İçeriğe Yönlendir

Fusion Gösterge Paneli Kalibrasyonu


M.Volkan Özbek

Recommended Posts

M.Volkan Özbek
(düzenlendi)

Merhabalar.

195-60-15 lastik ebatlarımı 195-65-15 ile değiştirdim ancak değiştirirken hiçde düşünemediğim bir konu çıktı karşıma tekerlerin çapı yarım santim daha arttığı için sürat göstergesi olması gerekenden daha düşük gösteriyor tabi bu aracın kilometresinede etki ediyor.İnternette araştırdım 90km ile giderken 92,6km ile radara yakalanma ihtimalim var örneğin ve araç ile 100.000 km yaptığımda aslında 102.800 kilometre yapmış oluyorum. Göstergeleri nasıl kalibre edebilirim gage testinden yapılıyor bu işlem sanırım ama bu sadece gösterge ile sensörleri kalibre ediyor olmalı oysa benim sensörlerin kalibre edilmesine ihtiyacım var bu işlem yapılabilirmi??

tarihinde M.Volkan Özbek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Gage menüden nasıl yapılabiliyor mu bilmiyorum ama serviste hallederler herhalde.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Serviste yapıyorlarmış. Geçenlerde o konuyu biryerde tartıştık. Arkadaş servisi aradı ve servis lastik ebatını yazılımda değiştiriyoruz dedi.

Yorum bağlantısı
M.Volkan Özbek

Teşekkür ediyorum yanıtlarınız için. Servisle (Malatya) ayaküstü kısa bir görüşmem oldu bu konuda ben hız ölçen sensörlerin tekerleklerde olduğunu tahmin ediyordum ama servisteki usta şanzımanda dedi. Yapabiliriz yada yapamayız yada yaparsak şu kadar yapmazsak bu kadar falan demedi sadece bir ara getir bakalım dedi.Herhalde götürmeyeceğim bir süre böyle idare edip orjinal lastiklere 196-60-15 e döneceğim ancak şikayetçi olduğum sert süspansiyona olumlu yönde etkisi oldu yeni lastiklerin ne yapacağımı bilmiyorum fikriniz var mı ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...