İçeriğe Yönlendir

Sabah Arabam Çalışmadı,Marş Bile Basmıyor,Akü Yeni

Sami Sarıdayı

Recommended Posts

Sami Sarıdayı

Arabam 2005 Focus 2,alalı daha bir ay oldu bakımları hepsi yeni yapıldı.Çankırı'da görev yapıyorum sabah arabayı çalıstırmak için kontağı çevirdim,marş basmadı,gösterge panelinde elektrik gitti birde araba gövde motorunda cızırtı şeklinde değişik sesler de geliyor aküde en fazla bir yıllık.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Aküden emin olmak lazım öncelikle. Geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

aküdür akü. sıfır aküyü diye dolma akü satmasınlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aküdür akü.. Zorlamayın, başka yerini kurcalamayın.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Aynısı 10 gün önce benim başıma geldi.Akü bitmiştir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

ilk önce alternatör, sonra akü... 2 ay önce aynısı arkadaşıma oldu, aküyü değiştirdiler, 2 gün sonra yine oldu. baktılarki alternatör arızalı. alternatörü elektrikçide tamir ettirdiler, sorun çözüldü.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

en fazla 1 yıllık derken? nasıl tespit edildi? garantisi bitmemiş ise zaten ücretsiz değiştirirler

Yorum bağlantısı
Talip Eren

Akü bitmiştir,alternatörüde kontrol ettirin,şarj yapıyormu ölçsünler.Eğer akü sağlam ve marş basmıyor olsaydı göstergeler gidip gelmezdi,sadece tık diye bir ses gelirdi,o zaman marş otomatiği arızalı denebilirdi ama sizin durum akü görünüyor.

Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki

Sami bey araba gövde motoru dediğiniz şey nedir acaba?

Yorum bağlantısı
Sami Sarıdayı
(düzenlendi)

Aküye takviye yaptık araba çalıştı fakat motor sistem arızası lambası yandı ve araba hız sınırlama moduna aldı gaza tepki vermedi.bir süre arabayı çalıştırdık stop ettirdikten sonra normal çalıştı arızası lambası yanmaya devam etti yarım saat sonra tekrar çalıştırdığımda herşey normaldi..

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Sürpriz!!! Bu gün öğleden sonra hastaneye gitmek için evden çıktım,kucağımda çoçuk var kumandaya bastım kapılar açılmadı tabii ben düzgün basamadım herhalde diye ikinci hamleyi yaptım tık yok :( Üst üste 4-5 defa denedim olmadı :angry: Neyse aracı garajdan iteleyerek çıkardık komşunun arabası ile takviye yapacağız bagajda akü takviye kabloları var ama bagaj açılmıyor :kafa: bulduk uydur kaydır iki kablo arabayı çalıştırdık randevuya geç kalmayalım diye yola çıktık 100m gitmeden "Motor Sistem Hatası" ve "Hız Sınırlama Kipi" :unsure2: hatası var kontağı kapatamıyorum araç stop edecek;neyse yaklaşık 5-6km yolu rolanti hızında arıza lambaları yanar vaziyette iki defa stop ederek (gazdan ayağımı çekince) gittik.Hastanede işimiz bitti geri döneceğiz :p yine çalışmadı sağolsun vatandaşın birisi arabasını getirdi atlama kablolarınıda bu arada bagajdan almıştım takviye yapıp,doğruca Yeni bir Akü almak üzere yola koyulduk.Yeni aküyü taktık yola çıktık haydaa :bravo: yine aynı arıza :flowers: yakında ki Ford servisinin yolunu tuttuk servise girdim elemana durumu anlattım mesai bitimine 10dk.var ama yinede bir bakalım dediler [Arabada eşim ve 1 yaşında kızım var diye olsa gerek] Araç aşağıya alındı çalıştırıldı :shok: hata yok oldu test sürüşüne çıktık hiç birşey yok :nea: Döndük eve geldik.

Mutlu'nun yeni 12V 50Ah'lik aküsünü eskiyi geri dönüşüme vererek 109/ 8 taksit olarak aldık.

Dip Not:Bu arada sıkışınca İlk olarak Emmi'yi daha Sonra Çağlar bayur'u aradım fikirlerini almak için.Her ikisinede Teşekkür ediyorum yardımlarından dolayı. :flowers:

Aynısı Cuma günü benim başımada gelmişti benim aküm 2006 modeldi.Yeni akü aldım sorun çözüldü.Akünüz yeni ise şarj durumunu ölçtürün akü voltajı düştüğünde yine tekrarlayacaktır,ya ara ara çalıştırıp idare edeceksiniz yada alternatörünüzü ölçtürüp sorun var mı kontrol ettireceksiniz.Hiç ummadığınız bir zamanda sizi yolda bırakabilir tedbirli olmalısınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Kış mevsiminden dolayı araçlarımızın aküye yüklenmesi bir hayli fazla olmaktadır,bende aküden olduğu kanatindeyim.72 amperlik yeni bir akü aracınıza ilaç gibi gelicektir.

Yorum bağlantısı
Sami Sarıdayı

arkadaslar akü saglam cıktı arabada elektrik kacagı varmıs oda aküyü bosaltmıs.

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

geçmiş osun Sami bey,çözümün ne olduğunu tam olarak anlatır mısınız?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Sorucuoğlu

herkese merhaba.bende 2 gün önce aynı sorunu yaşadım,araba çalışmadı takviyeyle çalıştırdık bu aralar yeni akü almayı düşünüyorum fakat hiç bilgim yok akü konusunda birkaç yerde 60 amperi tavsiye ediyorlar uygun olur mu sizce veya 60 lık yerine kaç amperlik almalıyım.araç 2006 trend

Yorum bağlantısı
Barış Güler

Arabada elektrik kaçağı olduğu nasıl anlaşılıyor?

Yorum bağlantısı
Sami Sarıdayı

arkadaslar arabamın aküsü normal cıktı sarj dinamosunda 1,5 amperlik kacak oldugu tespit edildi.kacaga oksitlenmenin olduğunu söyledi usta ve kaçağın bulunması tamiri toplam 100 lira tuttu. herseyi aküye mal etmemek gerekiyo böyle bisey basınıza gelirse mutluka ya servise yada iyi bir oto elektrikçisine gösterin.

arabada elektrik kaçağını bi cihaz var onunla buluyolar ..

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Selim Kılınç

Haydaaa. Elektrik var teyp farlar saat aydınlatmalar çalışıyor pazara geldim kontağı çevirdim birinci kademe ve ikinci kademe benzin pompası sesi geldi gösterge ışıklarım yanıyor gerekli ışıklar söndü üçüncü kademeye (marş) a çevirdim tık yok hiç bir ses yok maalesef araba marş basmıyor kaldım ivedi bi akıl verebilecek arkadaş var mı? Araç ayrıca otomatik. Akü yeşil ışık full dolu.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Haydaaa. Elektrik var teyp farlar saat aydınlatmalar çalışıyor pazara geldim kontağı çevirdim birinci kademe ve ikinci kademe benzin pompası sesi geldi gösterge ışıklarım yanıyor gerekli ışıklar söndü üçüncü kademeye (marş) a çevirdim tık yok hiç bir ses yok maalesef araba marş basmıyor kaldım ivedi bi akıl verebilecek arkadaş var mı? Araç ayrıca otomatik. Akü yeşil ışık full dolu.

Marş motoru kontrol edildi mi?

Yorum bağlantısı

Marş motoru
Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Yaklaşık 2 saat arabanın başında bekledim üst tarafları kabloları oynadım denedim aynısını yaptı. Aracın iyice soğumasını bekledim daha önceden de aynı yerde bir kez daha yapmıştı kendiliğinden marş bastı vallaha.

Yarın kontrol ettirecem söküp bakılacak çok teşekkür ederim ilginize alakanıza.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yaklaşık 2 saat arabanın başında bekledim üst tarafları kabloları oynadım denedim aynısını yaptı. Aracın iyice soğumasını bekledim daha önceden de aynı yerde bir kez daha yapmıştı kendiliğinden marş bastı vallaha.

Yarın kontrol ettirecem söküp bakılacak çok teşekkür ederim ilginize alakanıza.

Bir marş motoru 10 farin elektriğini çeker, 100 teyp çalıştırır gibi düşünün mesela.. O yüzden marş basmıyorsa ve bozuk değilse akü yeterli akımı sağlamıyordur genelde. Ya akü bitmiştir ya da akü kutup başları gevşektir..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...