İçeriğe Yönlendir

Fiesta 1.4 Tdci Motor Kapağı

İsmail Yanık

Recommended Posts

Ayhan Şentürk

İlandaki motor kapağı bizim arabalara uymaz. Aynı motor ama hava filitresi kazanı farklı yerde. Turbonun hemen kenardında. Bizim motorlardaki gibi hava 2 metre dolanıp turboya ulaşmıyor, hemen turbonun yanında. Dİrencte daha düşük.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Ben arabayı almadan önce İzmir Otokoç a baktırıp aldım. O zamanda yağ terlemesi vardı araca bakan usta önemsiz dedi. Ama beni çok rahatsız ediyordu. Daha sonra İzmir de yeni açılan yeni bir bayi servise gittim hem triger hemde yağ kaçaklarını kessinler diye admalar biraz ilgisiz davrandı bende yaptırmadan geri döndüm. Castrol yağıda üzerinde tam sentetik yazıyor diye almıştım. Arabamı tam devrinde kullanıyorum. Kesinlikle zorlamıyorum yüksek viteste düşük devirdede kullanmıyorum çünkü aracımı yaklaşık 5 depo yakıtını denedim şehiriçinde tam tamına 5.3 litre yakıyor.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Benzinli 2010 Focus için de var mı acaba böyle kapak? Bizim Yasin de soruyordu bundan. Kendisi nöbetçi bugün okulda. Ben sorayım dedim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

O zaman

Ben arabayı almadan önce İzmir Otokoç a baktırıp aldım. O zamanda yağ terlemesi vardı araca bakan usta önemsiz dedi. Ama beni çok rahatsız ediyordu. Daha sonra İzmir de yeni açılan yeni bir bayi servise gittim hem triger hemde yağ kaçaklarını kessinler diye admalar biraz ilgisiz davrandı bende yaptırmadan geri döndüm. Castrol yağıda üzerinde tam sentetik yazıyor diye almıştım. Arabamı tam devrinde kullanıyorum. Kesinlikle zorlamıyorum yüksek viteste düşük devirdede kullanmıyorum çünkü aracımı yaklaşık 5 depo yakıtını denedim şehiriçinde tam tamına 5.3 litre yakıyor.

O zaman sorun yok, o terleme normal, arada bir bezle silersin olur biter.

İlandaki motor kapağı bizim arabalara uymaz. Aynı motor ama hava filitresi kazanı farklı yerde. Turbonun hemen kenardında. Bizim motorlardaki gibi hava 2 metre dolanıp turboya ulaşmıyor, hemen turbonun yanında. Dİrencte daha düşük.

Ohoo kapak çok farklı, demekki serviste bizim motora göre kapak yok, citroen c3 hdi kapağı lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

O zaman

O zaman sorun yok, o terleme normal, arada bir bezle silersin olur biter.

Ohoo kapak çok farklı, demekki serviste bizim motora göre kapak yok, citroen c3 hdi kapağı lazım.

80 lira diye hatırlıyorum. Büyük kapak ses izalasyonu konusunda çok daha etkili olur.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Abi senin araba titanıumsa vardır.Titanıumlarda var.

Gökhan benim araba titanium dizel bende var zaten

Bahsettiğim araba forum üyelerinden benim komşum Yasin Karataş'ın. 2010 titanium benzinli. Onda yok bu kapaktan bugün konuştuk öyle. Var mıdır acaba diye. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Abi benzinlide kapak yoktur.Zaten gerek yok bence zaten yeterince sessiz değil mi?

Sessiz aslında, öyle rahatsız edici bir sesi yok. Hani kirlenmemesi için falan.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Üst kapak conta kısmı tasarım hatalı, motordaki terleme oluyor, bir zararı yok, ille olmasın dersen üst kapak sökülüp silikonlanıp takılacak, ama gerek yok, zararsız bir olay, turbo hortum yağlanmasına gelince, tam sentetik yağ daha az yağ buharı verir, böylece hortum daha az kirlenir, senin kullandığın magnatec daha geri bir yağ ve yarı sentetiktir, magnatec olayına fazla kapılma, mobil süper 3000 5w-30 tam sentetiktir ve daha iyidir, yağlanma az olsu istiyorsan motoru zorlamaycaksın, devirsiz kullanmayacaksın, her 5000 km de bir hava filtreni değişeceksin, bende hortum yağlanması nerdeyse sıfır durumda.

Ali bey sizce üst kapağı söktürüp silikon yaptırayımmı ?

Yaptırdıktan sonra sorun tamamen çözülürmü ? İleride tekrar terleme yaparmı acaba ?

Filtre içinde her 5000 km de bir değiştirin demişsiniz. Ben 10000 de bir değiştiriyordum. Geçen ay KN kutu içi filtre taktım. Pek bir faydasınıda görmedim açıkçası.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Bence olur, kapak psa motorlarda kullanılıyor zaten. Bu arada fiesta 2009-2011 arası modellerin, kaput altı izalatörü 68 tl. imiş, bizimkilerde aynı para sanırım.

Çok iyi bi rakam. Bizim renault'larınki çıkması 150TL'den başlıyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Benin 2012 fiestaya boşuna takmışlar o zaman:)

Cahillimi bağışlayın ama 2012 fiestanın Motorunun bizim motorla hiç alakası yok. Kaputu açıp bakınca çok şaşırmıştım. Motor farklı diye biliyorum.

Ali bey benim aracımın motorunda beni çok rahatsız eden birkeç şey var.

1. Turbo soğutucu halı yırtık.

2. Üst kapak ile motor blok birleşim yerinde yağ terlemesi var.

3. Turbo ile hava filtresi arasındai hortumdan çıkan küçük hortum yağlanma yapıyor.

4. Motor yağ kapağının sol tarafındaki yuvarlak parçada yağlanma var.

5. Motor kaputunun ön tarafında fitil yok.

Bu bahsettiğim sıkıntıları giderip daha sonra bu motor kapağını alıp takmak istiyorum.

1. Bende de o yırtık eriyik yenisini bulamadım Makyajlıda saç parçadan olan yenisi 150 lira gibi bir rakam.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/196777-eksoz-manifold-keesi-eriyik/page__fromsearch__1

Arkadaşlar banada yardımcı olun.

2.normaldir fiestalarda

3.oraya üstten metal kelepçe koyup sıkarsanız yapmıyor

4.Bilmiyorum bende olmadı

5.motor kaputunda fitilmi varmış?

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Cahillimi bağışlayın ama 2012 fiestanın Motorunun bizim motorla hiç alakası yok. Kaputu açıp bakınca çok şaşırmıştım. Motor farklı diye biliyorum.

1. Bende de o yırtık eriyik yenisini bulamadım Makyajlıda saç parçadan olan yenisi 150 lira gibi bir rakam.

http://www.fordclubt...__fromsearch__1

Arkadaşlar banada yardımcı olun.

2.normaldir fiestalarda

3.oraya üstten metal kelepçe koyup sıkarsanız yapmıyor

4.Bilmiyorum bende olmadı

5.motor kaputunda fitilmi varmış?

1. Benimki makyajlı kasa ayrıca sac muhafazası var. Sizinkinde sac muhafaza olmadığı için parçalanmış. Benimkini ben motoru yıkarken parçaladım. Muhafazanın görevi aşırı ısınan turbonun motor kapunundaki boyayı yakmaması ve motor sıcakken dokunup elinizi yakmaması için.

Peugeot da parça fiyatı aynı fakat fiyat daha uygun diye duymuştum sizde araştırın bende araştırıp alacağım. Siz ayrıca sac parçayıda alın.

2. Herkes normal olduğunu söylüyor ama beni çok rahatsız ediyor.

3. Kelepçe fikri güzel.

4. Bende oldu çok kötü görünüyor.

5. Yabancı ülkedeki araç resimlerine bakarsanız fitili görürsünüz bende tesadüfen gördüm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Mehmet bey benim bildiğim sizin motorlar 50 kw benımkı 51 kw bende dpf mevcut bu yüzden euro 5 motor var ve daha titretişimsiz daha ne gibi farklılıklar var bilmiyorum.

Triger ve V kayış seti değiştireceğim. Araştırma yaparken ruville diye bir markaya rastladım. Orada kendi aracıma triger ararken 68 ve 70 hp diye iki motor seçeneği görmüştüm demekki 2 hp beygir farklı motor var 1.4 tdci lerde.

Benim aracım 2007 model ruhsatta 70 hp yazıyor. Bende nereden uydurmuşlar diye düşünmüştüm demekki 70 hp olanıda varmış. Ama benimki muhtemelen 68 hp.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Arkadaşlar bu motorlar hemen hemen aynı, 68-70 hp de önemli değil, dpf euro5 normu vs. katınca doğal olarak oluşan güç kaybını ekleyince arabalar aynı güce geliyor, 2012 motorlar aynı olmaya aynı ancak hava filtresi yeri,şekli ve bazı parçaların yeri farklı, aslında hepsi aynı psa motor, mesela c3 hdi ye bakın, sizin motorlara çok benzerler .....

Şimdi istediğim 2 şey var, birincisi kaput önündeki fitil, bizim kasalarda yeri var, delikleri falan hazır ama fitili bulamıyorum, acaba focusta bu fitil varmı ve bize uyarmı

2. istediğimse koruma kapağı, 2012 lerinki bizimkine zaten hayatta uymaz, o yüzde c3 hdi kapağı alayım diyorum,

şimdi şu kaput önü fitilini nereden buluruz?

james018.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Ali bey bu kaput fitilinden İngiltere de mutlaka vardır. Ben Türkiye de bulamadığım ve araştırdığım birçok parça İngiltere de var. Ama gümrük olayından dolayı alamıyorum. Bir arkadaşım bu resimdeki aracın cam rüzgarlığından İngiltere den aldı. Şu an İstanbul da gümrüğe takılmış durumda. İngiltere de bir Türk arkadaşımız olsa bize aradığımız birçok parçayı tedarik edebilir.

Ayrıca resim yüklemeyi beceremiyorum mesaj cevaplarken. Kaputun resmini çektim ama yükleyemiyorum.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık
İsmail bey 70 hp motor 2012 de geldi.Sizinki 68 bg belki yurt dışında bizden önce çıkmış olabilir.

Bencede 68 bg benim araç.

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

www.climair.de adresinden bir bakın derim. Aradığınız modeli bulabilirseniz satınalmadan bana mutlaka haber verin bu fabrikada çalışan bir Türk tanıdığım var yardımcı olur. Arkadaşımın gümrüğe takılan ürünle uğraşırken Almayaya mail atmıştık oradan bir Türk telefonla bizi aramıştı. Yanlız bu marka İngilterede daha ucuz. www.climairuk.com

Fitilin parça kodunu nereden bulabilirim bilmiyorum ama Otosanın yedek parça toptancıları var İstanbul da belki onlar programdan bakıp söyleyebilir.

http://imageshack.us/

buraya üye oldum yüklüyorum, forumda bu işin kolay yoluda var...

http://www.fordclubt...e-alternatif-1/

<o fitilin parça nosunu öğrenemezmiyiz acaba, birde cam rüzgarlığı güzelmiş, mk6 ya uygun mügen tipli olanından bulamadım bende.

imageshack.us a üye olmuştum daha önce ama yapamadım üyelik için para istemişti galiba.

Diğer alternatifi şimdi inceleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

+ sı motora aradan toz su girmesini önlüyor o kadar, biraz titizimdir, motor kirlenmesin isterim, yoksa pekte önemli değil, azıcık aerodinamik ve azıcıkta rüzgar sesi probleminide giderir sanırım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Ali Abi senin fiestanın davlumbazları var mı? Fiestalarda kaputu açınca zaten yeri görüyorsun, direk heryeri açık.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bittabii var, motor yanından aşşağısı görünüyor, oda normal, ben yağmurlu havada ön kısma azıcık su geliyor ondan rahatsız oluyordum, gerçi şuan duşakabin fitili takılı, gayet sorunsuz, olurda bulursam orjinal olsun diye bakınıyorum sadece.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
İsmail Yanık
(düzenlendi)

iolsw.jpg

Ali bey sizin aracınızın motor kaputu resimdeki gibimi ?

Siz fitil yerleri var dediğiniz için soruyorum. Benimkinde yer yok sanki.

tarihinde İsmail YANIK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Düz filitden kesip kendimizde oraya yapıştırabiliriz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...