Serkan Ataman 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar havalar soğuk ama inanılmaz bir buğu oluşuyor camlarımda,tüm camlarım resmen bir sis tabakası ile kaplanıyor ve görüş açım hiç yok seyir esnasında arabanın klimasını devreye alıyorum bir nebze buğuyu dağıtıyor ama tam olarak çözemiyor yoldan geçen araçlara bakıyorum hiçbirinde benim camlardaki gibi yoğun buğu yok camları etil alkol ile sildim kuruladım fakat ön cam hariç diğer camlarda bir düzelme olmadı geçen kışlarda böyle bir sorunum yoktu kirli bez v.s de kullanmadım ama bir ihtimal hızlı cila bulaşmış bir bez ile silmiş olabilirim camları fakat oda bu kadar sorun yaratmaz diye düşünüyorum camlar öyle bir buğu yapıyor ki ne dışardan içerisi nede içerden dışarısı görünüyor nasıl çözebilirim ben bu olayı acaba? 1 Şubat 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 iç sirkülasyon kapalı ise buhar olmamalı Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 Havalandırmanın iç sirkülasyon düğmesini kapatın yani havayı dışarıdan alsın ve polen filtresini değiştirin. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 (düzenlendi) aracın içi yağmur gibi etkenlerden ıslanmış olabiliri bu durumda buhara sebep olur. 31 Ocak 2012 tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 (düzenlendi) Klimayı açıp üflemeyi camlara doğru ayarlamak en kısa çözüm. Ama nedeni normal dışı birşeyden ise onunla alakalı bir çözüm bulmak şart. Buğu önleyici spreylerden vardı carrefour'da onu deneyin ama bunlar hep geçici çözüm. Polen filtresi falan tıkanmış olabilir mi acaba ? 31 Ocak 2012 tarihinde Yiğitcan Coşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 Nedeni %99,999 iç sirkülasyon dügme yada mandalının bir şekilde açık kalması.. Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 Klimayı uzun süre açık kullanın buğu biraz azalınca hemen kapatmayın. Klima açık ve ısı istediğiniz derecede ayarlı olabilir. Klima araç içindeki nemi kurutacaktır. Camları iyice temizlediyseniz tekrar başka bir kimyasal vs. sürmeyin. Temiz cam en güzelidir. Buğu gidericiler+kirli bez içinden çıkılmaz sonuçlara neden olabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 Ne yapılacağı güzel şekilde anlatılmış, ben de kendi kötü tecrübemden dolayı ne yapmayacığınızı söyleyeyim. Aman, buğu önleyici sıkmayın Yorum bağlantısı
Borga Tansel 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 Nedeni %99,999 iç sirkülasyon dügme yada mandalının bir şekilde açık kalması.. Öyle demeyin ama bence diğer %0,001 olasılıkta olabilir Benim araç daha 4-5 aylık falan, araca 3 kişi bindiğimizde acaip buğu yapıyor benimkisi de.Polen filtresinin tıkalı olcağını zannetmiyorum. Evim 3-4 km uzaklıkta iş yerime o yüzden havalandırma da açmıyorum ki zaten eve gelmeye yakın anca ısıtmaya başlıyor. Araçta sıvı falan da yok haydi çık işin içinden Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 Nedeni %99,999 iç sirkülasyon dügme yada mandalının bir şekilde açık kalması.. +99 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 Öyle demeyin ama bence diğer %0,001 olasılıkta olabilir Benim araç daha 4-5 aylık falan, araca 3 kişi bindiğimizde acaip buğu yapıyor benimkisi de.Polen filtresinin tıkalı olcağını zannetmiyorum. Evim 3-4 km uzaklıkta iş yerime o yüzden havalandırma da açmıyorum ki zaten eve gelmeye yakın anca ısıtmaya başlıyor. Araçta sıvı falan da yok haydi çık işin içinden Havalandırmayı açmamak buğulanmanın davetiyesi demek. 1-Havalandırma açılacak-öncama yada öncam +yüze üfleme 2-İç hava sirkülasyonu açık olmayacak yani araç dışarıdan hava alacak 3-Yarın burada yazılacak ...Aaaa gerçektende buhar olmuyormuş 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 Su karıştırmadan sıvı sabunla silin camları.. Yada limon kabuğun içini sürün camlara... İlaveten patatesi dilimleyip klimaya sarsın,birazda sirkeyle ovsun Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 31 Ocak 2012 Paylaş 31 Ocak 2012 Yukarıda yazdığım gibi yapıyorum ne deterjan nede limona gerek kalmıyor. Onlar mutfakta kalsın simdilik Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/226464-cam-bugulanma-sorunu/page__fromsearch__1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 ben elma sürüyorum nede olsa kamyonculuktan kalan alışganlık 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 Elma kabuğu ve sıvı sabun işe yarıyor bilginiz olsun.Patates soğanı falan denemedim Yorum bağlantısı
Borga Tansel 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 Havalandırmayı açmamak buğulanmanın davetiyesi demek. 1-Havalandırma açılacak-öncama yada öncam +yüze üfleme 2-İç hava sirkülasyonu açık olmayacak yani araç dışarıdan hava alacak 3-Yarın burada yazılacak ...Aaaa gerçektende buhar olmuyormuş Orası muhakkak öyle ama -10 derecede açınca araba cabrio gibi oluyor Dedim ya ev yakın iş yerine çok bir sorun olmuyor şimdilik zaten havalandırmayı iç sirkülasyonda kolay kolay çalıştırmam önümdeki araç tüğlü olmadıkça Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 Klimayı açıp üflemeyi camlara doğru ayarlamak en kısa çözüm. Ama nedeni normal dışı birşeyden ise onunla alakalı bir çözüm bulmak şart. Buğu önleyici spreylerden vardı carrefour'da onu deneyin ama bunlar hep geçici çözüm. Polen filtresi falan tıkanmış olabilir mi acaba ? Buğu önleyici kimyasal asla.kullanmayın. Klimayı uzun süre açık kullanın buğu biraz azalınca hemen kapatmayın. Klima açık ve ısı istediğiniz derecede ayarlı olabilir. Klima araç içindeki nemi kurutacaktır. Camları iyice temizlediyseniz tekrar başka bir kimyasal vs. sürmeyin. Temiz cam en güzelidir. Buğu gidericiler+kirli bez içinden çıkılmaz sonuçlara neden olabiliyor. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 klima açık dursun,buğunun gitmemesi gibi bir durum söz konusu değil.. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 Elma işe yarıyormuş dün öğrendim. Eskiden Cd'leri temizlemek için Muz kullanırdım. bu büyüklükteki bir yüzeye Muz pahalı olur Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 Buğu önleyici, limon, elma vs. hepsinin yaptığı şey aynı, cam yüzeyinde bir tabaka oluşturarak su buharının cam yüzeyinde tutunup suyun bir tabaka oluşturmasını engellemek. Acil ve çok gerekli durumlarda belki kullanılabilir, ama negatif yönü bence daha fazla. Camı temizlemek çok daha zor oluyor kesinlikle. Çok kısa mesafe gidiliyorsa iç sirkülasyon ve klima aynı anda açılabilir belki. Dışardan soğuk hava girmez, klimada içerde oluşacak nemi azaltır. Ama zaten yakın mesafe motor ısınmadan hedefe ulaşmak yüksek yakıt sarfiyatınına neden olurken birde klima açmak cebe biraz daha zarar verebilir. Yorum bağlantısı
Serkan Ataman 1 Şubat 2012 Yazar Paylaş 1 Şubat 2012 Havalandırmayı açmamak buğulanmanın davetiyesi demek. 1-Havalandırma açılacak-öncama yada öncam +yüze üfleme 2-İç hava sirkülasyonu açık olmayacak yani araç dışarıdan hava alacak 3-Yarın burada yazılacak ...Aaaa gerçektende buhar olmuyormuş araç iç sürkülasyonda kalmış olabilir.ilk bindiğimde klimayı açıp buna bakacağım.havayı iç sürkülasyon seçince öncedende yapıyordu unutmuşum bu püf noktayı.umarım sorun bundan ibarettir. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 Clin marka bir cam sil var buğu çözücü olandan ama,ben ondan kullanıyorum gayette başarılı. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 Sıfır arabada polen filitresini koymaya başlamış mıdır ford. Yorum bağlantısı
Recommended Posts