Bekir Yığrık 25 Şubat 2012 Paylaş 25 Şubat 2012 Arkadaşlar malum sıralı sistemlerin periyodik bakımı var. 350 saat diye biliyorum. Sitede daha önce yazıldıysa moderatör arkadaşlar silebilir. http://www.mscsi.net/lpg_ayar_kablolari.html bu siteden kendimize uygun olan kiti alıp kendimiz ayar yapabiliriz. Ancak biraz anlamak gerekiyor. Farklı bir forum sitesinde detaylı açıklamaları okumuştum. Bu işten anlayan arkadaşlar yardımcı olabilieler mi? Yorum bağlantısı
Talip Eren 25 Şubat 2012 Paylaş 25 Şubat 2012 Bu konu bir süredir aklımda,o kablodan bende var,geçen sene almıştım,bir ara video ile biraz anlatacam. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 25 Şubat 2012 Paylaş 25 Şubat 2012 kabloyu alınca yazılımı da veriyorlar mı? ayrıca yazılımı veriyorlarsa dahi neyi nerden ayarlayacağımızı nasıl öğreneceğiz? Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 25 Şubat 2012 Yazar Paylaş 25 Şubat 2012 (düzenlendi) Bu konu bir süredir aklımda,o kablodan bende var,geçen sene almıştım,bir ara video ile biraz anlatacam. Her kitin farklı oluyor. Bekliyoruz anlatımları. kabloyu alınca yazılımı da veriyorlar mı? ayrıca yazılımı veriyorlarsa dahi neyi nerden ayarlayacağımızı nasıl öğreneceğiz? Yazılımını da veriyorlar. Farklı bir sitede anlatımlar mevcut. Ancak bizim sitemizdeki ustalardan yardım bekliyoruz.Başka siteye gerek yok. Bence lüzumsuz bir parça. Pederin arabasına 8yıl önce lpg taktırmıştık o günden bugüne bir kere ayara gitmedi arabada birkere sorun çıkarmadı bence gerek yok bu parçaya Bahsi geçen araba sıralı mı?(konu başlığına dikkat edelim) Eğer sıralı sistem ve 8 yıldır ayar (sistem bakımı) yapılmamışsa; tek açıklaması var: Araba evde(garajda v.s.) yatıyor. 25 Şubat 2012 tarihinde Bekir Yığrık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 25 Şubat 2012 Yazar Paylaş 25 Şubat 2012 Abi ne gerek var sanki hergün lpg ayarı yapıyoz ayda yılda bir bişey olcakta gidip ayarlatacaz.Hiç gerek yok. Servisi her yerde (ilde) bulunmayan bir kit kullanıyorsanız mecbursunuz bu yönteme. Sistem bakımı + Filtre değişimi 70 TL civarı. Bu şekilde ise bir defalık 50 TL ye kablo+yazılım al.Ömür boyu kullan. Gaz filtresi zaten 5 TL civarı. Hergün yapın demiyoruz zaten. Ama regülatör benzin-LPG geçiş sıcaklığını istediğimiz gibi yapabiliriz. Yazın 10 derece falan. Kışın 35 derece olabilir. Ayrıca polemiğe gerek yok. Kullanmak istemeyen gereksiz gören arkadaşlar varsa fikirleri kendilerine kalsın.Zorunlu değil sonuçta. İlgilenenlerin konusu... TEŞEKKÜRLER 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Şubat 2012 Paylaş 25 Şubat 2012 Aslında çok güzel. Ancak değerlerden anlamak şartıyla bence çok güzel. Bir defada olsa sen yaparsın adam gibi yaparsın. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 25 Şubat 2012 Yazar Paylaş 25 Şubat 2012 http://www.floryaotogaz.com/download linkte bazı sistemlerin programları var. Sıra geldi usb ile ecu ya bağlanmaya. Onun şemalarını bulmak lazım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 Ben programdan değil. Program için parametrelerden bahsetmiştim. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 26 Şubat 2012 Yazar Paylaş 26 Şubat 2012 Başka bir sitede açıklaması yapılmış. Üyelik gerektiren bir site. Linkini vermek doğru olurmu, bilmiyorum. Nette "kendi LPG ayarınızı yapın" diye ararsanız karşınıza çıkacaktır. Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 Epeydir aklımdaydı bu konu hatta bir süre önce kablo ve progamı aramış bulamamıştım. Güzel bir konu. Ancak anladığım kadarıyla Teleflex'in kablosu yok. 1 Yorum bağlantısı
Talip Eren 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 Program ve kablo ile lpg ayarlarını sıfırdan yapmaya gerek yok,o zaman dediğiniz gibi markada markaya değişen birçok değer girilmeli.Hazır kalibrasyonu yapılmış bir programdaki değerleri belli oranlarda değiştirip en ideal notkayı bulmak üzerine ayar yapılmalı,lpg ye geçiş ısısı istendiği gibi değiştirilebilir,en önemli nokta map haritasındaki değerler % cinsinden arttırılıp azaltılabilir,birkaç ayar daha yapılabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 26 Şubat 2012 Paylaş 26 Şubat 2012 Epeydir aklımdaydı bu konu hatta bir süre önce kablo ve progamı aramış bulamamıştım. Güzel bir konu. Ancak anladığım kadarıyla Teleflex'in kablosu yok. Bence sen bir an önce al ve öğren. Çünkü senin bir sıkıntı oldumu. Git gelden stres olur yataklara düşersin Ne demek istediğimi anladın sen. Bu aralar hiç görüşemiyoruz. Bir ara görüşelim. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 26 Şubat 2012 Yazar Paylaş 26 Şubat 2012 Benim sistgem TARTARINI. Programı buldum anacak kablo yok. Ecu USB bağlantı şeması nasıl bilen varmı. ECU dan 4 çıkış var. USB'de de 4 çıkış var. Hangisini hangisine bağlayacağım bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 27 Şubat 2012 Paylaş 27 Şubat 2012 Lpg ecusunda arıza kodu verdiğinde ne yapacaksınız peki? Motor arıza simgesi olarak gözükmüyor lpg iç arızaları. En güzeli bir kablo Düşünmüyor değilim yani. Her an elim kayabilir Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 27 Şubat 2012 Yazar Paylaş 27 Şubat 2012 (düzenlendi) Bahsi geçen araba sıralı ve en kötü günde 5-10km yol yapıyor. Su an kullandığım aracımada gecen sene bı ayar yaptırdım hala bozulmadı bence gereksiz bu kabloyu alıpta uğraşmak. Verin 15lira yaptırın ki LPG kitinizin kaliteliyse kolay kolay bozulmaz ayarı Bakın ne güzel kendiniz söylemişsiniz. Günde 5-10km giden bir arba şehir içi kullanılıyor veya günde en az 25 dk çalışıyor demektir. Senede 365*25/60=152 saat çalışıyordur.(Belki daha fazla) 350 saatlik bakımı 2 senede doldurur. Kablo+yazılım =50 TL (Ömür boyu veya arabayı kullandığınız süre) ve bu da sizin yönteminize göre 3 senelik bakım ücreti. Ki sistem bakımı 15 TL yapan yer biraz zor bulunur. Kullanılan kit Prins de olsa 350 saatlik bakımı var. Not: Yukarıda yazdığımı düzenleyemediğim için tekrar yazdım. 27 Şubat 2012 tarihinde Bekir Yığrık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Semih Saner 30 Mart 2012 Paylaş 30 Mart 2012 gereksiz bir uygulama bence...6 yıldır lpg var...sadece filtre değişimde ayar yapılıyor ve sorun da yok,, ve günlük 100 km yol yapıyorum ortalama Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 3 Nisan 2012 Yazar Paylaş 3 Nisan 2012 gereksiz bir uygulama bence...6 yıldır lpg var...sadece filtre değişimde ayar yapılıyor ve sorun da yok,, ve günlük 100 km yol yapıyorum ortalama Servisi her yerde (ilde) bulunmayan bir kit kullanıyorsanız mecbursunuz bu yönteme. Sistem bakımı + Filtre değişimi 70 TL civarı. Bu şekilde ise bir defalık 50 TL ye kablo+yazılım al.Ömür boyu kullan. Gaz filtresi zaten 5 TL civarı. Hergün yapın demiyoruz zaten. Ama regülatör benzin-LPG geçiş sıcaklığını istediğimiz gibi yapabiliriz. Yazın 10 derece falan. Kışın 35 derece olabilir. Kullanmak istemeyen gereksiz gören arkadaşlar varsa fikirleri kendilerine kalsın.Zorunlu değil sonuçta. İlgilenenlerin konusu... TEŞEKKÜRLER Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Nisan 2012 Paylaş 3 Nisan 2012 Servisi her yerde (ilde) bulunmayan bir kit kullanıyorsanız mecbursunuz bu yönteme. Sistem bakımı + Filtre değişimi 70 TL civarı. Bu şekilde ise bir defalık 50 TL ye kablo+yazılım al.Ömür boyu kullan. Gaz filtresi zaten 5 TL civarı. Hergün yapın demiyoruz zaten. Ama regülatör benzin-LPG geçiş sıcaklığını istediğimiz gibi yapabiliriz. Yazın 10 derece falan. Kışın 35 derece olabilir. Kullanmak istemeyen gereksiz gören arkadaşlar varsa fikirleri kendilerine kalsın.Zorunlu değil sonuçta. İlgilenenlerin konusu... TEŞEKKÜRLER Hocam herkes herşeyi düşünebilir. Sen bizi düşündüğün için sana teşekkür ediyorum. Ben alacağım gibi duruyor. Kalibrasyon ayarınıda bilsem süper olacak. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 3 Nisan 2012 Yazar Paylaş 3 Nisan 2012 Kalibrasyon ayarı konusunda donanımhaber de detaylar var biraz. Ben de alacağım galiba. Kabloyu kendim yapmaya çalışıyorum,uygun programı buldum ancak kablo.... USB den LPG ecu'suna hangi ucun nereye bağlandığını bilsem yeter. Yorum bağlantısı
Serdar Çavuşoğlu 10 Nisan 2012 Paylaş 10 Nisan 2012 Ayar konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar sitemiz üzerindeki forumdan da yararlanabilirler. Yorum bağlantısı
Serdar Çavuşoğlu 10 Nisan 2012 Paylaş 10 Nisan 2012 Benim sistgem TARTARINI. Programı buldum anacak kablo yok. Ecu USB bağlantı şeması nasıl bilen varmı. ECU dan 4 çıkış var. USB'de de 4 çıkış var. Hangisini hangisine bağlayacağım bilmiyorum. Arada çevirici devre var, direkt bağlarsanız ECU'yu yada bilgisayarınızın anakartını yakarsınız. Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 10 Nisan 2012 Yazar Paylaş 10 Nisan 2012 Arada çevirici devre var, direkt bağlarsanız ECU'yu yada bilgisayarınızın anakartını yakarsınız. Arada çevirici olmadan da LPG ecu'suna bağlanılabiliyor. Maliyet az olsun diye kabloyu kendim yapmaya çalışıyorum, ama şema lazım.... Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 10 Nisan 2012 Yazar Paylaş 10 Nisan 2012 Batmanda görev yaparken LPG firması sahibi samimi arkadaşımla oturup bakardık program şu bu fakat bana tek söylediği hiç uğraşma geri dönüşü olmayan masraflar açabilirsin şeklindeydi. Konuyla ilgili donanimhaber e bakmınızı öneririm. Arabayı ustaya götürdüğümüzde malesef LPG ayarı tam yapılmıyor. Düzgün olanı, yolda farklı devirlerde ayar yapılması. bizim ustaların çoğu arabayı 2000-3000 devirde çalıştırır bazı bilgilere bakar.Otomatik kalibrasyon yapar o kadar. Bu işe kafası basmayanlara tabi ki önerilmez. Ama ben yapabilirim, uğraşmayı seviyorum derseniz şiddetle öneririm... TEŞEKKÜRLER.... Yorum bağlantısı
Serdar Çavuşoğlu 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 (düzenlendi) Arada çevirici olmadan da LPG ecu'suna bağlanılabiliyor. Maliyet az olsun diye kabloyu kendim yapmaya çalışıyorum, ama şema lazım.... Öyle bir şey malesef yok, direkt usb olarak bağlanamazsınız. Bilginiz olması için ilk mesajda linkini verdiğiniz MSC Elektronik'in sahibiyim , mscsi benim kullanıcı adım dh'de. 11 Nisan 2012 tarihinde Serdar Çavuşoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 11 Nisan 2012 Yazar Paylaş 11 Nisan 2012 (düzenlendi) Öyle bir şey malesef yok, direkt usb olarak bağlanamazsınız. Bilginiz olması için ilk mesajda linkini verdiğiniz MSC Elektronik'in sahibiyim , mscsi benim kullanıcı adım dh'de. Ürün resimlerine baktığımda arada çevirici yok gibi görünüyordu. Hatta sizin sitenizde yapılan açıklamayı koyuyorum... LPG-C01b - LPG INTERFACE Genel Özellikleri : - Bağlantı kablosu USB 2.0`dır. - Kablo ve soket arasında kutu yoktur. Kullanım kolaylığı sağlamaktadır.( Benim yorumum:Direkt bağlantı anlamına gelmiyor mu?) - Kablo boyu 1.8 metre'dir. - Kablo alüminyum folyo sargılı ara kaplama sayesinde sinyal kaybı minimize edilmiştir. Darbelere ve ezilmelere dayanıklıdır. - Kabloda kullanılan konnektör orjinal tasarımcısının ürünüdür. Pin paslanması ve kırılmasına karşı ömür boyu garantilidir. - USB modül akım korumalıdır ve çalışması için gerekli olan akımı bilgisayardan alır. Araç ile elektriksel ilişkisi yoktur, bu nedenle %100 güvenlidir. Uyumlu olduğu kitler: - Tartarini SGI Ürün Garanti Şartları : - Modül ve kablo 1 yıl süre ile üretim hatalarına karşı garantilidir. - Soket pin kırılması ve paslanmaya karşı ömür boyu garantilidir. - MSC Elektronik olarak aldığınız ürünümüzü bir ömür boyu kullanmanızı, ileriki zamanlarda araç yada kit değişimi sonrası üretmiş olduğumuz kablonun teknolojik atık olmamasını arzu etmekteyiz. Bu nedenle ilerleyen zamanda aracınızda ki kit yada araç değişmi sonrası ürünü bize ulaştırmanız halinde ücretsiz olarak yeni lpg sisteminize göre soket değişimini yapacağımızı, ürünü kullanmaya devam edeceğinizi garanti ediyoruz. 11 Nisan 2012 tarihinde Bekir Yığrık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts