İçeriğe Yönlendir

Tüm Windows Ve Donanım Sorunları..

Emrah Yeşilyurt

Recommended Posts

Çağlar Bayur

PArası verilip alınmış naylon'um niye sana gelme ihtiyacı hissediyorsa, parası verilmiş notebook'unda zaman zaman eklentilere ihtiyacı olur ;)

yazılımın, çalıştıkça neresi aşınıyor, harfleri mi, noktaları mı :f1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Yeşilyurt

Selamlar her videonun ayrı bir kayıt sistemi vardır! Bilinir ki video çekildikten sonra sıkıştırarak size sunulur! Bunların bir çok video codeckleri vardır! İşletim sistemlerinde standart olan belli codeckler vardır dolayısı ile windows'ta bulunan codeckler açmaz bunun için en iyi codec çözücüsü K-lite codec pack'tir. Aşağıdaki linkten son sürümü indirip kurabilirsiniz! Seçenekler ekranında size 2 şık sunacaktır bunlardan 1 tanesi standart codec player oluşturma isteği ve windows media player'ın içine gömülü 2sinide seçip yükleyin

http://www.free-codecs.com/download/k_lite_codec_pack.htm

Emrah Bey benim mouse'un pili bitmiş, pili değiştirdim sorun bitti. :good1: Ama güncellemeleri falan yaptım sonrasında öğreniyorum yavaş yavaş :D

Çok teşekkür ederim ilginize :bravo:

Valla süper ötesi bi çözüm kardeşim :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Yeşilyurt

Zor be Muhammed abi o dediğin dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Windows hala dünyanın %70 ü Windows XP kullanıyormuş. Güncellemesi durmasına rağmen..

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

Emrah bey,benim dizüstü bilgisayarım çalışırken mavi bir ekran geliyor ve birkaç saniye içinde kendini kapatıp tekrar açıyor,sonra normal olarak çalışıyor.sebebi ve tedavisi nedir acaba.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Linux sağlam altyapı! ya ulaşsa he? Yuh yani. En sağlam altyapı Unix ve türevlerindedir :) Bunu kesinlikle aklımızdan çıkarmayalım. Winzortun halen en çok satan olmasının tek sebebi yazılım şirketleridir. Bir yazılım yaparken linux ve winzort türevlerini çıkarsalar ne güzel olurdu dimi ?

Oyun mu derseniz linuxta çok oyun oynadım. fifa 11' inden tutun call of duty serilerinin en sonuncusuna kadar. Deneme amaçlı oynadım tabiki. Harika performans da aldım nvidia 8400 M ekran kartımla :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

Emrah bey,benim dizüstü bilgisayarım çalışırken mavi bir ekran geliyor ve birkaç saniye içinde kendini kapatıp tekrar açıyor,sonra normal olarak çalışıyor.sebebi ve tedavisi nedir acaba.

bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarında yardımını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarında yardımını bekliyorum.

mehmey bey,

ram' lerinizi kontrol edebilirmisiniz ? pc de iki adet ram varsa birtanesi ni çıkarın o şekilde kullanın.. sorun çözülmezse takılı olanı çıkararak diğerini takın...

Yorum bağlantısı
Misafir

Windows sahipli oldugu için tekel.Linüx tabanı açık olan bir sistem ve halkada bu taban açık işi bilen kendine göre yaptıgı için son versiyonları harika ve neredeyse sorunsuz.Bunları biliyoruz zaten fakat neden windowsa rakip görüyoruz bunu anlamak lazım.Görmek hata olur bence.Biliyorsunuzki bir örnek vermek gerekirse son işlemcilere varana kadar bütün bu çekirdek vesaire falan gibi donanım parçaları ve bu parçaların iç yazılım destekleri windows ve bu firmaya ait taban yazılımlarına göre yapılıyor.Haksızmıyım. :unsure2:

Daha yeni yeni tam olarak Linüx ve diğer versiyonlarına göre yazılımlar çıkarılıyor.Buda haliyle zaman alacak gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

cevaplar için teşekkür ederim,en kısa zamanda söylediklerinizi tek tek uygulayacağım.mavi ekranda sanki dosya taraması gibi sayılar çıkıyor ve dizüstü bilgisayarım kapatıp tekrar kendini açıyor.

Yorum bağlantısı
Emrah Yeşilyurt

cevaplar için teşekkür ederim,en kısa zamanda söylediklerinizi tek tek uygulayacağım.mavi ekranda sanki dosya taraması gibi sayılar çıkıyor ve dizüstü bilgisayarım kapatıp tekrar kendini açıyor.

Mehmet abi selam,

Bilgisayarda donanım çakışması yada yüklediğiniz bir program başka bir program ile uyumsuz olursa mavi ekran hatası verir. Arkadaşların dediği gibi ya ısınma sorunu yada ram hatasdır. Çözüm önce tespittir.

1 :Windows 7 kullanıyorsanız Bilgisayarım sağ tuş özellikler / gelişmiş sistem ayarları / Gelişmiş bölümüne gelin. Başlangıç ve kurtarma bölümündeki ayarlar sekmesini tıklatın sistem hatası yazan yerdeki otomatik olarak yeniden başlat'ın yanındaki işareti kaldırın. Tamam tamam diyerek çıkın.

2: Windows xp kullanıyorsanız Bilgisayarım sağ tuş özellikler / gelişmiş / hata bildirimi bölümünden aynı işlemleri yapın

Hata verdiğinde mavi ekranda kalacak restart atmayacaktır. Orda en üstte yazan hata kodunu not edin ve bana bildirin. hata kodu örnek ( 0x700000000x ) gibi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

Emrah merhaba,bilgisayarı söküp ram,fan ne varsa temizledim.biraz önce oğlum bilgisayarı açtığında tekrar yaptı,fakat yazını şimdi okuduğum için ekranda yazılara dikkat etmedim.bir daha yaparsa ki sık yapmaya başladı seni bilgilendiririm.format atsam faydası olur mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

Arkadaşlar tekrar yardımlarınızı bekliyorum....ekranda çıkan yazıyı yazıyorum.

A problem has been detected and wındows has been shut down to prevent damage to your computer

memory-management

If this is the first tıme you've seen this stop error screen,restart your computer.If this screenappears again,follow these steps:

Check to make sure any new hardwaıre........

stop:0*0000001A(0*00041790,0*c08020d8,0*0000FFFF,0*00000000) bunlar not edebildim,bilgisayarın şarjı bitti.sorun nedir acaba? :unsure2:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ram i farklı slotlarda ve iki adet varsa tek tek denediniz mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

ramleri (2) söküp temizledikten sonra aynı yerlerine taktım.fakat tek ramle çalıştırmadım.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Bilgisayarınızın ramı yetmiyor ve kararsız hale geliyor olabilir,

Ram lardan birinde hata olabilir.

------------------

0×0000001A

Error analysis:

A seemingly random blue screen with the stop error of 0×0000001a and a description of MEMORY_MANAGEMENT.

This memory management mistakes is often caused by hardware error. May be it is a faulty hardware or you install a hardware not properly. It also can be RAM error. Your computer can not timely get enough power to the memory for the process, so you get this blue screen.

Solutions:

If the error occurs when you install Windows system, it indicates you do not have enough memory space to install Windows system. Try to add more memory.

Hardware problem can be easily solved by removing recent hardware or programs added to your computer.

tarihinde İlkay Başaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

ramleri (2) söküp temizledikten sonra aynı yerlerine taktım.fakat tek ramle çalıştırmadım.

Dediklerimi deneyin, sonra tekrar konuşalım ;)

Yorum bağlantısı
Misafir

O örnek, aynı laptopta bir tuş var, windows vs açmadan 5 saniyede açılıyor , içinde linux tabanlı bir program var, video/resim/internet ne istersen çalıştırıyor, kolaysa explorer 6.0 ile internete bağlanın mesela, winsaf sitesine yönlendiriyor, yenisini yükle diyor :D

Çağlar abi makinan nedir(video kameran)? Birde o alet çekimi ne uzantıda kaydediyor onu biliyor musun?

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Arkadaşlar selam, birkaç güm önce Catalyst Control Center kendi kendini güncelledi ve 23 inclik ekranımı 19 inç gibi kullanmaya başladım. Sorun şu güncelleme yaptıktan sonra catalyst contorl center açılmaz oldu, dolayısıyla scaling options'ı çalıştıramadığım için ekran genişlemesi yapamıyorum. Birkaç kez daha yükledim ama çözüm olmadı, ne yapabilirim? Sani,n snede aynı monitör var,sence?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Cenk hocam, kaldırıp yeniden yüklemeyi denedin mi?

Ben genelde ekran kartı driver'ımı formattan formata yüklerim :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşlar selam, birkaç güm önce Catalyst Control Center kendi kendini güncelledi ve 23 inclik ekranımı 19 inç gibi kullanmaya başladım. Sorun şu güncelleme yaptıktan sonra catalyst contorl center açılmaz oldu, dolayısıyla scaling options'ı çalıştıramadığım için ekran genişlemesi yapamıyorum. Birkaç kez daha yükledim ama çözüm olmadı, ne yapabilirim? Sani,n snede aynı monitör var,sence?

Benzer bir olayı bende yaşadım. 17" ekran 1600*1200 e cıktı. Masaüstü strateji oyunu gibi mausla kaydırılıyordu. Sani bey'in dediği gibi driver kaldırılıp yeniden kurulmalı ben o şekilde aştım.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Driver'ı kaldırıp kurdum, maalesef sorunu çözemedim. *inf dosyası bulunamadı diye hata veriyor. Ne yapsak?

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcısının sürücü sekmesinden, "önceki sürücüye dön" aktifse denenebilir Cenk hocam. Catalyst uyuz ediyor beni de. Sadece sürücüyü indirip manuel şekilde kurmak sanki en temizi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Driver'ı kaldırıp kurdum, maalesef sorunu çözemedim. *inf dosyası bulunamadı diye hata veriyor. Ne yapsak?

Sistem geri yükleme?

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Onu yapmadım, yaparsam, eklediğim dosyalar vb. silinir mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...