İçeriğe Yönlendir

Ford Yedek Parça Kataloğu

Nihat Palolu

Recommended Posts

Nihat Palolu

Resimdeki gibi yedek parça programını mutlaka Ford da kullanıyordur. Bakmak istediğim şeyler var. Nereden nasıl temin edebilirim ?

nDnVq.jpg

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Servislerin kullandığı bir yazılım diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Dediğiniz gibi servisler kullanıyordur. Ama internet üzerinden şifreli mi giriliyor yada cd aracılığıyla bilgisayarıma yüklüyorlar hiç fikrim yok.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

torrent olarak bulurusun, microcat veya Ford TIS denen yazılımda istediklerin var, servislerde Ecad vardı, o bulunmuyor galiba, ama diğerleri işini görecektir zaten, ecad daha süslüsü ve yeni modelleride içerir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Orkun Özbay

şu anda yetkili servis ve yedek parça bayileri , online olarak kullanılan ecat katalog programını kullanıyorlar yedek parça için.

srvislerde ayrıca etis diye bi program var , o da bildiğim kadarıyla tamir kataloğu gibi birşey

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Bugün bir müşteri geldi işyerime eskiden otokoç da çalışmış, sordum bilgim yok dedi. Ayrıca bugün parça satınlamak için Ford servisine gittim yardımcı olmadılar. Bilmiyoruz bulamazsınız kimse vermez gibisinden konuştular.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Bende bir kaç girişimde bulundum araştırmıştım sonuç çıkmadı. TIS' la idare ediyorum gerektiğinde.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Bu TIS dediğin şey ücretlimi birşey mi ?

Bir çoğumuzda var Nihat.. .

Ebay'de 5-10 dolara satılıyor ama biz genelde kendi aramızda çoğaltıyoruz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

etis e üye olup bu parça kataloğu vs sahibi olunabiliyor sanırım ama ücretli ve kurumsal bişi sanırım.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Orkun Özbay

bu online ecat'in fiyatı yıllık 2500 tl civarı bişey.

bunu Ford talep edenlere veriyor.bildiğim kadarıyla rekabet kanunundan dolayı vermek zorunda.

daha önceleri microcat hazırlıyordu katalogları ve cd olarak veriliyordu.

bu cdlerin şifrelerini kıranlar var , ama microcati çok güncel olarak bulmak biraz zor olabilir.

bir de ecat isoview diye bir programlar çalışıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu yazılımların ford tarafından sadece yetkili servislere verilmesi bence sakıncalı bir durum aslında.

Piyasa yeterli kaynağa sahip olsun ki aracın ikinci eli ve birinci eli iyi olsun.

Bende dokümantasyonu iyi olan ve açık olan tüm ürünler iyi satar. Açık olmasının bir zararını düşünemiyorum. Fabrikanın bu bilgileri araç ile beraber vermesi lazım.

Eski TV lerden içinde şema çıkardı hatırlayın.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

o program sürekli güncelleniyor ve program üzerinden sipariş çekilebiliyor. yani sabit bir katalog değil

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bu yazılımların ford tarafından sadece yetkili servislere verilmesi bence sakıncalı bir durum aslında.

Piyasa yeterli kaynağa sahip olsun ki aracın ikinci eli ve birinci eli iyi olsun.

Bende dokümantasyonu iyi olan ve açık olan tüm ürünler iyi satar. Açık olmasının bir zararını düşünemiyorum. Fabrikanın bu bilgileri araç ile beraber vermesi lazım.

Eskiden TV'lerin şasilerini yani kartlarını Hitachi, Akia gibi dış kaynaklı olurdu patent yada ticari sır gii bir durum yoktu, ama şimdi var, benchmarking olayı için yani.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bence o tamir kültürü azaldı diye de olabilir. Yoksa içerikleri ters mühendislik yapıp incelemek zor değil.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Bence de araba ile birlikte cd ye yüklenmiş şekilde verilmeli. İçince kullanma kılavuzu ve ayrıca araca uyumlu opsiyonel aksesuarlar da olmalı.

Kullanıcı tehlike yaratcak şeklide sökme takma işine girişir diye vermiyor olabilirler.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

bence o tamir kültürü azaldı diye de olabilir. Yoksa içerikleri ters mühendislik yapıp incelemek zor değil.

Çok haklısınız tamir olayı azalmadı bitti, kendi sektörümden örnek veremek gerekirse, adam artık TV tamiri diye karıtları tamamen değiştiriyor bun da tamir diyor, artık eline havyayı alan tamircilik yapamaz durumda.

Bence de araba ile birlikte cd ye yüklenmiş şekilde verilmeli. İçince kullanma kılavuzu ve ayrıca araca uyumlu opsiyonel aksesuarlar da olmalı.

Kullanıcı tehlike yaratcak şeklide sökme takma işine girişir diye vermiyor olabilirler.

Yine de girişiyoruz ama, olsa daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

çoğu marka zaten aksesuar kataloğunu veriyor. misal elimde yeni c-ellyse nin aksesuar kataloğu var :D basılı olarak.

yedek parça kataloğu normal kullanıcı için gerekli değil. zaten servise gidip istediğiniz parçayı sorunca onlar programdan size söylüyor. (yeterki derdinizi anlatın :) )

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Yine de girişiyoruz ama, olsa daha iyi olur.

İyi olur tabi. Mazot filtresi değiştireceğim, müşürlü müşürsüz diye iki model var. Hangisini alacağımı bilmiyorum.

Program olsa girip bakacağım mesela...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

şase nosu ile servise sorun onlar söyler nasıl olduğunu

ha illa ben bakacağım diyorsanız internette en son microcat 5.2011 var 5 gb kadar bir program. ama süresi doldu tarihi geri alıp açıyorum ben.

şase nosunu söyleyin hangi parça size lazımsa yardımcı olayım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...