Abdussamed Acar 17 Şubat 2012 Paylaş 17 Şubat 2012 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200682052360 Linkteki marka model Tv kamerası ve Klavyeli Tv Kumandasını almam gerekiyor... Ebay'dan alışveriş yapmış arkadaşların tecrübelerine danışsak; Linkteki ilandan alışveriş yapmamı tavsiye ederler mi? Ederlerse nelere dikkat etmem gerekiyor? Ebay da satıcıya mesaj gönderilmiyor mu, ben mi bulamadım? Bi el atında alalım şunları... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Şubat 2012 Paylaş 17 Şubat 2012 http://cgi.ebay.com/...em=200682052360 Linkteki marka model Tv kamerası ve Klavyeli Tv Kumandasını almam gerekiyor... Ebay'dan alışveriş yapmış arkadaşların tecrübelerine danışsak; Linkteki ilandan alışveriş yapmamı tavsiye ederler mi? Ederlerse nelere dikkat etmem gerekiyor? Ebay da satıcıya mesaj gönderilmiyor mu, ben mi bulamadım? Bi el atında alalım şunları... bu ürün bence gümrükte kalır.. Yorum bağlantısı
Nezaket Gürsoy 17 Şubat 2012 Paylaş 17 Şubat 2012 Bi süredir gümrüklerde uygulamaya konan bi program sayesinde önemsiz değeri olan eşyanın hızlı kargo firmalarınca beyanname verilerek çekilmesine imkan sağlanmıştı. İlaveten gümrük işlemine tabi tutulması gerektiği kanaatine varılan eşya için normal ithalat beyannamesini de hızlı kargo firmaları verebiliyor artık. Diğer bi ifadeyle artık gümrükçü bulma sıkıntısı yok. Ama ürün tse denetimi gibi herhangi bir ilave belgeye ihtiyaç duyuyorsa bu durumda masraflar çok olabilir. Bilginiz olsun. 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 17 Şubat 2012 Paylaş 17 Şubat 2012 Geçenlerde bende deneme amaçlı pedal seti almıştım birde ücretsiz kargo olunca.Ses seda yoktu hatta ptt kargonun sitesinden sorgulama falanda yapmıştım.Ürün görünmüyordu bu akşam eve bir geldim oda ne pedal setim gelmiş Yorum bağlantısı
Borga Tansel 17 Şubat 2012 Paylaş 17 Şubat 2012 Eskiden 100 avro sınır vardı şimdi ise 75 avro olarak biliyorum. Ona da dikkat edin.. Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 17 Şubat 2012 Yazar Paylaş 17 Şubat 2012 birisi Bi süredir gümrüklerde uygulamaya konan bi program sayesinde önemsiz değeri olan eşyanın hızlı kargo firmalarınca beyanname verilerek çekilmesine imkan sağlanmıştı. İlaveten gümrük işlemine tabi tutulması gerektiği kanaatine varılan eşya için normal ithalat beyannamesini de hızlı kargo firmaları verebiliyor artık. Diğer bi ifadeyle artık gümrükçü bulma sıkıntısı yok. Ama ürün tse denetimi gibi herhangi bir ilave belgeye ihtiyaç duyuyorsa bu durumda masraflar çok olabilir. Bilginiz olsun. tse mi? o da ne? ürün tv kamerası ve tv kumandası trt bandrolune ihtiyaç duymuyor galiba... bu ürün bence gümrükte kalır.. Sizce neden? Eskiden 100 avro sınır vardı şimdi ise 75 avro olarak biliyorum. Ona da dikkat edin.. Sınır 75 € mu 150 € mu? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Şubat 2012 Paylaş 17 Şubat 2012 kargosu vs. 600-700 Tl lik bir elektronik parçayı, garantili olarak burdan alırdım. Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 17 Şubat 2012 Yazar Paylaş 17 Şubat 2012 kargosu vs. 600-700 Tl lik bir elektronik parçayı, garantili olarak burdan alırdım. Ama Sivas ve Kayseri'de bulamadım o parçaları... Yorum bağlantısı
Yasin Özkan 17 Şubat 2012 Paylaş 17 Şubat 2012 (düzenlendi) Gönderici paketin üzerine bedelini de yazıyor gönderirken. Bu nedenle 180 $ sorun yaratabilir dikkat edin. Gerekirse satıcı ile irtibata geçin paket üzerine düşük bir tutar yazsın gönderirken. 17 Şubat 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla Yorum bağlantısı
İlker Anıl 17 Şubat 2012 Paylaş 17 Şubat 2012 yeni konu açmadan bende burdan devam etsem sakıncası olur mu ?? cep telefonu alsak 160 dolar civarında ve satıcıya kutusunu zımbırtılarını göndermemesini sadece telefonu işte şarj aleti stand. vs göndermesini söylesek ( yani sanki orda unutmuşumda bana geri gönderiyor...) yine alışverişemi tabi tutulur Yorum bağlantısı
Borga Tansel 17 Şubat 2012 Paylaş 17 Şubat 2012 Sınırı 75 avro olarak biliyorum ben. Daha detaylı bilgi için bknz: http://www.gumruk.gov.tr Ben size tam sayfayı bulmak için baktım fakat bulamadım siz daha detaylı bakarsınız artık Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 17 Şubat 2012 Paylaş 17 Şubat 2012 Gittigidiyor.com 'da falan da var aslında. Kumanda 230 TL civarı. Oralarla görüşüp de alınabilir sanki. Örn. http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/samsung-rmc-qtd1-smart-tv-icin-uzaktan-kumanda-52065547 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Şubat 2012 Paylaş 17 Şubat 2012 haha, şimdi oldu aslında, ne zamandır Tv ye klavye bağlamayı isterdim, bir bu eksik kalmıştı Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 17 Şubat 2012 Yazar Paylaş 17 Şubat 2012 (düzenlendi) Gittigidiyor.com 'da falan da var aslında. Kumanda 230 TL civarı. Oralarla görüşüp de alınabilir sanki. Örn. http://urun.gittigid...umanda-52065547 Asıl işime yarayacak olan mikrofonlu kamera aslında, ama almışken klavyeside kullanışlı bir bonus, geçen tr de farklı forumdan birisi 275 TL ye satıyordu aradım satılmış... Satıcı güvenilir. Türkiye'ye gönderim ücretsiz. Ben olsam make offer butonunu kullanarak pazarlık yapardım. Mesela 80 dolar teklif ederdim. Sırayla 80-90-100 $ teklif ettim sistemde kullanıcı otomatik reddediyor... 17 Şubat 2012 tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 haha, şimdi oldu aslında, ne zamandır Tv ye klavye bağlamayı isterdim, bir bu eksik kalmıştı Asıl işime yarayacak olan mikrofonlu kamera aslında, ama almışken klavyeside kullanışlı bir bonus, geçen tr de farklı forumdan birisi 275 TL ye satıyordu aradım satılmış... Aynı satıcı da kamera da var. 374 TL fiyat biçmiş. Bunlara siz de bakmışsınızdır büyük ihtimalle ancak bana yüksek meblağlı ürünleri yurtdışından almaktansa biraz daha fazla verip Türkiye'den almak daha mantıklı geldiği için ısrar eder nitelikte yazıyorum Takdir sizin elbet. Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 18 Şubat 2012 Yazar Paylaş 18 Şubat 2012 Aynı satıcı da kamera da var. 374 TL fiyat biçmiş. Bunlara siz de bakmışsınızdır büyük ihtimalle ancak bana yüksek meblağlı ürünleri yurtdışından almaktansa biraz daha fazla verip Türkiye'den almak daha mantıklı geldiği için ısrar eder nitelikte yazıyorum Takdir sizin elbet. Aslında öyle ancak muhtemelen gittigidiyordaki ilanda bir şekilde yurtdışından getirtilmiştir ama fiyat farkı çok fazla Ebay da ikisini 315 TL ye kargo dahil alıyorsunuz (ki daha hesaplılarıda var) Gittigidiyorda ikisi 604 TL + kargo tam iki katı... neticede aldığım bi kamera ve kumanda... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 Sizce neden? Sınır 75 euro..tabii bazı durumlarda bu rakamı aşan ürünlerde sorunsuz gelmiyor değil.Ancak satıcı uyanık olmalı.Gümrükte kalırsa hem bilinen bir marka olmasından hem de fiyatından dolayı kalabilir. Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 18 Şubat 2012 Yazar Paylaş 18 Şubat 2012 satıcı aynı ürünlerden 160 dolara bi ilan daha açmış, 20 dolar daha çekmiş fiyatı... Yorum bağlantısı
Nezaket Gürsoy 21 Şubat 2012 Paylaş 21 Şubat 2012 Kusura bakmayın biraz geç oldu ama; 1- Sınır 75 euroya çekildi. Bu vergisiz sınır. Değeri 75 euroyu geçen ancak 1500 euronun altında kalan eşya ise; a) Yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya bir ay sonra gelmesi ya da yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi, b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi, c) Kişinin şahsına ve ailesinin kullanımına mahsus olması, ç) Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi kaydıyla AB'den doğrudan geliyorsa %18, Başka ülkeden geliyorsa %20 tek ve maktu vergi ödenerek gümrükten çekilebilir. Burda herzamanki gibi muayene memuru ve kargo görevlisinin ticari mahiyet arz edip etmeme konusundaki tespiti önemli. Yoruma bağlı bir husus olduğundan net bişey söyleyemem. Ama bence sıkıntısız elinize ulaşması gerekir. 2- Kargo ile gelen cep telefonu tespit edildiği anda el konulur posta yoluyla cep telefonu gelmesi yasaktır. Maceraya atılmayın derim. Bu arada eşya bu kapsamda değerlendirilirse herhangi bir belge vs aranmıyor. Sadece fatura. 1 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 22 Şubat 2012 Yazar Paylaş 22 Şubat 2012 Kusura bakmayın biraz geç oldu ama; 1- Sınır 75 euroya çekildi. Bu vergisiz sınır. Değeri 75 euroyu geçen ancak 1500 euronun altında kalan eşya ise; a) Yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya bir ay sonra gelmesi ya da yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi, b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi, c) Kişinin şahsına ve ailesinin kullanımına mahsus olması, ç) Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi kaydıyla AB'den doğrudan geliyorsa %18, Başka ülkeden geliyorsa %20 tek ve maktu vergi ödenerek gümrükten çekilebilir. Burda herzamanki gibi muayene memuru ve kargo görevlisinin ticari mahiyet arz edip etmeme konusundaki tespiti önemli. Yoruma bağlı bir husus olduğundan net bişey söyleyemem. Ama bence sıkıntısız elinize ulaşması gerekir. 2- Kargo ile gelen cep telefonu tespit edildiği anda el konulur posta yoluyla cep telefonu gelmesi yasaktır. Maceraya atılmayın derim. Bu arada eşya bu kapsamda değerlendirilirse herhangi bir belge vs aranmıyor. Sadece fatura. Nezaket hanım detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler... gerçekten aydınlatıcı olmuş, içimden bir his 160 dolarlık bu cihazlar için risk almamı söylüyor aslında iki parça olmasından endişe ediyorum iki kutu görünce direkt atarlar ambara gel gümrükten al derlerse, yalan olur eşyalar... yoksa %20 vergiyi kapıda alsalar onada razıyım Herneyse tekrar teşekkürler... Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 22 Şubat 2012 Paylaş 22 Şubat 2012 (düzenlendi) ebaydan bu direksiyonu almak istiyorum.bir haftadır araştırıyorum.Fiyatları bu civarda.ceruize kontrol var ama ben şimdilik kullanmayacağım.Zaten genelde yurtdışı araçlarda cruize comtrol tuşları var.Satıcı ile irtibata geçtim türkiyeye kargo yapabileceğini söyledi.Daha sonra kargo fiyatını ileteceğim dedi.Renk ve aracınızın modelini ve zetecmi Spı mı diye bir şey sordu.Çok farkedeceğini sanmıyorum.Motor seçeneği etkilemez heralde?Ya da benmi yanlış anladım olayı bilmiyorum.Mehmet abi sen almıştın böyle bir direksiyon.Sence nasıl uygunmudur.Deri kaplatmaya pek sıcak bakmıyorum ben.Orjinal gibi durmuyor.sen ne dersin? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270918592020 22 Şubat 2012 tarihinde Mehmet Pınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 23 Şubat 2012 Paylaş 23 Şubat 2012 ABD'den bu direksiyon en az 50-60 dolar kargoyla gelir. Bunu bulmuşken cruise kitini de bulun da bari cruise control'ünüz olsun. Abi kargo 25 doları geçerse zaten almayı düşünmüyorum.Cruize kiti montajını Mehmet abi anlatmış,ama bununla uğraşacak usta bulurmuyum bilmiyorum.Keza ben pek anlamam bu tür işlerden. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 23 Şubat 2012 Paylaş 23 Şubat 2012 Ustalık da birşey yok. Bizim Evren bile yapar o işi. Ama ABD'den buraya 1 kg'lık kutu bile gelse 25 doları buluyor. Valla bilmiyorum abi.Biraz vakitte gerekli onun için.Bir tane fallow me home ve far sensörü aldım,2 aydır hala taktırıcam. Havalar soğuk olunca insanın içinden bir şey yapmak gelmiyor valla. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 23 Şubat 2012 Paylaş 23 Şubat 2012 O zaman aynı kafadanız Yapacak birşey yok Deri direksiyon için İlker Kadılar yardımcı olur. İyi kaplar. İlker abiye koltuk kılıfı için gidicektim yaz sonu.Olmadı sadece direksiyon için gidelim öncesinden.Saol abi tavsiyelerin için. Yorum bağlantısı
Recommended Posts