Sabri Güngör 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Salih Bey bu konuyu daha önce tartışmıştık kullanılan yedek parça muadil,orjinal değil ve malesef bu sesi yapıyor zararı olmayan lakin sinir bozucu bir ses biz bu tip Araç kullanan arkadaşlara şu tavsiyede bulunuyoruz aracı çalıştırken debriyaja basın stop ederken yine debriyaja basıp stop edin 1 Yorum bağlantısı
Salih Arslan2 13 Şubat 2012 Yazar Paylaş 13 Şubat 2012 Sabri Bey, öncelikle ilginiz için tşkler. volant yetkili verviste kdv dahil 3.600 TL ben özel serviste taktırdım, bu fiyat farkınıda sordum, yok abi bizdeki ses yapmaz orjinal sachs takıcaz dediler ve taktılarda. volantı bizzat gördüm orjinal kutusundan filan cıktı sizce gerçekten muadil mi taktıkları volatn? Sabri Bey son olarak size şunu sormak istiyorum neden motor soğukken bu ses gelmiyor peki? volant krank kasnağı be miline baplı acaba ses oralardanmı geliyor? Yorum bağlantısı
Akif Özkan 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Sabri Bey, öncelikle ilginiz için tşkler. volant yetkili verviste kdv dahil 3.600 TL ben özel serviste taktırdım, bu fiyat farkınıda sordum, yok abi bizdeki ses yapmaz orjinal sachs takıcaz dediler ve taktılarda. volantı bizzat gördüm orjinal kutusundan filan cıktı sizce gerçekten muadil mi taktıkları volatn? Sabri Bey son olarak size şunu sormak istiyorum neden motor soğukken bu ses gelmiyor peki? volant krank kasnağı be miline baplı acaba ses oralardanmı geliyor? Sabri Bey, öncelikle ilginiz için tşkler. volant yetkili verviste kdv dahil 3.600 TL ben özel serviste taktırdım, bu fiyat farkınıda sordum, yok abi bizdeki ses yapmaz orjinal sachs takıcaz dediler ve taktılarda. volantı bizzat gördüm orjinal kutusundan filan cıktı sizce gerçekten muadil mi taktıkları volatn? Sabri Bey son olarak size şunu sormak istiyorum neden motor soğukken bu ses gelmiyor peki? volant krank kasnağı be miline baplı acaba ses oralardanmı geliyor? Size yine iyi fiyat çıkarmışlar.Bana özel servisde çıkan fiyat o:) Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Sevgili Arkadaşım rakamlarda gösteriyor takılan parça muadil, bu tip volant sadece Ford'a değil bir kaç marka araçta daha var o marka araçlardada muadil parça Kullanılırsa onlardada ses yapıyor mesela Opel, Skoda,Volkswagen ya yüksek rakam ödenecek yada azcık kulak tıkanacak İkinci sorunuzun cevabı parça şuan Yeni ilk çalışmada o sebepten ses yapmıyor biraz daha sonra soğukkende ses yapacak 2 Yorum bağlantısı
Salih Arslan2 13 Şubat 2012 Yazar Paylaş 13 Şubat 2012 Sevgili Arkadaşım rakamlarda gösteriyor takılan parça muadil, bu tip volant sadece Ford'a değil bir kaç marka araçta daha var o marka araçlardada muadil parça Kullanılırsa onlardada ses yapıyor mesela Opel, Skoda,Volkswagen ya yüksek rakam ödenecek yada azcık kulak tıkanacak İkinci sorunuzun cevabı parça şuan Yeni ilk çalışmada o sebepten ses yapmıyor biraz daha sonra soğukkende ses yapacak +++ anlıyorum bende orjinal olduğunu tahmin etmiyorum bu fiyat farkından dolayı, peki ben şimdi bu volantı iade edeyimmi? adam bana ses yapmaz diye atıp tuttu dağılmış filan dedi oysaki şuan taktığı volantta aynı değişen hiçbir şey yok Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 focuslardaki volant hareketli denilen tip. sıfırı bile hafif ses yapıyor. Orjinal çıkma takıldıgında da ses bitmiyor hafif bir şıkırtı oluyor. Yorum bağlantısı
Atilla Tozan 25 Şubat 2012 Paylaş 25 Şubat 2012 aynı ses benim 2009 TDCİ titanim da vardı bende çok uğraştım bu sesle ilgili ancak sonunda anladım ki bu ses FOCUS ların kronik rahatsızlığı sonunda sattım. 35-40 bin TL arasında bir rakamla almış olduğunuz bir arabadan böylesine bir ses duymak hiç hoş olmuyor..... Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 25 Şubat 2012 Paylaş 25 Şubat 2012 oncelikle gecmis olsun okardar para verdikten sonra ayni sesi yapmasi gercekten sinir bozucu her orjinal parca malesef en iyisi degildir volan icin valeo 836000 taysiye ederim sachs tan uzun omurlu az ses yapiyor Yorum bağlantısı
özhan Özkan 25 Şubat 2012 Paylaş 25 Şubat 2012 sachs volanların yenisini bile taktırsan ses yapıyor evet.yetkili servisde taktırın orjinalini birdaha ses yaparsa yok bunlarda zaten oluyor bu modeller böyle felan gibi şeylerle uğraşmazsınız.2 sene garantilidir hiç yokdan geri yenisini takarlar Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 Benim arabada da (90200 km.de) aynı sorun vardı. Şaşmaz'da Yiğit Oto'ya götürdüm. Ustalar dinledi. Ben o sesin debriyaja basıldığında kesildiğini sanıyordum. Liftte motor sıcakken arabayı çalıştırdılar. Sesin büyük bir kısmı kesildi ama şıkırtı sesi devam ediyordu. Ben bu ikinci şıkırtı sesini araç içindeyken duymuyordum. Ustalar birlikte sesi dinlediler ve volantta olduğuna karar verdiler. Şanzıman indiğinde gerçekten de volantta epeyce boşluk vardı. (Hem göbekte hem de sağa sola, aşağı yukarı boşluk) O şıkırtı sesi elle incelendiğinde bile belli oluyordu. Sachs marka volantla birlikte aynı marka baskı balata ile şanzıman inmişken bilyeyi de değiştirttim. Bunun yanında; 90000 km. bakımı için triger seti, devirdaim, v kayış kasnağı (V kayışını ve gergi bilyesi 1,5-2 ay önce değişmişti) ile 10000 km bakımı da yaptırdım. Sabahleyin saat 10.00 da girdiğim servisten saat 16.00 da çıktım. Şehir merkezine dönerken arabanın sesi mükemmel, debriyaj yumuşacıktı. Yiğit Oto'daki Yahya usta ve oğlu ve diğer usta ve kalfalara teşekkürlerimi bir kez de buradan tekrarlamak isterim. İlk kez gitmeme karşın sanki eski bir müşterileri gibi hissettim kendimi. Ellerine sağlık. Bu arada ödemede de kolaylık sağladıklarını belirtmeliyim. Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 Benim arabada da (90200 km.de) aynı sorun vardı. Şaşmaz'da Yiğit Oto'ya götürdüm. Ustalar dinledi. Ben o sesin debriyaja basıldığında kesildiğini sanıyordum. Liftte motor sıcakken arabayı çalıştırdılar. Sesin büyük bir kısmı kesildi ama şıkırtı sesi devam ediyordu. Ben bu ikinci şıkırtı sesini araç içindeyken duymuyordum. Ustalar birlikte sesi dinlediler ve volantta olduğuna karar verdiler. Şanzıman indiğinde gerçekten de volantta epeyce boşluk vardı. (Hem göbekte hem de sağa sola, aşağı yukarı boşluk) O şıkırtı sesi elle incelendiğinde bile belli oluyordu. Sachs marka volantla birlikte aynı marka baskı balata ile şanzıman inmişken bilyeyi de değiştirttim. Bunun yanında; 90000 km. bakımı için triger seti, devirdaim, v kayış kasnağı (V kayışını ve gergi bilyesi 1,5-2 ay önce değişmişti) ile 10000 km bakımı da yaptırdım. Sabahleyin saat 10.00 da girdiğim servisten saat 16.00 da çıktım. Şehir merkezine dönerken arabanın sesi mükemmel, debriyaj yumuşacıktı. Yiğit Oto'daki Yahya usta ve oğlu ve diğer usta ve kalfalara teşekkürlerimi bir kez de buradan tekrarlamak isterim. İlk kez gitmeme karşın sanki eski bir müşterileri gibi hissettim kendimi. Ellerine sağlık. Bu arada ödemede de kolaylık sağladıklarını belirtmeliyim. Benim volant'ın videosu da burada, neredeyse tur atıyordu dişli. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/230199-mondeo-anormal-sesler-videolu/page__view__findpost__p__1473713 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ayyıldız 22 Ağustos 2014 Paylaş 22 Ağustos 2014 Salih Bey sorunu çözebilmiş miydiniz ? Bende de balata ve volant değişti çalışmada, gidişte,kalkışta hiç bir sorun yok fakat stop ederken bazen özellikle sıcakken şakırtı yapıyor iki kez şanzıman indirttim ama sonuç aynı bazı ustalar normal olur diyor bazıları volant diyor kısaca sorunun ne olduğunu bilen yok herkes kafadan atıyor işte Çözemedim bir türlü en az 10 ustaya gittim ama sonuç sıfır bana montaj ile ilgili gibi geliyor sanki ama sıkıntı olsa volant arabayı parçalar yahu Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 22 Ağustos 2014 Paylaş 22 Ağustos 2014 Volantı ne marka takdırdınız ? Bilyalar ve şanzuman yağı değiştimi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ayyıldız 22 Ağustos 2014 Paylaş 22 Ağustos 2014 Volantı ne marka takdırdınız ? Bilyalar ve şanzuman yağı değiştimi ? hepsi sachs marka üzerinden çıkan ile aynı yağı iki kez değiştirttim fark eden bir şey olmadı Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 22 Ağustos 2014 Paylaş 22 Ağustos 2014 hepsi sachs marka üzerinden çıkan ile aynı yağı iki kez değiştirttim fark eden bir şey olmadı Bazı ustalar hareketli volant yerine, sabit volantta takabiliyor.. Böyle bir durum söz konusu değildir diye düşünüyorum.. Bilyalar değiştimi eminmisiniz bundan ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ayyıldız 22 Ağustos 2014 Paylaş 22 Ağustos 2014 Bazı ustalar hareketli volant yerine, sabit volantta takabiliyor.. Böyle bir durum söz konusu değildir diye düşünüyorum.. Bilyalar değiştimi eminmisiniz bundan ? debriyaj bilyasını söylüyorsanız evet değişti bunun dışında başka bilya değişmedi takılan malzemeleri gördüm hareketli volant dı Yorum bağlantısı
Recommended Posts