İçeriğe Yönlendir

Far Sensörünün Çalışma Prensibi Nedir?

Koray Kahraman

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Abdullah Dönmez yazdı:

Şu an araçtayım. Auto alınca kapalı oluyor ışıklar maalesef 

Bence autoya alamıyorsun.. 

Auto moddan çıkmakla bozulacak bir sistem yok onda. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Abdullah Dönmez yazdı:

Şu an araçtayım. Auto alınca kapalı oluyor ışıklar maalesef 

karanlıkta yok diyorsun yani, sigorta kutusundan ilgili sigortayı çıkar, kontağı aç farları aç kapa yap (yanmayacak tabiii) kontağı kapat biraz bekle geri tak tekrar dene...

şaşırabilir bazen, bu arada aklında olsun, enderde olsa kumandan kapıları açmaz olursa önce sigortayı tak çıkar yap, düzelmez ise kodlama yap... (kumadan pilin dolu ve sağlam varsayıyorum)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Dönmez
Ali Cihangiroğlu yazdı:

auto dayken elinle ön camdaki sensörü kapat, farlar yanmıyorsa o zaman bakmak lazım...

yağmur sensörü olan mı? aynısı mı acaba? Orayı kapatınca silecekler çalıştı. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Abdullah Dönmez yazdı:

yağmur sensörü olan mı? aynısı mı acaba? Orayı kapatınca silecekler çalıştı. 

elin ıslakmış :D  evet genelde far sensörüde orada olur...

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Dönmez
Ali Cihangiroğlu yazdı:

elin ıslakmış :D  evet genelde far sensörüde orada olur...

yok silecekler çalışıyor mu diye denedim 😂Otomatik silecek çalışıyor; ama auto far gitmiş 🤔

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

ilginç aslında, kolay kolay olmamalı, dediğim gibi yap sen bakalım düzelecekmi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Dönmez
Ali Cihangiroğlu yazdı:

ilginç aslında, kolay kolay olmamalı, dediğim gibi yap sen bakalım düzelecekmi...

Şimdi araca gidiyorum tekrar deneyeceğim hocam. Sonucu yazarım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Dönmez
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Valla geçen gün şu alt sis farıyla uğraşmıştım. Yine sağa sola çevirdim. Kendime çektim sonra autoya çevirdim düzeldi. 

Teşekkür ederim hocam 😊😊

ilk aracım olduğu için böyle ufak şeyleri bile kafama takıyorum. Ama öğreniyoruz böyle böyle ☺️☺️

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Abdullah Dönmez yazdı:

Valla geçen gün şu alt sis farıyla uğraşmıştım. Yine sağa sola çevirdim. Kendime çektim sonra autoya çevirdim düzeldi. 

Teşekkür ederim hocam 😊😊

ilk aracım olduğu için böyle ufak şeyleri bile kafama takıyorum. Ama öğreniyoruz böyle böyle ☺️☺️

kolay gelsin :)  anahtardada sorun olabilir, oynamayla arada bir git gel yaptığına göre, bir ihtimalde bu ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Dönmez
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kolay gelsin :)  anahtardada sorun olabilir, oynamayla arada bir git gel yaptığına göre, bir ihtimalde bu ...

Başlık takibimde. İnşallah yoktur ne diyelim ☺️

Yorum bağlantısı
Abdullah Dönmez

İyi akşamlar arkadaşlar. 
sorunum bir iki defa daha aynı şekilde gerçekleşti. Bugün akü sorunu da yaşadım. Araç zor çalıştı. Akü bitmek üzereydi. Aküyü değiştirdikten sonra auto modunda sorun yaşamadım.

ha, sorun belki akü yüzündendi. belki de değildi bilmiyorum; ama ihtimallerden birini de yazmış olayım. birilerine yardımcı olur belki. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Abdullah Dönmez yazdı:

İyi akşamlar arkadaşlar. 
sorunum bir iki defa daha aynı şekilde gerçekleşti. Bugün akü sorunu da yaşadım. Araç zor çalıştı. Akü bitmek üzereydi. Aküyü değiştirdikten sonra auto modunda sorun yaşamadım.

ha, sorun belki akü yüzündendi. belki de değildi bilmiyorum; ama ihtimallerden birini de yazmış olayım. birilerine yardımcı olur belki. 

İki ihtimal var.

1. Far anahtarında veya yaptığın sis farı işleminde bir sorun var. Akün de bu yüzden bitiyor. 

2. Aracın akünün az olduğunu anlıyor ve marşa basabilmen için auto far özelliğini devre dışı bırakıyor. (Ancak marşa bastıktan sonra düzelmesi gerekirdi bence mantık olarak)

Yorum bağlantısı
Abdullah Dönmez
Harun Kocaçalışkan yazdı:

İki ihtimal var.

1. Far anahtarında veya yaptığın sis farı işleminde bir sorun var. Akün de bu yüzden bitiyor. 

2. Aracın akünün az olduğunu anlıyor ve marşa basabilmen için auto far özelliğini devre dışı bırakıyor. (Ancak marşa bastıktan sonra düzelmesi gerekirdi bence mantık olarak)

Sis farını kapattım hocam. Sadece yarım saat açtım deneme amaçlıydı. Bakalım ne olacak. Araçta genel olarak akü sorunu mevcuttu zaten hissediyordum. Sabahları genelde iki defa marş basıyordum. Şimdi tek marşta çalışıyor rahatça. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...