Atilla Oğuz Tan 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 (düzenlendi) Hayırlı akşamlar herkese. Aracımızdaki sıkıntı 4*4 high konumunda baş gösteriyor. Bu konumda aracı düz yolda yaklaşık on km/h'nin üzerine çıkardığımızda ön diferansiyelden katır kutur sesler gelmeye başlıyor. Aynı uygulamayı yokuş çıkarken denediğimizde bütün sesler kesiliyor. Forumda okuduğum kadarıyla aracı düz yolda 4*4te kullanmak sağlıklı sonuçlar vermiyor. Ama aklıma takılan babamın 'dişli sıyırmış olabilir' lafıydı. Aslında arabadan anlar biraz ama Ex'ten bahsettiğimiz için onun da kafasında soru işaretleri kalıyor. Dişli sıyırma gibi bir sıkıntımız var mıdır, yoksa bizim cahilliğimizden kaynaklanan bir sıkıntı mıdır bu? Okuduğunuz için teşekkür ederim : )) 9 Şubat 2012 tarihinde Atilla Oğuz Tan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 Aracin 4x4 high veya low konumunu sadece gerekli sartlarda kullanin derim..yani uygun zeminde(camur,kaygan hatta kar da)normal sartlarda ise 4x4 Auto secilmeli..o tür seslerin gelmesi normal...kasilmalardan dolayi böyle sesler cikar Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 hareket halindeyken hiç 4x4 low a almak gibi bir durum yaptınız mı? Eğerki yaptıysanız takılma yapmış olabilir. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/227789-44-e-otomatik-gecis/ şu yazıdaki gibi bir deneyiniz. Eğerki halen aynı ses getiriyorsa difransiyel yağını kontrol ediniz. Yorum bağlantısı
Atilla Oğuz Tan 9 Şubat 2012 Yazar Paylaş 9 Şubat 2012 Hakan abi araba yaklaşık altı aydır bizde. Bizde olduğu süre zarfı içerisinde kesinlikle öyle bi uygulamaya tabi olmadı. 4*4hıgh-low'u yalnızca gerektiğinde; gerektiği gibi kullandık. Ama bizden önce yaptılarsa eğer bilemiyorum :/ Şu karlar ve buzlar çekilsin, müsait olunca deneyip yazarım sonucu buraya. Mustafa abi teşekkür ederim tavsiye için : )) Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 low pozisyonuna nasıl geçireleceğini biliyorsun dimi? Hop düğmeyle geçmiyor bizimkiler Link verdiğim yerde yazıyor onun gibi geçirilmesi lazım ki zaten bizim araçlar auto konumunda bile çoğu yerden çıkar. Yorum bağlantısı
Atilla Oğuz Tan 9 Şubat 2012 Yazar Paylaş 9 Şubat 2012 Tabi tabi biz o düğmelere dokunmuyoruz zaten. Bir iki kere tepkilerini falan görmek için denedim düz yolda. İlk önce aracı düz zeminde durduruyorum, vitesi 'n'ye alıyorum, ilk önce high sonra da low'a alıyorum. Ve bu işlemleri gayet yavaş bi şekilde yapıyorum. Auto'da neler yapabildiğini de az çok biliyorum evimizin bulunduğu yerden dolayı. Bayağı off road pisti gibi yollarımız var sağolsunlar : )) Bu arada sanırım linkte bi sıkıntı var ya da ben bulamadım yardımcı olur musun abi? Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 Yeniledim linki ctrl c basmamış tam Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 Şanzımanı / ara transfer kutusunu / arka diferansiyelde muhtelif sıkıntının öne yansıyabilmesini, ayrıca transfer kutusunun iç mekanik, dış elektrik parçalarını önce teoride öğrenip, sonra yine bu gözle incelemeli Explorer i. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 1 lastiğin capı 1 cm. düşük olduğunda bile transfer kutusuna vurduğunu ve dişlilere dokunduğunu Yorum bağlantısı
Atilla Oğuz Tan 9 Şubat 2012 Yazar Paylaş 9 Şubat 2012 Hakan abi geçişleri neredeyse aynen dediğin gibi uygulamıştım. Tekrar deneyeceğim şu hava ve zemin şartları iyileşince sağolasın. Çağlar abi yani sorun ön kutuda olmayabilir diyorsun. Muhakkak en iyisi anlayan birine göstermek olacaktır teşekkürler yardım için. Şu açma/germeyi uyguladıktan sonra sonucu yazarım buraya, tekrar teşekkürler : )) Yorum bağlantısı
Recommended Posts