Güven Sevgi 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 arkadaşlar merhabalar.focus 1 99 model sedan.aracımın ana anahtarı sorunlu , fakat yedek anahtarı kullanıyorum.özellikle sabah kilitli olan kapıları ilk açışımda sadece şoför kapısı açılıyor fakat diğer 3 kapı açılmıyor.yaklaşık 1-2 km yol gittikten sonra diğer kapılar da otomatik olarak kendi kendini açıyor..gün içerisinde tekrar aynı sorunla karşılaşmıyorum.bu durum bana ilginç geldi.bir iki tane anahtarcıya ve ford servisine gittim hepside farklı farklı şeyler söyleyip maddi istismar girişiminde bulunmaya kalktılar.beni aydınlatırsanız sevinirim.Osman Yücel Çetin kardeşimde yaşadıklarıma birebir şahittir. hatta forumdan bilgi almadan bu sorunu gidermeyelim diye de karar aldık Osman'la Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 Geçmiş olsun arkadaşlar yardımcı olacaklar. Deyim çok güzel olmuş- cuk oturmuş- " maddi istismar". Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 Klasik oldu biliyorum ama wd-40 sıktınızmı bol bol? Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 F 1 focus ta kışın,en çok karşılaşılan sorunlardan,merkezi kilit sorunu. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/155462-kapi-kilit-sorunlari/ Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 98 05 Arası focus larda ıslanan kilit mekanizmaları soğuklarda bu tip arızalar yapıyor, biraz ısınıp kuruyunca çalışmaya başlıyor..Kilitlerin içerisinde zamanla oluşan toza yapışan yağlayıcı sıvılar,soğuk havalarda tutukluk yaptırıyor..Kilitler sökülerek temizlenip birdahada aşırı yağlanmazsa sorun ortadan kalkar.. 4 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 Kilit sisteminden önce şu orijinal anahtarı zaten nasıl olsa yaptıracağız, öncelikle onu yaptıralım derim ben sanki yedek anahtardan dolayı gibi geliyor sorun bana. Sonra olmazsa Osman Usta'nın dediğini yaptırırız. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 98 05 Arası focus larda ıslanan kilit mekanizmaları soğuklarda bu tip arızalar yapıyor, biraz ısınıp kuruyunca çalışmaya başlıyor..Kilitlerin içerisinde zamanla oluşan toza yapışan yağlayıcı sıvılar,soğuk havalarda tutukluk yaptırıyor..Kilitler sökülerek temizlenip birdahada aşırı yağlanmazsa sorun ortadan kalkar.. kilit yağlama günü tertiple o zaman be ya Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 kilit yağlama günü tertiple o zaman be ya +'lar yetmez. Yorum bağlantısı
Güven Sevgi 9 Şubat 2012 Yazar Paylaş 9 Şubat 2012 wd 40 bagaj açma düğmesinde işe yaradı.temizleme işi de kafama yatttı aslına. arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler Yorum bağlantısı
Taner ANDAÇ 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 Benimde sağ önkapı kilidi sorun yapmıştı.kumanda ile kilitlenmiyordu.bir müddet elle kilitleyip açtım.Sonra kilitçiye gittim söktüler,dağıttılar wd 40 ile yağladılar.50tl verdim.1 gün doğru çalıştı(o da toplam 4-5 aç kapa) daha sonra eş dost selamı ile giitiğim hurdacıdan 80 tl'ye çıkma alıp kendim taktım.ogünden beri sıkıntı yok. Yorum bağlantısı
Serkan Kılıç2 14 Şubat 2012 Paylaş 14 Şubat 2012 Benimde sağ önkapı kilidi sorun yapmıştı.kumanda ile kilitlenmiyordu.bir müddet elle kilitleyip açtım.Sonra kilitçiye gittim söktüler,dağıttılar wd 40 ile yağladılar.50tl verdim.1 gün doğru çalıştı(o da toplam 4-5 aç kapa) daha sonra eş dost selamı ile giitiğim hurdacıdan 80 tl'ye çıkma alıp kendim taktım.ogünden beri sıkıntı yok. Bravo hocam tamda ben bu konudan muzdarip olup araştırma içinde idim. Benim 01 Ghia da sağ arka kapı merkezi kilitle kilitlenip açılmamakta,özel servis (Konyada) kapıyı bir ameliyat ettikten sonra acı haberi verdi. Kilit bozukmuş. Değiştirelim dedim ama diyeceğime pişman oldum. Ne dese iyi? Tamı tamına 510 TL. Bana da çıkma yada hurdacı işi bir kilit lazım. Yoksa bir de anahtarcıya falan mı götürsem? Şimdiden cevaplar için teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Taner ANDAÇ 14 Şubat 2012 Paylaş 14 Şubat 2012 Bravo hocam tamda ben bu konudan muzdarip olup araştırma içinde idim. Benim 01 Ghia da sağ arka kapı merkezi kilitle kilitlenip açılmamakta,özel servis (Konyada) kapıyı bir ameliyat ettikten sonra acı haberi verdi. Kilit bozukmuş. Değiştirelim dedim ama diyeceğime pişman oldum. Ne dese iyi? Tamı tamına 510 TL. Bana da çıkma yada hurdacı işi bir kilit lazım. Yoksa bir de anahtarcıya falan mı götürsem? Şimdiden cevaplar için teşekkürler. servis de çok pahalı haklısın sanayide kilidi sök tak işçiliğine 50 tl alıyorlar çıkma yı 080 100 fiyat aralığında alabilirsin 150 tl ye halledersin Yorum bağlantısı
Güven Sevgi 15 Şubat 2012 Yazar Paylaş 15 Şubat 2012 Bravo hocam tamda ben bu konudan muzdarip olup araştırma içinde idim. Benim 01 Ghia da sağ arka kapı merkezi kilitle kilitlenip açılmamakta,özel servis (Konyada) kapıyı bir ameliyat ettikten sonra acı haberi verdi. Kilit bozukmuş. Değiştirelim dedim ama diyeceğime pişman oldum. Ne dese iyi? Tamı tamına 510 TL. Bana da çıkma yada hurdacı işi bir kilit lazım. Yoksa bir de anahtarcıya falan mı götürsem? Şimdiden cevaplar için teşekkürler. benim merkezi kilit sorunum çözüldü arkadaşlar. aracıma cam filmi taktırırken , doğal olarak camlar söküldü ve kapı döşemeleri açıldı , sol ön kapıda bulunan merkezi kilit ana mekanizmasına baktığımızda soketin hafifce yerinden oynamış olduğunu gördük ve soketi yerine taktık güzelce... tabi daha sonra sağına soluna WD 40 sıktık.şimdi merkezi kilidim ilk günkü gibi oldu. bende bu sorunu çözmek için çok ustaya servise veya anahtarcıya gittim ama içim mi temizdir nedir tesadüfün böylesi işte.sonuçta benim ki 99 model ve sizinn aracınız da 01 model . yaşına göre böyle durumlarla karşılaşmak olağan diye düşünüyorum. benim taktiği bi deneyin derim. saygılar 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 15 Şubat 2012 Paylaş 15 Şubat 2012 benim merkezi kilit sorunum çözüldü arkadaşlar. aracıma cam filmi taktırırken , doğal olarak camlar söküldü ve kapı döşemeleri açıldı , sol ön kapıda bulunan merkezi kilit ana mekanizmasına baktığımızda soketin hafifce yerinden oynamış olduğunu gördük ve soketi yerine taktık güzelce... tabi daha sonra sağına soluna WD 40 sıktık.şimdi merkezi kilidim ilk günkü gibi oldu. bende bu sorunu çözmek için çok ustaya servise veya anahtarcıya gittim ama içim mi temizdir nedir tesadüfün böylesi işte.sonuçta benim ki 99 model ve sizinn aracınız da 01 model . yaşına göre böyle durumlarla karşılaşmak olağan diye düşünüyorum. benim taktiği bi deneyin derim. saygılar Güven, WD 40'ı bol buldunuz len herhalde her yere sıkıyorsunuz. Yorum bağlantısı
Seddar Zorbey 16 Şubat 2012 Paylaş 16 Şubat 2012 Aynı sorunu yaşayıp elektrik ustalarına epeyce para döktükten sonra bir sabah aynı sorunu yolcu kapısndan açacak mı diye deneyerek çözdüm... yolcu kapısından kapıların açmayı denediğimde diğer kapıların açılmadığını gördüm... bu durumda arızanın buradan kaynaklandığını düşündüm.. açıp 2 kabloyu kestikten sonra sorunsuz kullanıyorum... Yorum bağlantısı
Serkan Kılıç2 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 benim problem de çözüldü.birgün kendi kendine çalışmaya başladı.şimdi yaşıyor.saolun arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü 11 Mart 2012 Paylaş 11 Mart 2012 Arkadaşlar, 2000 model ford focus bir aracım var. Aracı babamdan aldım. Babam çok önce arabaya alarm sistemi taktıktan sonra iç taraftan kilitlenen merkezi kilit çalışmaz hale gelmiş. Isparta'da elektrikçiye baktırdım kilitler değişmeli falan dediler. İstanbul'da da fazla uğraşamadım. Kilitlerde sorun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü anahtar dışarıdan kilitlediğinde dört kilit çalışıyor. Bu konuda beni doğru yönlendirebilecek birisi var mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart 2012 Paylaş 11 Mart 2012 alarm takarken, merkezi kilitleme için, ayrı bir işlem yapmış olabilirler, içerden manuel merkezi kitleme yapmaz o zaman. Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü 11 Mart 2012 Paylaş 11 Mart 2012 alarm takarken, merkezi kilitleme için, ayrı bir işlem yapmış olabilirler, içerden manuel merkezi kitleme yapmaz o zaman. Alarmı söktüreceğim zaten. O da bozulmuş olabilir. Çünkü alarm devredeyken kapıları, bagajı çarpıyorum. Bana mısın demiyor. Aracı alıp götürseler sesini yoldan duyacağız. Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 13 Mart 2012 Paylaş 13 Mart 2012 Ben de yeni 2001 ambiantede merkezi kilit sorunu yaşıyorum gerçi foruma yazmıştım ama .Bende alarm var alırkende hiç dikkat etmedim alarm la açıp alarmla kapatıyorum bir sıkıntı olmuyor .Fakat geçen gün içerde çocuk oldugu için kapıyı içerden kitleyim dedigimde dügmeye bastım sedece kendi kapım kitlendi gerisinde tık yok .Hanıma dedim sendeki tarafa bas bakalım diye aynı şekilde oda aynı kendi tarafı kitledi diger taraflarda tık yok.Neyse arabadan indim anahtarla dıştan kitleniyormu dedim baktım gene aynı her iki taraftanda ayrı ayrı kitledim tık yok.Geçen sanayiye bakıma gittigimde bir klitçiye gösterdim adam abi bunların klasik hastalııg bu dedi kapı başı 60-70 tl ye hallerderim dedi her iki kapıdada sorun var dedi .Şu kapı iç döşemesi sökme işi beni tırsıtıyor bir tanesinin sökülmesini görsem kendim sökerim hiç problem degilde veya resimli tarif felan varsa çok yii olur kendim hallederim o zaman . Belki benim sorunda şöför kapısı yanındaki kapını kilit sistemiyle alakalıdır Yorum bağlantısı
Recommended Posts