İçeriğe Yönlendir

Debriyaj Balatasının Bittiğini Nasıl Anlarız?

Mehmet Akif Acer

Recommended Posts

Mehmet Akif Acer
(düzenlendi)

Selam kolay gelsin.

Aracım 2003 transit connect km'si 170.000 aracı kaldırırken pedal baya yukarıdan kavrıyor. Sizce debriyajın az kaldı anlamınamı gelir yoksa ayar felan varmı. Normal bir kullanıcıyım benden önceki durumu bilmiyorum açıklama yaparsanız sevinirim kolay gelsin.

tarihinde Onur Berktaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aytaç Emre

El freni çekili vaziyette 1 viteste kaldırmayı deneyin aracı.stop etmiyorsa yada 1,2 saniye devirlenip stop ediyorsa baskı balata bitmiştir benim bildiğim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Aracınız kaç km.?

170.000km. diyor Erkan...

Gaz verdiğinizde eğer kaçırma yapmıyorsa sorun yok, kaçırmayı hissettiğiniz an hiç vakit harcamadan değiştirin...

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bende onu dedim işte... :)

Edit:KM yazdığını yeni gördüm.. :biggrin:

Cümlenin en başında yazıyor be.. Bro git yat uyu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Motor devri yükselirken araç hızlanmaz.

Vitesler zor geçmeye, sonunda geçmemeye başlar.

Tam bittiğinde debriyajı bıraksanız bile araba gitmez, motor da stop etmez...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Akif Acer

Yorumlarınız için çok saolun peki bunun maliyeti sizce ne olur. Değiştirsek yakıt hız konusunda bize çok yararı olurmu.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Değiştirmemek gibi bir seçeneğin yok. Bittiyse değişecek. Yakıta hıza olumlu katkısı olur...

Özel serviste değişim yaptırırsan baskı, balata, bilya ve işçilik toplamda 400-450 arası tutar. Yetkili serviste yaptırırsan x2 olur.

Yorumlarınız için çok saolun peki bunun maliyeti sizce ne olur. Değiştirsek yakıt hız konusunda bize çok yararı olurmu.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar
(düzenlendi)

ben yaptırdığım halde biraz yukarda kavrıyo ama yokus titreyerek kalkıyosa bitmeye yakındındır

tarihinde Uğur Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

erkan abi bizim arac nerdeyse yokuşda kalkmıyodu minibüscüler gibi ara gazı vererek kaldırıyodum değiştirince araç roket gibi olmuş tu :D :D :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Akif Acer

Arkadaşım bu işlere bakıyor değişirim derse ona yaptırırım yoksa servise gideyim :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...