İçeriğe Yönlendir

Arabamın Kapısı Kapanmıyor

Mehmet Topal

Recommended Posts

Mehmet Topal

Aracım 2007 focus 1.6 trend tdci aracımda son bir haftada bir sorun belirdi sürücü kapısı sabahları açılıyor ama geri kapattığımda bana geri geliyor içine su kaçmıştır dediler donmuştur dediler ama diğer hiç bir araçta ve aracımın diğer hiç bir kapısında bu sorun meydana gelmiyor bunun çözümü var mıdır servise götürmekten başka çarem mi var mıdır... Daha önce konu açılmışsa kusura bakmayın...

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

sabahları zor mu açılıyor? yani donma belirtileri gösteriyor mu kapı kolu veya kilit mekanizması?

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Ben bu tip problemi genelde kilit donması ile ilgili olarak yaşadım. kapı açıldıktan sonra kapatana kadar saçlarım ağarıyordu. ama dediğim gibi soğuktan mekanizma donuyordu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Topal

Bazı bilgiler duydum pudra sürmek vazalin sürmek gibi bunlar bana biraz saçma geldi ama iki gündür aracımın kapısını açık bırakıp gidiyorum ve bazen arabanın kapısı taş gibi oluyor yani çeksende gelmiyor onlar dondan oluyor tabi ama çok yüklendiğim için de böyle olmuş ola bilir mi

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

kilidin buzu çözüldükten sonra içindeki nem iyice gidene kadar sorun devam eder, hatta oksitlenme yaptığı için dahada sürebilir.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Benimde başıma geldi ..Aracı çalıştırdıktan sonra anahtar üstünden aç kapa aç kapa yapıp düzeltim durumu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Topal

Kilidi değiştirmek işe yarar mı arabanın bakam zamanı geldi aslında ama ilk başlarda donmadır diye düşünmüştüm ama şimdi kilitde bir sorun olduğunu düşünmeye başladım çünkü hergün istinasız her sabah böyle oluyor akşam gelip kapıyı kilitliyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Kapı açılıyor ama kilit aslında kilitliymiş gibi konumda kalıyor..Kapıyı kapatmaya çalıştığınızda kilit dili vuruyor ve kapı kapanmıyor.Bu kilide antifirzli cam suyu sıkın düzelecektir donma olayı da yapmayacaktır.Veya buz çözücü spreylerden de alıp sıkabilirsiniz.Kapının içeriden açma kolunu çekip çekip bırakın düzelmesi lazım..

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Topal

Bide anahtar yuvaya girmiyordu zorla soktum ama dönmüyor ben orginalinde böyle sanmıştım anahtar yuvasında bir milim bile ne sağa ne sola haraket ediyor.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

soğuktan...

Soğuk aracınızın kapısını 3 türlü etkiler

1. lastikler arasına giren kar, buz su vs. donarak kapının gövdeden ayrılmamasına veya zor ayrılmasına sebep olur.

2. Aracınızın kapı kol mekanizması donar kolu çekersiniz kol çekili kalır ve kilit sistemi geri bırakmaz kendini

3. kilit mekanizması donar ve işlevini görmez. Açılır kapanmaz, kapanır açılmaz. bu sıkıntılar ile ilgili yukarıda söylediklerinizi özellikle pudrayı kullanabilirsiniz (lastik aksam için) ancak kilit mekanizması için özel buz çözücü materyaller var, forumda geçenlerde böyle bir konuda linkini vermiştim. burdan da, net ten de aratıp bulmanız mümkün....

Yorum bağlantısı
Mehmet Topal

Antifirizim var biraz artmıştı bunu o kilidin oraya sıksam yeter demi

Peki bunun sadece bir kapıda olması normal mi

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Ben kullanmadım ancak faydalı olduğunu duydum. Kullandığım ürün sonax ın kilit buz çözücüsü idi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Topal

Ben kullanmadım ancak faydalı olduğunu duydum. Kullandığım ürün sonax ın kilit buz çözücüsü idi.

Ondan almakta fayda var o halde bu durum beni arabadan soğutma noktasına getirdi açıkcası yani yanımdaki park halindeki hiç bir araçta bu sorun yaşanmadı

hocam dün aynı sorun 2011 focus u olan arkadaşda da oldu servise götürdü sürücü kapısı kilidi değişti 430 tl

Peki sorun düzeldi mi servise zaten gidecek bakım zamanı ama yinede az para değil

Yorum bağlantısı
Mehmet Topal

Yarın için antifiriz sıkmayı ve güneş gören bi yere çekmeyi deneyecem ve buz çözücü sprey alacam bunların etksini göremezsem sanayi yolu göründü verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim daha yeni şöförüm ve pek anlamıyorum bu işlerden teşekkürler...

Yorum bağlantısı

Malum havalar bu sıralar bayağı soğuk heleki ankarada,sıkmayın canınızı usta bir anahtarcıya gösterin derim ben ilk olarak,geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Topal

soğuktan...

Soğuk aracınızın kapısını 3 türlü etkiler

1. lastikler arasına giren kar, buz su vs. donarak kapının gövdeden ayrılmamasına veya zor ayrılmasına sebep olur.

2. Aracınızın kapı kol mekanizması donar kolu çekersiniz kol çekili kalır ve kilit sistemi geri bırakmaz kendini

3. kilit mekanizması donar ve işlevini görmez. Açılır kapanmaz, kapanır açılmaz. bu sıkıntılar ile ilgili yukarıda söylediklerinizi özellikle pudrayı kullanabilirsiniz (lastik aksam için) ancak kilit mekanizması için özel buz çözücü materyaller var, forumda geçenlerde böyle bir konuda linkini vermiştim. burdan da, net ten de aratıp bulmanız mümkün....

Rica etsem ne diye arata bileceğimi söyler misiniz. sonax adlı bir ürün buldum ama cam için sanırım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...