İçeriğe Yönlendir

Volant 'Tan Gelen Şarkırtı Sesi

Salih Arslan2

Recommended Posts

Salih Arslan2

Merhabalar,

aracımı stop ettiğim zaman şakırtı sesi geliyordu (metal sesi) 1 ay önce liderler oto ya gösterdim şansıma Osman ve Fatih usta işten ayrılmışlardı ve volant arızası denildi ve volant değişti ( orjinal Sachs marka ) ama ses hala geliyor debriyaja bassam bile! arıza için tekrar gösterdiğimde ise sesin normal olduğunu söyledirler. iyi ama bu nasıl olur neden ozaman volanttan dediniz ve değiştirdiniz dediğimde yine aynı şeyler bunlar çift kütle volantlar hafif boşluk varmış vsvsvs. sizlerde böyle bir sorun varmı? VE NEDEN MOTOR SOĞUKKEN BU SES GELMİYOR OLABİLİR?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

''Bu sen normal'' diyen ustadan uzak durmak gerek öncelikle.Belli ki baştan savma niyetinde .Tecrübe eden arkadaşlardan cevap gelecektir

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

bencede normal değil! sıfır volantı gözümün önünde taktılar volantın ağırlığı vs tamamen orjinaldi, baskı balatada yeni ama hala böyle ses geliyor. benim anlamadağım şu; neden motor soğukken bu ses gelmiyor da biraz ısınınca hemen bu şakırtı sesi geliyor?

Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki

tüm tdci focuslar stop ederken sarsıntılı ve sesli stop eder bu normaldir ancak sizin aracınızdaki ses abartılı bir şekilde duyuluyorsa bir sorun olabilir. varsada bile bence motoru şaseye bağlayan motor takozlarındadır.

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

tüm tdci focuslar stop ederken sarsıntılı ve sesli stop eder bu normaldir ancak sizin aracınızdaki ses abartılı bir şekilde duyuluyorsa bir sorun olabilir. varsada bile bence motoru şaseye bağlayan motor takozlarındadır.

stop ederken normal sarsıntı sesinin haricinde tam şanzumanın olduğu yerden volantın çarpma sesi geliyor rahatsız edicek bir ses değil camlar kapalıyken çok az duyuluyor alt taraftan. şanzuman kulağı değişti motor kulağından (takoz) olsa soğukkende bu ses gelmezmi?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

stop ederken normal sarsıntı sesinin haricinde tam şanzumanın olduğu yerden volantın çarpma sesi geliyor rahatsız edicek bir ses değil camlar kapalıyken çok az duyuluyor alt taraftan. şanzuman kulağı değişti motor kulağından (takoz) olsa soğukkende bu ses gelmezmi?

Lokman abi ile temasa geç ondada bu tür bi ses oluşmuştu sanırım.

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

Osman ve Fatih usta kendi yerlerini açtılar diye biliyorum. ;)

evet kendi yerlerini açmışlar ve tanıştım kendileri ile ama volantımı onlara değiştiremedim için çok üzüldüm :( konuyu onlarada bahsettim lifte kaldırıp dinlediler sesi.. sesin volanttan geldiğini söylediler. benim anlamadım şu; bu çift kütle volantlar neden böyle ses yapıyor anladım kadarı ile her araçta yapmıyor bazı araçlara uyum sağlamıyormu acaba? özellikle pejo 407 ve c4 lerde sıklıkla bu ses problemi oluşuyormuş.. eski volant dağılmış dediler baktım biraz fazla boşluk vardı ve balans yapar abi dediler.. tmm balans sorunu düzeldi ama stop ederken bu sesi duymak hiç hoş değil.. nedir benim bu ford tan çektiğim :angry:

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Salih Merhaba geçmiş olsun. aynı sorun bendede var, aynı marka volantı taktılar, aynı ses devam ediyor, bir zararının olmadığını söylemişlerdi, bu şekilde kullanıyorum, ses dışında bir sorun yok, ben ona alıştım :) demekki birdaha bu markaya yaklaşmamak lazım.

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

Tşkler Lokman abi,

seninde aynı sorunu yaşıyor olman büyük talihsizlik.. Evet bir sorun olmaz ses yapar diyorlar, geçenlerde lider oto da içeri girip aracı stop ettiğimde tüm tamirhaneye şakırtı sesi yayılmasına rağmen usta bana bakıp lakayit lakayit normal bu ses dedi.. Ford orjinalinde de sachs marka kullanıyor (almanca olmasına rağmen ezberledim markayı) sachs marka volant dan olduğunu sanmıyorum :unsure2:

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

sanırım montajda sorun yaptılar Salih.

nerde taktırmıştın volantı abi

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

başıma gelecekleri tahmin ettiğimden bizzat başında durdum ustanın, baştan sona anlattı nasıl çalıştını ne işe yaradını vs. ama yok yine ses yaptı hemde takıldıktan hemen sonra bile.. bunlarda 1-2 milim boşluk var çift kütle bu ses gelicek normaldir diye ısrar edince forumla paylaşmak istedim.. alın size bir kronik sorun daha.. cevap larınız için çok tşkler.

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

Lokman abi, sende motor soğukken bu ses geliyormu? motor soğukken stop edince asla şakırtı sesi gelmiyor ilginç.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

ikitellide abim.

ikitelliye gelirsen haberim olsun abi.Ben halkalı atakente taşındım. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

oooooo Hayırlısı olsun Abdurrahman, yaklaştın bize ;) beylikdüzü yaz buluşmalarına gelirsin artık.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

oooooo Hayırlısı olsun Abdurrahman, yaklaştın bize ;) beylikdüzü yaz buluşmalarına gelirsin artık.

Tabi ne demek .İkitelli civarı kimler var bilmemiz lazım ayrıca :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Cavit ağa Avcılar

Fatih Çalıkuşu Halkalı

Fatih Keskin Beylikdüzü

Serkan Dalgıç Belikdüzü

Emin Önal Beylikdüzü

mutlaka unuttuğumda vardır idare et ;)

Yorum bağlantısı

Lokman abi forum beylikdüzüne geliyor yavaş yavaş :) benim işyerinide beylikdüzünde beysan sanayii sitesine taşıdık.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...