Misafir 18 Ocak 2012 Paylaş 18 Ocak 2012 Selamlar. Bulunduğum yerde hava sıfırın altına nadir düşüyor dün akşam sanırım 0 derece civarlarıydı ve 1 gündür çalışmayan arabayı çalıştırdım 1200-1500 devirleri arasında su sesi geliyor. Şırıltı şeklinde. Herhangi bir su kaçağı yok ve seviyesi max a yakın. Lpg devreye girdiğinden itibaren 1 yada 2 dk içinde ses kesildi. Yani tahminime göre motor sıcaklığı 60 derece civarlarına gelince. Bu bir soruna mı işaret yoksa normal mi? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2012 Paylaş 18 Ocak 2012 Nasıl alınacak bu hava? Yeni başladı ses yapmaya acaba hava yenimi oluştu. Mondeolarda Kalorifer peteğindeki su Yarı yarıya geri çekiliyor Kontak kapalı iken ilginç ama böyle Yıllarca kullandım Mondeo banada çok ilginç gelirdi Kalorifer peteğine giren suyun Sesi merak edilecek birşey yok korkmayın Az şiddette bi şırıltı sesi. Daha sonra kesiliyor. Umarım sizdekiyle aynı sestir. Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya 18 Ocak 2012 Paylaş 18 Ocak 2012 Benim eski Spring te olurdu. Ama havanın soğuk sıcak olması fark etmezdi. Benim anladığım kadarıyla benzin filtresinden geçen benzinin sesi gibi gelirdi bana. Fransız teknolojiside olabilir . Sizde de öyle birşey olabilir. Lpg ye geçince kesiliyor olabilir. (belki) Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 18 Ocak 2012 Paylaş 18 Ocak 2012 Bu sabah -5 dereceydi bende ilk defa duydum 5-6 saniye sonra geçti ses.. Yorum bağlantısı
Zeki Akkaya 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 bu ses bende de var, ama kesildiğini söyleyemem. Motor ısındıkça azalıyor ama, motor sıcakken az da olsa ses devam ediyor. diğer modellerde aynı konudaki başlıklarda conta yanması gibi konulardan bahsetmişler. Hatta conta yanığını yaptırınca hem ses kesilmiş hem çekiş artmış vs vs sese kesin çözüm bulan var mı? Yorum bağlantısı
Onur Urhan 18 Mart 2012 Paylaş 18 Mart 2012 Soğutma sistemi suyunda hava var demekki havayı aldırın sorununuz düzelecektir. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 Bendeki sesin kaynağı belli oldu. Motor su kabının üst hortum girişi çatlamış. Onun içinde bir boru var geri gelen suyu (neden olduğunu bilmiyorum belkide ses yapmaması için) 15 cm ileriye boşaltıyor kap içinde. Kabı söküp kum ile temizledik, çatlak kısmı yapıştırdık borusunu takıp. Şu an herhangi bir sorun yok. Gerçi o şırıltı sesini bir yada iki kez yapmıştı. Yorum bağlantısı
Zeki Akkaya 24 Nisan 2012 Paylaş 24 Nisan 2012 radyatördeki hava alındı, ses büyük oranda azaldı (ama tamamen yok olmadı) Yorum bağlantısı
Hasan İlem 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 LPG varsa regülatörü bidondaki max seviyesinden daha yüksekte kalıyor olabilir. Bu durumda da su şırıltısı yapıyor hava kaldığı için (ısınınca geçmesi bunu düşündürdü) İyi bir gazcıya regülatörü daha alt bir seviyeye aldırın düzelir. (aynısı bende de vardı) Yorum bağlantısı
Recommended Posts