İçeriğe Yönlendir

Jant Bileziği...

Ali Eren Alper

Recommended Posts

Ali Eren Alper

Arkadaşlar aracım 2010 model 1,25i Trend. Bildiğiniz üzere trendlerde jantlar kapaklı sac jant. Jantlarımı değiştirmek için servise sorduğumda 15 inch jantların tanesine 550 TL civarında çok yüksek bir fiyat verdiler. Yıllardır gittiğim lastikçime sorduğumda ise 14 inch Carre marka ford araca uyumlu alaşımlı jant var dedi. Dördüne 600TL fiyat verdi. Bijon ölçüsü 4*108 (sanırım fiestaların bijon ölçüsü ile aynı) ancak araçlarımızın bilezik çapı 63,4 ancak almayı düşündüğüm jantın bilezik çapı 67,1 Sanırım araya pilastik jant bileziği koyuyorlar. Bu araca zararlı birşeymidir? Balans sorunu ya da başka sorunlar yaratabilir mi? Bilenler varsa yardımınızı bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Sert plastikten tornacıda istediğiniz ölçüde yaptırtabilirsiniz. Hiç başka şeylerle uğraşmayın. 2.5 ton aracımda kullanıyorum hiç sorun olmuyor :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sert plastikten tornacıda istediğiniz ölçüde yaptırtabilirsiniz. Hiç başka şeylerle uğraşmayın. 2.5 ton aracımda kullanıyorum hiç sorun olmuyor :)

Araç mı?

Bak bu da araç ama seninki gibi kaldırıma çıkamayan değil, nassı olcek?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sen kendi laylonuna bak akşama da burada ol resmi bekle

Bak lastiği yararsan ama cidden üzülürüm?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Len 16" jantlar takılı 65 yanak lastik ne olacakki :p

Allah cezanı vermesin emi. 22'liklere ne oldu? Bende diyorum bu deli inadım inat çıkacak mı yoksa :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Ahaha :) 22 lerle yaparmıyım hiç :p Onlar depoda duruyor beyaza boyanmayı bekliyor, bir de havaların adam akıllı düzelmesini :p

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Bilezik, poyra göbek ile, jant göbeğinin oturtulması esnasında, ölçüsel boşluğu tolera eden, derlin gibi sert ama kırılgan olmayan malzemeden üretilmiş veya tornada işlenmiş parça olup, Jantın dönüş momentindeki, oluşan salgı yükünü , bijonlarla beraber karşılayan parçadır, Jant ile Poyra göbeği arasında boşluğun 1 mm üzerinde olduğu ölçülerde kullanılır. Orjinal fabrika çıkışlı araçlarda, jant ve poyra göbek boşluk ölçüsü 1,0 mm ± 0,25 tolerans ile eşleştirilir. Bunu üzerinde ölçüde boşluk fazla olup, bijonların yeterince toklanmamasına bağlı olarak oluşabilecek gevşemelerde, salgı artacağı için balans riski , bu ölçünün altındaki durumlarda ise, lastik değişimi sırasında, poyra göbeğine jantı oturmakta güçlük çekme ve bijon delik daireselliğini tuturamama durumları vardır. Boşluk fazla ise, bilezik gereklidir.

Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper

Bilezik, poyra göbek ile, jant göbeğinin oturtulması esnasında, ölçüsel boşluğu tolera eden, derlin gibi sert ama kırılgan olmayan malzemeden üretilmiş veya tornada işlenmiş parça olup, Jantın dönüş momentindeki, oluşan salgı yükünü , bijonlarla beraber karşılayan parçadır, Jant ile Poyra göbeği arasında boşluğun 1 mm üzerinde olduğu ölçülerde kullanılır. Orjinal fabrika çıkışlı araçlarda, jant ve poyra göbek boşluk ölçüsü 1,0 mm ± 0,25 tolerans ile eşleştirilir. Bunu üzerinde ölçüde boşluk fazla olup, bijonların yeterince toklanmamasına bağlı olarak oluşabilecek gevşemelerde, salgı artacağı için balans riski , bu ölçünün altındaki durumlarda ise, lastik değişimi sırasında, poyra göbeğine jantı oturmakta güçlük çekme ve bijon delik daireselliğini tuturamama durumları vardır. Boşluk fazla ise, bilezik gereklidir.

Yani bileziğin aracın aksamlarına herhangi bir zararı yoktur diyorsunuz çünkü 3.6 - 3.7 mm. fark var jant ile göbek arasında ve kesin bilezik takılır. Acaba bu kadar fark olması normal mi veya bu fark kadar farkla aracına jant taktıran arkadaş var mı?

Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt

internetten çıkma orjinal bulabilirsiniz. sahibinden.com'u takip edin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...