İçeriğe Yönlendir

Frenden Gelen Hava Kaçırma Sesi - Tekleme - Baskı Balata

Çağrı Kalyon

Recommended Posts

Çağrı Kalyon

Merhaba.

1- 2 gün önce frene bastığım zaman bi hava sesi duydum. tekrar tekrar kontrol ettiğimde hava sesini ve rolanti düşmesini farkettim. Bunun sebebi nedir acaba ?

2- Araç düşük devirde tekleme yapıyor. Akünün değişmesi lazım aküden yapar mı bu teklemeyi. yoksa Bobin, buji kablosu mu değişmeli ve ne marka alınmalı önerileriniz nelerdir?

3- Birde baskı balata değişmesi lazım. Hangi marka takılmalı ve bilya da değişmeli mi ?

Tahmini ne kadar tutar bunlar ?

Teşekkürler şimdiden...

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Merhaba.

1- 2 gün önce frene bastığım zaman bi hava sesi duydum. tekrar tekrar kontrol ettiğimde hava sesini ve rolanti düşmesini farkettim. Bunun sebebi nedir acaba ?

2- Araç düşük devirde tekleme yapıyor. Akünün değişmesi lazım aküden yapar mı bu teklemeyi. yoksa Bobin, buji kablosu mu değişmeli ve ne marka alınmalı önerileriniz nelerdir?

3- Birde baskı balata değişmesi lazım. Hangi marka takılmalı ve bilya da değişmeli mi ?

Tahmini ne kadar tutar bunlar ?

Teşekkürler şimdiden...

Selamlar Çağrı bey

1-Frene basınca rolanti dalgalanması yapar,fren merkezi çalıştığı için rolantiyi etkiler ama çok fazla olmaması gerekir

2-Değiştirecekseniz orjinal motorcraft ile değiştirin.Başınız ağrımasın.

3-bence set olarak değiştirin,ileride bilya sorunu çıkarsa komple şanzuman bir daha inmesi gerekir

Yorum bağlantısı
Ali Toprak
(düzenlendi)

1 frene basınca hava sesi vesting house hava kaçırdığına delalettir.bununla birlikte rolanti de dalgalanma olması beklenir.Ancak aşırı dalgalanma oluyorsa bu yazdıklarım geçerlidir.

2 düşük devirde tekleme yapması sırası ile buji buji kablosu ve bobin kaynaklı olabilir.

3 baskı balatada luk iyi markadır.baskı ile birlikte mutlada bilyeninde değişmesi gerekir çünki bilye sorun çıkarırsa aynı işçilik parasını tekrar ödemek zorunda kalırsınız.

inşallah en kısa zamanda problemleriniz çözülür.

tarihinde Ali Toprak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağrı Kalyon

1- Frenden gelen ses bugün itibarı ile gitti. Vesting house körüğünden olabilir. Soğuktan yapmıştır dedi usta. Frenlerde sıkıntı yokmuş. Şimdilik dursun dedi.

2- Buji, buji kablosu, bobin orjinal motorcraftla değişti. Tekleme kesildi.

3- Baskı balata 15 - 20 bin daha gidermiş. Değişmedi.

4- İncinin 60 ah aküsü alındı yüksek tip kapakta az bi değişiklikle oturdu.

Sıkıntının bi kısmını çözdük bi kısmını erteledik diyebilir ;)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Soğuklarda westinghouse'da böyle sorunlar su yüzüne çıkıyor. Normal değildir,vakum hortumlarının kontrolü gerekir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...