur.

Tecrübe ile sabit.

Yorum bağlantısı
Faik İleri

teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için. Tavsiyelerinize göre hareket edeceğim.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Isınınca geçiyorsa distribütörden yapar.Kayınpederin başına gelmişti.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Muhammet Sarıçam

Merhaba.. Konunun başında yazan sıkıntının birebir aynısı şuan benim başıma geldi. Malesef bende motoru yıkattım. Yıkadıktan sonra bujileri, kablolarını, bobini ve maf sensörü soketini temizledik. O gün bir sıkıntı yoktu fakat sonraki gün araç kendi kendine gaz vermeye başladı. Maf sensöründendir diye düşündüm. Soketini çıkardım, takılı halinden daha beter oldu. İşin içinden nasıl çıkacağım? :(

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Forumda aratın illaki çıkacaktır; yeri konusunda hiç bilgim yok malesef..

Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş

Rölanti sensörü aşağıdaki resimde yuvarlak içine aldığım yerin alt arka tarafında yer alır üst taraftan sökmesi zahmetli ve zordur. Onun için araba lifte veya kanala alınırsa rahatlıkla sökülerek temizlenebilir.

kMe7X.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...