Evren Barış Özbek 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Haberin ayrıntıları: http://ekonomi.milliyet.com.tr/lpg-liye-rapor-mecburi-degil/ekonomi/ekonomidetay/08.02.2012/1499352/default.htm Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 İfrat tefrit arası muayene oluyordu zaten. Bir istasyon muayene gelenin canına okuren diğeri sallama yapıyor millet rahat geçeceği istasyonlara kaçıyordu. Tadfı kaçacak bu işinde. Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 bu sene muayene zamanıydı. ilk kez LPG li bir aracı muayeneden geçireceğiz... şans bize güldü Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Haberin detayı var: eskiden TMMOB raporu tek başına geçerli idi, artık Tüvturk istasyonunda yapılacak sızdırmazlık kontrolü, bence şimdi yandık, kapı önünde far ayarı yap, muayene gir o bile bozuk çıkartılıyor, freni saymıyporum bile.... Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Ben pimpirkli adamım.Muayeneye gitmeden mutlaka kontrol ettiririm. 2 Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 güzel bi şey,hafif kusur sayılacakmış. Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Güzel,destekliyorum. Fakat, gaz sızdıran bir araç hafif kusurlu değil ağır kusur sayılmalı. Burada yanlış var. Mühendisler odasının cihazla, çokta özenmeden yaptığı sözde sızdırmazlığı tuvtürk yapabiliyorsa neden para verelim boş yere odaya. Destekliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Sızdırmazlık şart bence. Çünkü bazı araç sahipleri aracının lpg kontrolünü muayneden muayneye yaptırıyor. O yüzden şart şart şart diyorum.Verecekleri 20-25 tl para ve 30 dakika zaman(Maraş için) Ama can güvenliği için sık sık sızdırmazlık kontrolünü sanayide dahi olsa yaptırılması şart. Saygılarımla. 1 Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Sızdırmazlık şart bence. Çünkü bazı araç sahipleri aracının lpg kontrolünü muayneden muayneye yaptırıyor. O yüzden şart şart şart diyorum.Verecekleri 20-25 tl para ve 30 dakika zaman(Maraş için) Ama can güvenliği için sık sık sızdırmazlık kontrolünü sanayide dahi olsa yaptırılması şart. Saygılarımla. Olayı tam anlamamışsınız. Sızdırmazlık yapılmayacak değil, bunu mmo değil tuvtürk rutin olarak yapacak zaten muayenelerde. Ekstra bir ücret almadan. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 (düzenlendi) Ben 15 Ocak 2012 tarihinde muayeneye gittim.Daha önce zaten sızdırmazlık raporunun yılbaşından sonra kalktığını okuldaki bir arkadaştan duymuştum.Ben muayeneye gittim.Arabayı içeri aldılar.Bende diğer tarafa geçtim izliyordum.Bir an lastik sesi duydum bide baktım ki adam benim arabayla lastik çektiriyor.Sonra göz göze geldik.İnince güldüm.Arabayı beğendin galiba dedim.Güldü beğendim dedi. :D .Tanıştık oda öğretmenmiş.Sonra TÜV de lpg sızdırmazlık kontrolünü yaptılar.Ordaki elemanla biraz muhabbet ettik.Sen şanslısın dedi.25 TL kardasın dedi.Muayeneyi yaptırdım geldim.Bu arada eleman bana 5 tane hafif kusur yazmış.Tanıştık ya o yüzden olsa gerek. :D 8 Şubat 2012 tarihinde Mustafa_Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 (düzenlendi) Değişen bir şey yok yani.MMO 2 yılda bir yapıp 25 tl alacağına bunu Tuvtürk yapacak.Onlarda babasının hayrına yapmayıp bir ücret talep edecektir..Ha anam ölmüş öksüz kalmışım ha babam ölmüş yetim kalmışım o hesap.. Şu anda para almıyorlarmış ama ileride alabilirler 8 Şubat 2012 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Eren 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 (düzenlendi) Hafif kusurlu da sayılsa bile sızdırmazlık ihmal edilmemeli bence. düzenleme: iptal / ihmal 8 Şubat 2012 tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Sızdırmazlık iptal edilmedi hala var sadece mmo dan yaptırılması zorunlu değil tuvtürk yapacak ve ücretsiz. Yorum bağlantısı
Talip Eren 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Bende bu yıl 3 ocak ta muayene yaptırdım ve tüvtürk deki arkadaştan öğrenmiştim MMO sızdırmazlık zorunluluğunun kalktığını,25 TL gitti yani. Sızdırmazlık testini lpg ciler yapabiliyor,illa muayene zamanı beklenmemeli,önemli ve hayati bir konu.Muhtelif zamanlarda tanıdık lpgci arkadaşa gidip sızdırmazlık kontrolü yaptırırım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Güzel,destekliyorum. Fakat, gaz sızdıran bir araç hafif kusurlu değil ağır kusur sayılmalı. Burada yanlış var. Mühendisler odasının cihazla, çokta özenmeden yaptığı sözde sızdırmazlığı tuvtürk yapabiliyorsa neden para verelim boş yere odaya. Destekliyorum. alıştıra alıştıra herşey, seneye bunlardan bir ağır kusur çıkartırlar, herkes lpg ciye koşar, sızdırmayan da sızdıran da ağır kusurlu diye geçer, 2. muayeneye gidende de hiçbir sızdırma tespit edilmez gibime geliyor, masal gibi yani, gerçek kişi ve kurumlar ile ilgisi yoktur, tamamı ile hayal ürünüdür Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 19 Ağustos 2013 Paylaş 19 Ağustos 2013 herkese selam, sızdırmazlık raporunun kalktığı söyleniyor, 2001 fiestam var , gaz taktıracaığım, ve muayene zamanım geldi. hem aracı muayene ettireceğim hemde ruhsata işleteceğim, sızdırmazlık raporuna gerek varmı? Yorum bağlantısı
Engin Deniz 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 herkese selam, sızdırmazlık raporunun kalktığı söyleniyor, 2001 fiestam var , gaz taktıracaığım, ve muayene zamanım geldi. hem aracı muayene ettireceğim hemde ruhsata işleteceğim, sızdırmazlık raporuna gerek varmı? Buradan devam.. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 Tesisat ilk taktırıldığında,sızdırmazlık raporu alınması mecburidir. Sızdırmazlık raporunu almadan giderseniz,geçemezsiniz... Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 + LPG tankı 10 yılı geçmişse istiyorlar onun dışında istenmiyor Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 Her şekilde sızdırmazlık rapotu isteniyor. Almadan gitmeyin. Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 Her şekilde sızdırmazlık rapotu isteniyor. Almadan gitmeyin. Almadan gittim haziran ayında herhangi bir problem çıkmadı Yorum bağlantısı
Bedri Baki 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 (düzenlendi) Sızdırmazlık raporuna ne gerek var anlamıyorum ki zaten. Araç muayene istasyonlarında kontrol edilmiyor mu. 20 Ağustos 2013 tarihinde Bedri Baki tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 Eskiden de kontrol ediyordu zaten. Geçen yıl farklı şehirlerde rapor konusunda farklı uygulamalar olduğunu biliyorum. Mesela Rize kesinlikle rapor istemiş ama Trabzon istemedi bu sene Rize'de de istemiyorlar Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 Tamam o halde ben de değiştireyim. İstanbul'da mutlaka isteniyor. Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 Yaklaşık 2 hafta önce muayenemi yaptırdım. Raporda "Sızdırmazlık raporu yok, hafif kusur" şeklinde yazılıydı. Ancak LPG sehpası olmadığı için ağır kusur verdiler ve dolayısıyla, sızdırmazlık almam gerektiğini ayrıca belirtti arkadaş. Daha da önemlisi sehpa takıldıktan sonra yapılan kontrolde lpg enjektorlerinde gaz kaçağı tespit edildi. ( 0,20- 0,28 değerler arasında) Diyeceğim odur ki muayene hikaye , belirli periyotlarda ara ara sızdırmazlık kontrolu yaptırmak şart bence.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts