İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Bagaj Kapağım Kendiliğinden Kalkmıyor

Doğukan Duru

Recommended Posts

Doğukan Duru

aracım 2009 focus MCA hb önceden bagaj kapağı az bir şey kaldırdım mı kendisi açılırdı ama son 1-2 aydır nerede bırakırsam orada kalıyor.

Yorum bağlantısı
Hasan Molla

amorsitörleriniz bozulmuş sanırım. bir yedek parçacının önüne çekip yedek parçacıdan yardım isteyin. uygun uzunlukta ve uygun kaldırma kuvvetindeki amortisörleri vermekle kalmayıp bür de eskilerini söküp yenilerini monte edecektir. kaldırma kuvvetleri önemli yalnız ona dikkat edin. az veya fazla olunca düşme veya hızlı açılma yapabiliyor. çifti 25-30 TL gibi birşeydir yanılmıyorsam.

Yorum bağlantısı
Doğukan Duru

amorsitörleriniz bozulmuş sanırım. bir yedek parçacının önüne çekip yedek parçacıdan yardım isteyin. uygun uzunlukta ve uygun kaldırma kuvvetindeki amortisörleri vermekle kalmayıp bür de eskilerini söküp yenilerini monte edecektir. kaldırma kuvvetleri önemli yalnız ona dikkat edin. az veya fazla olunca düşme veya hızlı açılma yapabiliyor. çifti 25-30 TL gibi birşeydir yanılmıyorsam.

çok teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Kontrol ettirmekte fayda var. Belki amortisörlerin teki arızalıdır. Tek olarak değiştirirsiniz sorun düzelebilir. Bana göre elzem olmamakla birlikte ilk günkü gibi olmasını istiyorsanız bagaj amortisörlerini yenileyin. Ancak yukarıda arkadaşlarımızında dediği gibi yeni takılanların kaldırma gücü çok önemli. Boşa para da harcamayın.

Yorum bağlantısı
Adem Üzüm

Selamlar,bende 2006 sedan var,aldığımdan beri bagaj kapağı hiç kendi kalkmadı.Normalmi?Kalkması gerekiyormuydu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

biraz yukarı doğru kaldırınca, geri kalan yolu kendiliğinden kat etmeli, en yukarıda iken en ufak rüzgada kafaya düşmemeli .

Yorum bağlantısı
Adem Üzüm

biraz yukarı doğru kaldırınca, geri kalan yolu kendiliğinden kat etmeli, en yukarıda iken en ufak rüzgada kafaya düşmemeli .

İlginize teşekkür ederim Çağlar abi.Benimki baya sert sanırım değişme isteyecek.

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Benimki aynen bu sistemle çalışıyor....

Yorum bağlantısı
Doğukan Duru

Arkadaşların çözüm önerilerine aynen katılıyorum;

sedanların bagaj kapakları sac oldukları için HP lere göre çok hafif ve bu nedenle amortisörü sağlam ise parmakla dahi rahatlıkla kalkabiliyor. lakin hp lerin bagaj kapılarının cam olması nedeniyle oldukça ağırlar. buna ilaveten artı ağırlık olarak bagaj kapısına bağlı kapak kartonuda var ki, bu nedenle de özellikle kalkarken biraz kuvvet uygulamaz iseniz bagaj kapısı tam açılmadan yarıda kalabiliyor.

el alışkanlığından olsa gerek; bazen kontrolsüz biçimde ve istem dışı sedanın bagaj kapağını çok sert açtığım oluyor. :)

.

önceden az bir şey kaldırınca geri kalanı kendi kalkardı galiba değiştirme zamanı geldi amortisörleri

Yorum bağlantısı
Bülent Erol

Arkadaşlar aynı durum benim arabada da var. Ama soğuk havalarda amotisör hiç çalışmıyor, yani kapağı kendim kaldırarak açıyorum, yazın biraz kaldırınca kendi yukarı çıkıyor. bu bence bir sorun değil. Sizinkiler bu şekildeyse buna para harcamayalım.

Yorum bağlantısı
Doğukan Duru

Arkadaşlar aynı durum benim arabada da var. Ama soğuk havalarda amotisör hiç çalışmıyor, yani kapağı kendim kaldırarak açıyorum, yazın biraz kaldırınca kendi yukarı çıkıyor. bu bence bir sorun değil. Sizinkiler bu şekildeyse buna para harcamayalım.

ewt aynı bu şekilde şu son 2 aydır böyle

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Bende aynı sıkıntı nedeniyle 1 cift bağaj amortisörü aldım fakat şimdide kapak açılımı tamamladığı son cm lerde sert şekilde açılıyor..Ayarı falan varmı ki acaba

Yorum bağlantısı
Süleyman İnan

Arkadaşlar arabayı aldığımdan beri göğüsteki düğmeden bagajı açamıyorum neden olabilir

Yorum bağlantısı
Kasım Atlı

Bende de aynısı olmuştu. Oto elektrikçisine gösterdim, düğme oksitlenmişti. Temizledi ve çalıştı. Muhtemelen sizinde aynı sorundur.

Yorum bağlantısı
Bektaş Aslantaş

benimde aynı sorun var açılmıyor düğmeyle. bende iki elektrikçiye gösterdim. bagaj açma motoru arızalı dediler. bu motorda çok pahalı bi parça 250 tl civarı birşey istediler. zaten bagaj açılmıyosa üç tane kronik sorun var.

1. bagajın üst kısmından gelen kablolar kırılmış olabilir.

2. bagaj motoru arızalı olabilir.

3. uzaktan kumanda ilede açılmıyosa üstte dendiği gibi düğme oksitlenmiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bagaj tutuşuyla ilgili enteresan bir durum var.Sanırım anahtar ile kapıyı açtıktan sonra bagaj düğmesi içeriden çalışmıyor.Kapı uzaktan kumanda ile kilitlenip açıldığında bagaj düğmesi içeriden aktif hale geliyordu.Sizin sorun bununla alakalı değildir ancak akılda bulunsun diye yazdım..Başıma gelmişti ve şaşırmıştım düğme bozuldu sanmıştım.

Yorum bağlantısı
Süleyman İnan

Teşekkürler yakın zamanda oto elektrikçiye gitcem

benimde aynı sorun var açılmıyor düğmeyle. bende iki elektrikçiye gösterdim. bagaj açma motoru arızalı dediler. bu motorda çok pahalı bi parça 250 tl civarı birşey istediler. zaten bagaj açılmıyosa üç tane kronik sorun var.

1. bagajın üst kısmından gelen kablolar kırılmış olabilir.

2. bagaj motoru arızalı olabilir.

3. uzaktan kumanda ilede açılmıyosa üstte dendiği gibi düğme oksitlenmiş olabilir.

Benim arabamda kumandayla açıldıyor motor bozulmamış olabilir değilmi

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kapıları içeriden kilitleyince de açılmıyor, sizinki sanırım tuş problemi....

Yorum bağlantısı
Süleyman İnan

Yok kumanda dan bir araç çalışırken açmıyor oda normal çünkü tüm fordlarda açmıyor ondan başka her yerde kumandayla açabiliyorum fakat göğüsteki düğmeden hiç açamıyorum

Yorum bağlantısı
Ahmet Cemil Özer

2008 yeni kasa ford focusum var bağaj kapağımın düğmesine basıyorum ses geliyor ama açılmıyor bilgisi olan arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim

Yorum bağlantısı
Salih Karaağaç

benim aracın bagaj tuşu donmuştu biraz zorladım açmak için geçen sene 2 ay kumanda ile açtım tam tuşu değiştirmeyi aklıma koymuştum ki; aracı yıkamaya verdim. arabamı yıkayan arkadaş bagaj tuşuna bi şey(adını bilmiyorum) sürmüş dediğine göre :unsure2: ondan sonra bidaha hiç tuş takılmadı.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Arkadaşlar arabayı aldığımdan beri göğüsteki düğmeden bagajı açamıyorum neden olabilir

"göğüsteki düğme"...??? bende böyle bir düğme yok?

Yorum bağlantısı
"göğüsteki düğme"...??? bende böyle bir düğme yok?

Sanırım konu yanlış yerde,arkadaşın arabası F1.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

benimde bagaj kapağı kendiliğinden kalkmıyor illa benim kaldırmam lazım.Ayrıca yukarıda ikende durmuyor.bir kere kafama düştü durması için iyice yukarı itmek gerekiyor.amartisörlerden galiba.değiştireceğim ama asagıdaki sitede cok fazla ceşit var.yan sanayi ürünlerden hangisi alınabilir ?

https://www.aloparca.com/yedek-parca/DESPA/BAGAJ-AMORTISORU-/DPA19087101/80156885

https://www.aloparca.com/yedek-parca/LKS/Bagaj-Amortisoru/FR1161-3/80004131

tarihinde Ersin Özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...