İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Ses Sistemi ve CD Çalar Sorunları

Osman AYYILDIZ

Recommended Posts

Osman AYYILDIZ
(düzenlendi)

2006 Mondeo 2.0 TDCi Ghia... 15 gün önce aldım, memnunum :)

Sanırım aldığımdan beri, radyo dinlerken 2-3 dakikada bir 1-2 saniyelik kesintiler oluyordu. Çok da dikkat etmemiştim. CD'de ise sorun yoktu.

Son bir haftadır yaklaşık 75 saniyede bir kesinti olmaya başladı :( Kesintinin olduğu anda ekranda "Sony 6 CD System" yazısı görünüp kayboluyor. Yani bir anlamda alet kendini resetliyor gibi bir şey!

Öte yandan CD player da sorun çıkarmaya başladı. CD dinlerken de 75 sn sonra CD çalmıyor, ekranda "CD Error" yazısı beliriyor ve sistem kendini otomatik olarak radyoya geçiriyor. Bu sürede 6'lı CD'nin 1 - 2 - 3 - 4 gibi içindeki CD sayısını gösteren rakamlar da görünmez oluyor. Otomatik geçtiği radyoda da bir 75 sn çaldıktan sonra kendini tekrar resetlediği kesinti anından sonra CD numaraları görünür oluyor ve isterseniz tekrar CD'ye geçme imkanınız oluyor (bundan önceki sürede CD ile ilgili hiç bir şey yapmanız mümkün değil)

Acaba böyle bir şeyle karşılaşan var mı? Çözümlenebilir bir şey mi, tamiri mümkün mü?

Yoksa uğraşıp ustalara servislere defalarca taşınıp sıfıra sıfır elde var sıfır mı olurum?

Eğer öyleyse nasıl bir alternatif taktırmayı düşünmeliyim?

Şimdiden teşekkürler

tarihinde Osman AYYILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Olasılıklar fazla sırasıyla,Cihaz korumaya geçiyor olabilir.Tesisat belki,büyük olasılık hoparlör arızasıda olabilir ,hoparlör kaynaklı çıkış entegre hatasıda bu sorunu yaptırır.Birde zamanında çok karşılaştıgım lehim bırakması olasılığı yani lehimlerin tazelenmesi gerekiyor.Başka sebebler var ise yorumlar gelecektir.İyi bir bilen tarafından kontrol edilmeli. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Önder

oktay beye katılmakla birlikte alakasız belki ama trafik anonsu açık olabilirmi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gökçay

Aynı sorun bende de var umarım çözüm bulunabilir. Müzik keyfimi baltalıyor. İşin garibi bunu her zaman yapmıyor belirli istasyonlarda yapıyor bazen hiç kapanmadan saatlerce de dinlenebiliyor tam olarak anlam veremedim. Sorun radyo istasyonlarında ise cd error hatasını niye veriyor.

Bir de arabayı 3 hafta önce aldık bizden önceki sahibi teybin kodunu almak için servise söktürmüş fakat fotoğrafta gördüğünüz gibi tekniğine uygun değil zorlayarak açmışlar sanırım havalandırma kontrol kısmının sol alt kısmına zarar vermişler. Bunu pek sorun etmedim de teyp biraz önde ve yamuk duruyor havalandırma bölgesiyle teyp arasında anormal boşluk var acaba zorlarken teybe hasar verdiklerinden dolayı mı bu şekilde duruyor yoksa tam oturmadığından mıdır? Çok rahatsız ediyor.

http://b1203.hizliresim.com/v/3/36ufc.jpg

Yorum bağlantısı
Hakan Gökçay

Kırıksa yapılabilecek bir şey var mı? :unsure2:

Yorum bağlantısı
Misafir

Tırnak kırıksa parça bulunursa iyi bir şekilde tuturulması gerekiyor.İncelenmeli.Ben sadece tahmin yürütüyorum.

Yorum bağlantısı
Hakan Gökçay

Teybi biraz kurcaladım yukarı doğru biraz hareket etti muhtemelen tırnakları kırmışlar :angry:

Forumda okduğum bir şey uyguladım AFyi kapatıp 6lı programdaki istasyondanlardan bazılarını değiştirdim 30 saniyede bir kapanan teyp 5 dakika boyunca kapanmadan çaldı umarım kalıcı çözümdür :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ahmet Mendi

Dikkat ettim, aynı problem bende de var :) yaklaşık 2 dk da bir resetliyor maalesef. 2006 modele has olmasın :)

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Murat Kanat

Aracımdaki Sony 6 cd changer da; şu an dört tane cd takılı ama cdleri çıkartamıyorum. radyoyu ilk açtığımda da check cd gibi bir uyarı veriyor. Cd çıkartma tuşuna bastığımda 5 nolu cd yi çıkartmaya çalışıyor ama cd error hatası veriyor. Ne yapabilirim bilen var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bir deneyin: şu andaki seçili radyo istasyonunu değiştirin yani başka kanalı açın, 2 dak radyo dinleyin sonra cd ye alın ve çıkarmayı tekrar deneyin, başımıza yeni geldi ne alaksı var bilmiyorum ama işe yaradı.

veya içerdeki plastik dişli kırıldı, sökmek lazım teybi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)

Babamın önceki mondeoda ki problemin aynısı. CD leri değiştiren robot kolun dişlisi kırılmıştı değiştirildi bayağı bir tuzlu olmuştu :(

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Babamın önceki mondeoda ki problemin aynısı. CD leri değiştiren robot kolun dişlisi kırılmıştı değiştirildi bayağı bir tuzlu olmuştu :(

2006 ghia focus mp3 çaları alsan daha hesaplı olurdu sanırım :D

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

2006 ghia focus mp3 çaları alsan daha hesaplı olurdu sanırım :D

Aynen :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kanat

Daha öncede koltukla ilgili bir soru sordum cevap; plastik dişli kırılmıştır.....

Şimdi CD ile ilgili bir soru sordum anlaşılan plastik dişli kırılmış....

Anlamadım ki neden plastikten yapılır bu dişliler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...