İçeriğe Yönlendir

Fiesta 1.4 Tdci Motor Kapağı

İsmail Yanık

Recommended Posts

İsmail Yanık

Arkadaşlar resimdeki motor kapağını nereden bulabileceğime dair bilginiz varmı ?

Ayrıca bu kapak motor sesini azaltmaya yardımcı olurmu?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Servisten bulamazsınız yoktur, peco yada sitroen servisinden-parçacısından C1 yada 206 motor üst kapağı diye alabilirsiniz, tamamen uyumludur, yalnız arabanızda interkul olmadığından turbonun soğumasına olumsuz etki yapabilir, zaten bu yüzden bende almaktan vazgeçmiştim, motor sesinede etkisi yoktur, denedim :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hadi ya, yeni gelenlerde olduğunu bimiyordum, peki motor ne? 1.4 mü 16. tdci mi? Daha doğrusu araban dizelmi?

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Oh oh, demekki sandığımızın aksine turbo ısısını etkilemiyor, bu durumda parça no tespiti ve satınalma yolunua gidiyoruz :)

Kapak şu şekildemidir?

CITROEN-C3-MOTOR-UST-KAPAGI-PLASTIK-14HDI_1311_large.jpg

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

O zaman servisden bulma ihtimalim var demektir. Eğer 2012 ile 2007 arasında motorlarda fark yok ise benim aracımada uyacaktır.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Fark yok, olan fark zaten etki etmez, zaten arabalar aynı kabuğu farklı sadece :)

Alper beye sorayım hemen.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

vardır ama çok paradır, orjinal parçalar genelde tahmin edilenin 3-4 katı oluyor. :)

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Ben bu resimdeki kapağı görmüştüm fakat üzerind HDI yazısı ve parçanın ithal olması nedeniyle pek sıcak bakmamıştım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Pahalıysa citroen c3 ünkini alırız, 63 tl. çokta pahalı değil.

Ben bu resimdeki kapağı görmüştüm fakat üzerind HDI yazısı ve parçanın ithal olması nedeniyle pek sıcak bakmamıştım.

Kapak zaten ithal, bizde üretimi yok ve birebir aynı, zaten PSA üretimi hepsi...

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Bu parçanın altında herhangi bir kaplama malzemesi varmı acaba ? Yoksa altıda üstü gibimi ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu parçanın altında herhangi bir kaplama malzemesi varmı acaba ? Yoksa altıda üstü gibimi ?

Altında kalın süngerimsi bir ses izalasyon malzemesi var.

Alper beye sordum, bulunuyor ve ucuz ise Ford marka alırım, olmadı citroen hazırda bulunuyor zaten :)

63 liraysa bedava. :D Çünkü silecek lastiği bile 100 gayme. :p

Silecek lastiğine 100 gayme miii, benimkiler 6 senelik, 12 tl. lik sonax gummi sprey sıkıyorum, hala ilk günki gibiler :D :D

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Altında süngerimsi malzeme varsa belki ses azaltmaya yarımcı olur diye umuyorum gerçi siz faydası olmaz dediniz ama

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yani oluyor ama öyle çokta aman aman değil, esas kaputtaki izalatör etkili, ben daha çok görsellik ve kapağın altının daha temiz kalması için alayım diyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Tunç

2012ye kadar olan araçlara uyarmı bilmiyorum çünkü motor görünüm olarak biraz farklı.Uyarsa kapağı takdırın en azından görünüm olarak iyi duruyor.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Ali bey benim aracımın motorunda beni çok rahatsız eden birkeç şey var.

1. Turbo soğutucu halı yırtık.

2. Üst kapak ile motor blok birleşim yerinde yağ terlemesi var.

3. Turbo ile hava filtresi arasındai hortumdan çıkan küçük hortum yağlanma yapıyor.

4. Motor yağ kapağının sol tarafındaki yuvarlak parçada yağlanma var.

5. Motor kaputunun ön tarafında fitil yok.

Bu bahsettiğim sıkıntıları giderip daha sonra bu motor kapağını alıp takmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kapak 1. iletideki ise direk uyar, motorlar ufak tefek kablo vs. dışında aynı zaten...

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık
2012ye kadar olan araçlara uyarmı bilmiyorum çünkü motor görünüm olarak biraz far

klı.Uyarsa kapağı takdırın en azından görünüm olarak iyi duruyor.

Sizin aracınızda bu kapaktan var galiba :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali bey benim aracımın motorunda beni çok rahatsız eden birkeç şey var.

1. Turbo soğutucu halı yırtık.

2. Üst kapak ile motor blok birleşim yerinde yağ terlemesi var.

3. Turbo ile hava filtresi arasındai hortumdan çıkan küçük hortum yağlanma yapıyor.

4. Motor yağ kapağının sol tarafındaki yuvarlak parçada yağlanma var.

5. Motor kaputunun ön tarafında fitil yok.

Bu bahsettiğim sıkıntıları giderip daha sonra bu motor kapağını alıp takmak istiyorum.

Halının yenisi alınmalı, terleme normal, 3 ve 4. sorulara cevabım, tam sentetik yağ kullanman, mobil süper 3000 idealdir, küçük hortuma kelepçe uydur yada bu sorunu çözmüş olan pejo nun 1.4 hdi yani bizim motor la aynı olan modelinin turbo hortumunu al, onda özel ek var, hayatta yağ kaçırmaz

Fitile gelince, ben kendim uydurdum, duşakabinlerin cam kapağının arasında bulunan şeffaf fitil ideal, onu kesip biçip taktım, aslında kaputta trnak yerleride var ama takmamış adalamlar, neyse şimdi yağmurda vs. motora aradan toz su vs. giremiyor.

Focus tdci lerde kaput önünde fitil varmı acaba? Varsa bize uyar, ondan almak lazım, bilen arkadaşlar olup olmadığını yazarsa iyi olurdu.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık
Kapak 1. iletideki ise direk uyar, motorlar ufak tefek kablo vs. dışında aynı zaten...

Ali bey kapağı canlı olarak görmedim sadece eklediğim resimdekini gördüm.

Resimdeki araç Ford Figo Fiestanın biraz değişiği.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bence olur, kapak psa motorlarda kullanılıyor zaten.

Bu arada fiesta 2009-2011 arası modellerin, kaput altı izalatörü 68 tl. imiş, bizimkilerde aynı para sanırım.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık
Halının yenisi alınmalı, terleme normal, 3 ve 4. sorulara cevabım, tam sentetik yağ kullanman, mobil süper 3000 idealdir, küçük hortuma kelepçe uydur yada bu sorunu çözmüş olan pejo nun 1.4 hdi yani bizim motor la aynı olan modelinin turbo hortumunu al, onda özel ek var, hayatta yağ kaçırmaz Fitile gelince, ben kendim uydurdum, duşakabinlerin cam kapağının arasında bulunan şeffaf fitil ideal, onu kesip biçip taktım, aslında kaputta trnak yerleride var ama takmamış adalamlar, neyse şimdi yağmurda vs. motora aradan toz su vs. giremiyor. Focus tdci lerde kaput önünde fitil varmı acaba? Varsa bize uyar, ondan almak lazım, bilen arkadaşlar olup olmadığını yazarsa iyi olurdu.

Ali bey tam sentetik yağ kullandığım içinmi yağ kaçırıyor ?

En son Ford logolu Castrol Magnatec 5 30 A1 aldım 4 litre 105,00 TL.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Üst kapak conta kısmı tasarım hatalı, motordaki terleme oluyor, bir zararı yok, ille olmasın dersen üst kapak sökülüp silikonlanıp takılacak, ama gerek yok, zararsız bir olay, turbo hortum yağlanmasına gelince, tam sentetik yağ daha az yağ buharı verir, böylece hortum daha az kirlenir, senin kullandığın magnatec daha geri bir yağ ve yarı sentetiktir, magnatec olayına fazla kapılma, mobil süper 3000 5w-30 tam sentetiktir ve daha iyidir, yağlanma az olsu istiyorsan motoru zorlamaycaksın, devirsiz kullanmayacaksın, her 5000 km de bir hava filtreni değişeceksin, bende hortum yağlanması nerdeyse sıfır durumda.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...