İçeriğe Yönlendir

Anahtar Immobilizer Okumuyor Dendi Yardım !

Şahin Sarı

Recommended Posts

Şahin Sarı
(düzenlendi)

Herkese iyi akşamlar

2005 ford focus mk1- sedan

Bugün aracımla bir yere gittim. 1 saat sonra geldiğimde aracımda anahtarı çevirmeme rağmen akü ışığı falan yandı fakat marş basmadı. araçta çalışmaya dair hiç bir belirti yok. elektrikçi çağırdım. akü takviye denendi. akü kutup başları söküldü denendi. soketlere bakıldı. anahtar çevrildiğinde saatin üzerindeki ışık sık yanıp sönüyor. düz kontak yapıldı. araç vurduruldu. çalışmadı. yarın arabayı kasko yardımla servise çektiriyorum. gitmeden önce başına gelen ya da bilen varsa yardım edebilir mi?

sorun çözüm nedir ? ne kadar tutar ?

şimdiden teşekkürler

tarihinde Şahin Sarı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İmmo değil bence, o çalışmasada marş basar motor ateşleme yapmaz bildiğim kadarıyla, sende başka bir elektrik sorunu var sanırım.

Yorum bağlantısı
Şahin Sarı

İmmo değil bence, o çalışmasada marş basar motor ateşleme yapmaz bildiğim kadarıyla, sende başka bir elektrik sorunu var sanırım.

motordan usta açıp kablolarla çalıştırmaya çalıştı araba marş bastı ama yine çalışmadı hocam ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hımm, tam emin değilim, immo okumadğında marş basar ama araba çalışmaz diye biliyorum, birkaç arabada denemiştim böyle olmuştu, bakalım servis ne diyecek.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Anahtarı çevirdiğinizde immo ışığının 2 saniye yanıp sönmesi lazım eğer sönmüyor ise anahtarı okuyamamıştır.Tekrar kodlanır fazla bir masraf açacağını düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Şahin Sarı

Anahtarı çevirdiğinizde immo ışığının 2 saniye yanıp sönmesi lazım eğer sönmüyor ise anahtarı okuyamamıştır.Tekrar kodlanır fazla bir masraf açacağını düşünmüyorum.

evet hocam aynı sizin dediğiniz şekilde. sönmüyor sürekli yanıp sönüyor. umarım sizin dediğiniz gibi kodlamayla düzelir de yarın buraya yazarım sonucu.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Tam hatırlamıyorum arıza durumuna göre onun yanma sıklıkları vardı.Umarım dilediğiniz gibi çıkar sorunsuzca halledersiniz aracınızın yedek anahtarı var mı?

Yorum bağlantısı
Şahin Sarı

Tam hatırlamıyorum arıza durumuna göre onun yanma sıklıkları vardı.Umarım dilediğiniz gibi çıkar sorunsuzca halledersiniz aracınızın yedek anahtarı var mı?

yedek anahtarı yok hocam. yanıp sönme sıklıklarının olduğu kodları nerden bulabiliriz ? sorun nedenlerini ?

Yorum bağlantısı
Şahin Sarı

Forum da kullanma kılavuzları diye aratın aracınıza uygun olanı inceleyin orada yazıyordur mutlaka.

http://www.fordclubt...lanma-kilavuzu/

Buldum buradan indirip inceleyebilirsiniz.

hemen indirip inceliyorum teşekkürler.

Anahtarı ters takıpda denedinizmi hiç?

anahtarı bugün her şekilde en az 60 kere takıp denemişizdir hocam :D

Yorum bağlantısı
Şahin Sarı

hemen indirip inceliyorum teşekkürler.

anahtarı bugün her şekilde en az 60 kere takıp denemişizdir hocam :D

kullanım klavuzunu okudum şimdi. anahtarın kodlanması için en az iki anahtar gereklidir diyor. ben de sadece orjinal anahtarı var o zaman tekrardan anahtar mı almam lazım 2 adet ?

Yorum bağlantısı
Şahin Sarı

Serviste yedek anahtarsız kodlama yapıyorlar.

istanbulda bu işlerle uğraşan bir ustayı aradım. o da 2. anahtarı satın alman gerek dedi. 2 anahtar olması gerek dedi kodlama için ? kafam karıştı iyice ?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Benim ki anahtarsız kodlandı daha önce yedek anahtarım yoktu o zamanlar.

Yorum bağlantısı
Şahin Sarı

Benim ki anahtarsız kodlandı daha önce yedek anahtarım yoktu o zamanlar.

inşallah sizin dediğiniz gibidir hocam. yarın servise götürcem tek çare olarak. ufak bir meblayla atlatırız umarım :)

Yorum bağlantısı
Seddar Zorbey

sustalı anahtar yaptırdıktan sonra orjinal anahtardaki immo sustalıya taşındı... Sırf merakımdan immosuz anahtarı sokup denedim... kontak açıldığında herşey normal yanan ışıklar tamamen normal... ama marşa basınca tık yok. Tamamen tecribe edilmiştir.. sanırım sizin sorunda immo ile hallolacaktır..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. İmmo sistemi marşı , yakıt pompasını engeller

2. kolay yol: yarı kontak yapın, alttan benzin pompa sesi 10 saniye süre ile gelip durmalı, bu yoksa, immo ışığı da hızlı hızlı yanıp sönüyrsa, imo sisteminde veya anahtarda sorun var demektir

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Problem eğer anahtardan çıkarsa ve sorun giderildikten sonra arabanızın anahtarını anahtarlık üzerinde başka anahtarlarla birlikte tutmayın. Bozuk para ve manyetik alan yaratan nesnelerden uzak tutun.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Öyle oluyor. Başka bir sıkıntı olmalı... Ali Abiye katılıyorum

(Bu arada bende de tek anahtar var kopyalatmak pahalı geliyor.)

Yorum bağlantısı
İsmail Yanık

Öyle oluyor. Başka bir sıkıntı olmalı... Ali Abiye katılıyorum

(Bu arada bende de tek anahtar var kopyalatmak pahalı geliyor.)

Tam emin değilim ama sanki aracımzın kontak anahtarı yuvasından kendimiz 8 adet anahtara kadar kopyalama yapıyorduk gibi bişey aklımda kalmış.

Yorum bağlantısı
Şahin Sarı

bugün servise götürdük baktık. immo modülü sorunlu dediler ve 4528+işçilik dediler :) ben de elazığda hemen bir kamyon bulup arabayı yükledim ankaraya gönderdim :D yarın ankarada bakacaklar :D sonucu yazarım...

Yorum bağlantısı
Şahin Sarı
(düzenlendi)

immo modülü neymiş :s

anahtarı kodladılar tekrar sorun çıkardı. tek sorun modüldür dediler hocam :)

anahtarı kodladılar tekrar sorun çıkardı. tek sorun modüldür dediler hocam :)

FOCUS MODUL:MOTOR KONTROL(EEC.V/+IMMOBILISER/LP4-332) 1998-2005

tarihinde Şahin Sarı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İmmo modülü yok ki :s beyin komplesi var, ayrıca rakamı yüksek bir karar vermeden önce 40 kere kontrol etmeli, 10 farklı yere bakmalı, kontak anahtarının gürdüğü yerdeki en ufak bir arıza bile buna sebebp olabilir, yani 50 TL lik parça da var aynı belirtiyi gösterebilecek.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...