İçeriğe Yönlendir

Cam Filminin Ruhsata İşlenmesi

Murat Ersel Çevik

Recommended Posts

Murat Ersel Çevik

Sevgili forumdaşlarım;

Bugüne kadar birçok arkadaşımız cam filmi yüzünden polisle sıkıntı yaşadı ve bu gidişle daha da çok yaşanacak.

Benim aracımdada 1 numara cam filmi mevcut.

Bugün Maltepe İlçe Trafik Tescil Büro amiri ile bir görüşme yapma şansım oldu ve öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

Benim eşimde güneş allerjisi var. Güneşle aşırı temsata örneğin 1 saatin üzerindeki yolculuklarda kolları ve yüzü kabarıyor. Bununla ilgili defalarca kez tedavi olmasına rağmen sonuç pek değişmedi. Başkomiserimle görüşürken cam filmi ve yazılan cezalardan bir sohbet açıldı ve durumumuzu kendisine anlattım. Onunda bana verdiği cevap oldukça tatmin ediciydi.

Cevap Şöyle;

"Tam teşekküllü bir hastaneden güneş allerjisi olduğuna ve güneşle uzun süreli temas etmemesi ve araçta (numarasını doktor belirliyormuş) 1-2-3 numaralı film kullanması sağlığı açısından gereklidir diye bir rapor alınırak trafik tescile müraccat edilerek araç üzerindeki filmleri ruhsata işleyeceklerini" belirtti. Ancak rapor heyet raporu olacak.

Belki durumu bana benzer bir forumdaşımız vardır ve işine yarayabilir düşüncesiyle konu açmaya karar verdim.

Ben hastaneden randevu alarak bu hafta işlemlere başlayacağım. Gelişmeleri yine bu konu üzerinden paylaşacağım.

Malum bu aralar cam filmleri tam bir baş belası durumda.

Sağlık için yaptıran arkadaşların bari canı yanmasın.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Evet böyle bir istisnai durum var..Ancak güneş alerjisine heyet raporu verecek yer pek yok :)

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş
(düzenlendi)

Murat kardeşim paylaşımın için teşekkürler.

Yengeye de geçmiş olsun, umarım bu işi için hastahaneye müracaat sırasında sıkıntı yaşamazsın.

Daha önceden heyet raporlarını sadece devlet hastahanelerinden kabul ediyorlardı. Şİmdi özeller de veriyor ( özellerde de allarji bölümü pek olmuyor başak bir yolu varsa onu dene)haberin olsun.

Sağlıklıl günler.

tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Murat kardeşim paylaşımın için teşekkürler.

Yengeye de geçmiş olsun, umarım bu işi için hastahaneye müracaat sırasında sıkıntı yaşamazsın.

Daha önceden heyet raporlarını sadece devlet hastahanelerinden kabul ediyorlardı. Şİmdi özeller de veriyor haberin olsun.

Sağlıklıl günler.

Sağol abi zaten özel hastaneye başvurduk.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Bu uzun zamandır var ama uygulamada biraz sıkıntılı diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi öncelikle geçmiş olsun pazarlamacı arkadaşım Fiesta van'a işletmişti mal taşıdığını beyan etti o kadar işin ilginci onun arabası ruhsatta otomobil geçiyor.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

solar dermatit (ürtiker) rapor alacaksınız. ben daha önce bahsetmiştim. ;)

Bizim teşhiste o zaten.

Bu uzun zamandır var ama uygulamada biraz sıkıntılı diye biliyorum.

Raporu alırsam başkomiserim yardımcı olacağını söyledi.

Abi öncelikle geçmiş olsun pazarlamacı arkadaşım Fiesta van'a işletmişti mal taşıdığını beyan etti o kadar işin ilginci onun arabası ruhsatta otomobil geçiyor.

Sağol Tahir. İşni yürüten yaptırıyor.

Bizim siteden bir komşu raporsuz halletti hemde ön camda filmli.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Geçmiş olsun ve bilgi için teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Cam çok pahalı.

Benim arabadaki filmler Uv filtreli.

Bu yaz hakikaten rahat ettik hanımı etkilemedi.

Karartmalı cam için emin değilim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Murat geçmiş olsun. Yengenin durumu gerçekten sıkıntıl bir durum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Genede yapıştırırlar cezayı... :D

Yok yemez o zaman baba hayvan terli.

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Çok geçmiş olsun.Bilgilendirme için çok teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

İyi de, ruhsat sahibi kim? rapor kimin adına alınacak?

Çağlar Abi güzel bir noktaya parmak basmış. Bence bunu dikkate almalısınız. Eğer araç sizin üstünüze ise kesin sıkıntı çıkartırlar. Kimse alınmasın gücenmesin ama bizim polisler pek bişeyden anlamaz, istisnalar hariç.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

zamanında bu raporu ile cam filmi çektirmiş müşterim vardı, O'na bile bayağı zorluk çıkarmışlardı.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

bence ceza yazılır yeniden. Çünkü yasak olmasının sebebi farklı ;)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kendinden karartılmış camlarla Fiesta' lar ithal edilebiliyorsa bu ülkeye mevzuat buna göre düzenlenmeli...Onun camlar orijinal sizinkiler sonradan deme hakkı yok benim düşünceme göre..

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Kendinden karartılmış camlarla Fiesta' lar ithal edilebiliyorsa bu ülkeye mevzuat buna göre düzenlenmeli...Onun camlar orijinal sizinkiler sonradan deme hakkı yok benim düşünceme göre..

Kendinden renkli cam ile,yapışkan folyo çekilmiş cam kaza anında farklı davranır atminim. :p Filmin yasak olmasının temel sebebi,görünürlükten öte,can güvenliği.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kendinden renkli cam ile,yapışkan folyo çekilmiş cam kaza anında farklı davranır atminim. :p Filmin yasak olmasının temel sebebi,görünürlükten öte,can güvenliği.

Benim can güvenliğim için bana ceza yazıyorlarsa vay vay vay diyorum...Kabak lastiklere de yazarlar mı acaba, çok basit mantık olacak ama ( çocuk gibi ) veya otoparkta bile görürse kemer tokasına.. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Benim can güvenliğim için bana ceza yazıyorlarsa vay vay vay diyorum...Kabak lastiklere de yazarlar mı acaba, çok basit mantık olacak ama ( çocuk gibi ) veya otoparkta bile görürse kemer tokasına.. :)

Emniyet kemeriyle aynı mantık. Polise "sanane benim kemerimden,ben ölmek istiyorum belki ulen" diyebiliyorsak,bunu da diyebilmek gerek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Emniyet kemeriyle aynı mantık. Polise "sanane benim kemerimden,ben ölmek istiyorum belki ulen" diyebiliyorsak,bunu da diyebilmek gerek.

Valla cam dağılmaz falan benim için geçerli değil...İsteyen adam camı dağıtır, kaldı ki kaç yaralıyı camdan aldıklarını gördün ? Kapıyı kesiyorlar aracı coupe yapıyorlar gerektiğinde...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Valla cam dağılmaz falan benim için geçerli değil...İsteyen adam camı dağıtır, kaldı ki kaç yaralıyı camdan aldıklarını gördün ? Kapıyı kesiyorlar aracı coupe yapıyorlar gerektiğinde...

kafayı filmli cama çarpmak istemezdim doğrusu.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

diğer arabaya yarım yapmıştım :D bakalım göze batıyor mu felan diye. şimdi ön cam hariç full filmli. cidden güzel oluyor güneş vs rahatsız etmiyor. benimde annemde güneşe alerji var aslında. ama işletebileceğimizi sanmıyorum. hatta söktürmeyi bile düşünüyorum. cezaya vereceğim paraya bod perde alırım.

lakin ön yan camlarda olmasının bi faydası yan aynalardan yansıyan xenonlar rahatsız etmiyor :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...