Akan Belen 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Aslında oldukça basit bir işlem ama belki fikir edinmek isteyen arkadaş olursa diye açtım konuyu.APP plaka trafikte sıkıntı olabiliyor.Bu şekilde en azından görüntüyü biraz daha güzelleştirmek mümkün.Bundan önceki aracımda bu işlem ve çift taraflı bant ile yapıştırma için 25 tl ödemiştim.Yapılanı görünce bu ödemeyi yapmaya gerek olmadığını anlamıştım.Yeni araçta kendim denemek istedim. Lazım olacak malzemeler; Öncelikle iki adet plaka Pamuk Aseton ( evli iseniz eşinizden çarpabiliriniz dikkat edin yakalanmayın ) Cd üstünü yazmak için kullandığımız kalem.Ben kalitelisini aldım 3 tl Nonsteril eldiven ( Elinizi olabilecek boya ve tahrişe karşı korur) Plakanın normal halini koymadım.Köşelerde ki boyayı silmek için aseton ve pamuk kullandım.Burda dikkat edilecek kısım küçük küçük silerek gidin bir anda büyük kısmını silmeye kalkarsanız başınıza iş açarsınız.Ve pamuğun sildiğiniz kısmını yeniden kullanmayın bulaştırıyor Alttaki 1. resimde silme işlemi bitmiş hali 2. resimde kalemle boyanacak yerleri çiziyoruz.Zaten plakalarda kabartma var kabartmanın bitiş noktasından itibaren güzelce çiziyoruz.Burda önemli olan kaleminizi hep aynı şekilde tutun 90 derecelik açıyla çizmeye çalışın ki bir taraf dar bir taraf daha geniş bir çizim olmasın. 3.Resimde ise plakamızı tamamen boyanmış hali.Burda da dikkat edilecek konu ise sadece çizilen yerleri değil yazılı alanları komple boyamak.İster istemez ton farkı oluyor.Komple boyarsak hem daha güzel bir görüntü elde etmiş oluyoruz. Hadi kolay gelsin bakalım. 6 Yorum bağlantısı
Fatih Ada 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Aynısını yapmıştım bende çok başarılı sonuç veriyor.. Su geçirmez kalem kullanılır ise araç yıkandığında plakadan akma çıkma yapmıyor.. Güle güle kullan temiz işçilik olmuş abi Yorum bağlantısı
Arda Dönmez 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 (düzenlendi) Gayet güzel olmuş abi. Bende aynı şekilde yapmıştım. faber castelin kalemini kullanmıştım. çok iyi sonuç veriyor. Güle güle kullan. 13 Şubat 2012 tarihinde Arda Dönmez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Akan, mail kutumda hala bir şey yok Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Güzel masrafsız ve bir o kadarda kaliteli bir işlem.. Elinize sağlık.. Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Şubat 2012 Yazar Paylaş 13 Şubat 2012 Teşekkürler arkadaşlar.Kalem olarak bende faber castelin kini kullandım. Akan, mail kutumda hala bir şey yok Eyvah eyvah.Abi tarattımda flash iş yerinde bırakmışım yarın tamamdır Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Bu parlak görünüm bir süre sonra kayboluyor ; folyo ile yapılırsa daha uzun süre kullanılıyor.. Folyoyu plakaya yapıştırıp kalemle çizeceğimiz yerlerden falçata ile güzelce kesip işlem bitirilebilir.. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Bende bu işlemi faber castel'le yaptım ama bu işlem için daha kalın uçlu Pritt parmenent marker almıştım uç kalınlığı 1-3 mm. Akan eline sağlık güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Akan eline sağlık, güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Şubat 2012 Yazar Paylaş 13 Şubat 2012 Bu parlak görünüm bir süre sonra kayboluyor ; folyo ile yapılırsa daha uzun süre kullanılıyor.. Folyoyu plakaya yapıştırıp kalemle çizeceğimiz yerlerden falçata ile güzelce kesip işlem bitirilebilir.. Parlaklık benim için çok önemli değil açıkçası.Folyo da düşündüm aslında elimde piano black folyo vardı.Ama işte o kesme işi oldukça zor olacak gibi geldi.Aracın önündeki armayı kaplayayım dedim geçen.Beceremedim bir türlü istenildiği gibi kesemedim. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Her ne olursa olsun elinize sağlık ; güle güle kullanın.. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Çok güzel olmuş elinize sağlık Fatih,bu su geçirmez kalemi rahatlıkla bulabilirmiyiz? Waterproof olanlarından alman lazım.. teknik çizimde biz bunları kullanırdık.. waterproof pigment kalem diye geçer,rahat bulursun.. edding 2000 permanent marker kalemlerde iş görür,üzerinde water resistant yazar bunlarında.. Cd kalemi olarak sorarsan belki bulman kolaylaşabilir Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Eline sağlık gerçekten çok güzel. Bakalım ömrü ne kadar olacak Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Bende bu şekilde yapmıştım. 1-2 sene sonra çıkmaya başlıyor. Elinize sağlık. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 mis gibi olmuş eline sağlıki APP plakaya hiç gerek yok. Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Şubat 2012 Yazar Paylaş 13 Şubat 2012 Valla ömrü nasıl olur bakacaz.Diğer aracımda 7 ayda hiç sıkıntı çıkmamıştı.6 gitse yeter sonra rutuşlarız yine Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Bende aynı şekilde kalem ile kalınlaştırıyorum, 6 ayda bir tazeliyorum yapacak birşey yok. Yorum bağlantısı
Sinan Kozan 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 güzel bir uygulama denemek gerekir.teşekkürler Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 kırtasiyelerde asetat kalemi diye ararsanız bulursunuz. Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Şubat 2012 Yazar Paylaş 13 Şubat 2012 Kalem kolay uygulaması.En zor kısım eğer yapılacaksa kenarlardaki boyayı silmek.Folyo da olabilir ama biraz uğraşmak ve denemek gerekir sanırım.Ben aracın önündeki arslanı bir türlü kaplayamadım Yorum bağlantısı
Murat Arslan 2 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 folyoya gerek yok. folyo kalemden daha kolay çıkıyor. ayrıca keserken plakayı çizmek büyük ihtimal. birde aseton fazla kullanılırsa beyaz fosforlu boyayıda çıkarıyor. alttan metal çıkıyor. asetonla boyayı çıkarmaya başlarsanız, bırakıp tinerle devam edin. o beyaz boyaya zarar vermiyor. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 folyoya gerek yok. folyo kalemden daha kolay çıkıyor. ayrıca keserken plakayı çizmek büyük ihtimal. birde aseton fazla kullanılırsa beyaz fosforlu boyayıda çıkarıyor. alttan metal çıkıyor. asetonla boyayı çıkarmaya başlarsanız, bırakıp tinerle devam edin. o beyaz boyaya zarar vermiyor. aseton, tiner... bunlara gerek yok ve sağlıksız. aynı zamanda fosforlu beyaz boyaya da zarar verebilir. zaten aldığınız asetat kaleminin arkasında kendi özel silgisi var, onunla silinir. Yorum bağlantısı
Murat Arslan 2 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 aseton, tiner... bunlara gerek yok ve sağlıksız. aynı zamanda fosforlu beyaz boyaya da zarar verebilir. zaten aldığınız asetat kaleminin arkasında kendi özel silgisi var, onunla silinir. onunla silebilene ben app plaka hediye ederim en mühürlüsünden. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan 13 Şubat 2012 Paylaş 13 Şubat 2012 Akan Bey çalışma harika olmuş.Emeğinize sağlık.67'yi görünce içim cız etti.Şimdiden özledim Ereğliyi... :flowers: Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Şubat 2012 Yazar Paylaş 13 Şubat 2012 Saol Mustafa.Havalar soğuk sıkma canını insan evden çıkası gelmiyor valla.Yazın geleceksin nasıl olsa zaten Ereğli'nin tadı o zaman 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts