Soner Ceylan 8 Mart 2012 Paylaş 8 Mart 2012 97 model otomatık vites mondeo 1 ay önce yatak sesinden dolayı motor yapıldı ama alt karterde yag kacagı olustu 2 kere alt karter acıldı alt kartelde kılcal catlak var dediler kaynak yapıldı ve contasıda degişti ama alt karterin şanzumana baglandıgı civatanın orada ve alt karterde damla damla yag var yardımlarınızı bekliyorum izmirde oturuyorum paronoyak oldum her arabanın altına bakıyom yerlere bakıyom yag var mı diye şimdiden tesekkürler Yorum bağlantısı
İbrahim Kabasakal 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 motoru nerede yaptırdınız. ustanız iyimi (tanıdık mı). önerim bornova 2.sanayi de ustaeller ford özel servis. 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 9 Mart 2012 Paylaş 9 Mart 2012 Yüksek ihtimalle kaçak, krank keçesinden... 97 model otomatık vites mondeo 1 ay önce yatak sesinden dolayı motor yapıldı ama alt karterde yag kacagı olustu 2 kere alt karter acıldı alt kartelde kılcal catlak var dediler kaynak yapıldı ve contasıda degişti ama alt karterin şanzumana baglandıgı civatanın orada ve alt karterde damla damla yag var yardımlarınızı bekliyorum izmirde oturuyorum paronoyak oldum her arabanın altına bakıyom yerlere bakıyom yag var mı diye şimdiden tesekkürler 1 Yorum bağlantısı
Soner Ceylan 10 Mart 2012 Yazar Paylaş 10 Mart 2012 Sanzumandan olamaz cunku sanzuman yagi kirmizi ustam 3. Sanayide reis oto memnunum ama yag kacagini 3. Gidisim kesemedi Yorum bağlantısı
Mete Yaban 17 Mart 2012 Paylaş 17 Mart 2012 (düzenlendi) benimde sıkıntım alttan yağ kaçırıyor.motor mu inmesi lazım.bor katkılı yağ koydum keser dediler ama kesmedi.arada takip edip yağ ekliyorum.ne önerirsiniz?bide alttaki civataları sıktılar ama yine kesilmedi ve kaça patlar yaklaşık bana. 17 Mart 2012 tarihinde Mete Yaban tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mete Yaban 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 benimde sıkıntım alttan yağ kaçırıyor.motor mu inmesi lazım.bor katkılı yağ koydum keser dediler ama kesmedi.arada takip edip yağ ekliyorum.ne önerirsiniz?bide alttaki civataları sıktılar ama yine kesilmedi ve kaça patlar yaklaşık bana. cevap verecek yokmu?? Yorum bağlantısı
Turkay Enez 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 Motor inmesi gerekmez. Ya krank keçesinden ya da karter contasından kaçırıyordur. Ön krank keçesiyse trigerin, vs sökülmesi gerekir. Arka keçeyse şanzumanın sökülmesi gerekir. Karter contasıysa sadece alt karter sökülecek... cevap verecek yokmu?? Yorum bağlantısı
Misafir 20 Mart 2012 Paylaş 20 Mart 2012 Yağ filtresini de sıktırdınızmı? gevşek olabilir. Benim başıma geldi de. Yorum bağlantısı
Mete Yaban 21 Mart 2012 Paylaş 21 Mart 2012 Yağ filtresini de sıktırdınızmı? gevşek olabilir. Benim başıma geldi de. evet bakıldı tam motorun altından geliyor vede bayağı damlıyor gibi. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Mart 2012 Paylaş 21 Mart 2012 E motoru yaptırdığınız servis ne diyor? Karteri değiştirmeyi denediniz mi? Yorum bağlantısı
Özgür Arduç 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Merhabalar. 2009 model 69000'de otomatik vites titanium arabam var. Serviste kontrol amaçlı karter koruma kapağını açıldığında motorda yağ sızıntısı olduğunu gördüm. Usta karterle ilgili bir sorun olmadığını sadece contalarla ilgili bir durum olduğunu söyledi. Benimde zamanım olmadığı için erteledim. Fakat nette bakınırken aşağıda linkini vereceğim bir ürüne rastladım. Acaba bunu kullanmak yeterli olur mu? yoksa geçici bir çözüm mü bu? Bu arada sızıntı motor altına damlayacak miktarda değil. Sadece hafif bi kirlilik var. Şimdiden teşekkürler.... http://www.yedekparcaford.com/?urun-5552-MOTOR-YAG-SIZINTI-ONLEYiCi-WYNNS.html Yorum bağlantısı
Mete Yaban 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Merhabalar. 2009 model 69000'de otomatik vites titanium arabam var. Serviste kontrol amaçlı karter koruma kapağını açıldığında motorda yağ sızıntısı olduğunu gördüm. Usta karterle ilgili bir sorun olmadığını sadece contalarla ilgili bir durum olduğunu söyledi. Benimde zamanım olmadığı için erteledim. Fakat nette bakınırken aşağıda linkini vereceğim bir ürüne rastladım. Acaba bunu kullanmak yeterli olur mu? yoksa geçici bir çözüm mü bu? Bu arada sızıntı motor altına damlayacak miktarda değil. Sadece hafif bi kirlilik var. Şimdiden teşekkürler.... http://www.yedekparc...YiCi-WYNNS.html evet gerçekten işe yararmı bilen varsa cevaplasın? Yorum bağlantısı
ilyas Soytaş 22 Kasım 2012 Paylaş 22 Kasım 2012 Belki faydasın olur yazayım bende kaçaktan dolayı ustanın teşhisiyle karter contasını değiştirdim ama kaçak karterin üst kısmındaki yağ müşürünün plastiğinden çıktı müşür yenilendi bakalım şimdilik yağ yok. Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 22 Kasım 2012 Paylaş 22 Kasım 2012 Mondeo da karter contası değilde silikon var demişlerdi bana, ben mi yanlıs anladım acaba? Yorum bağlantısı
Hayrullah Sert 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 benim de karter sorunum var tavsiyesi olan varsa dinlerim. 97 mondeo arcın karterde çatlak var . altında. 5 santim kadar uzunluğunda damlayacak şekildeydi. hafif sızıntı. kaynak yapmaya çalıştılar olmadı. çatlak kaynak yapılan yerden devam etti kaynak yapıldıkça. kaynak çözüm olmadı. buraya nasıl anlatacağımı da tam bilmiyorum. anlamam . şu yazdıklarımı anlayan varsa fikir versin. ne yapayım. çıkma karter mi bulacağız (ustanın dediği) başka yöntem var mı ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 kaynak tutmaz, yenisi veya sağlam çıkması (aynı şey teknik olarak) temin edilip takılacak Yorum bağlantısı
Hayrullah Sert 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 bir foto yükleyesiye mesaja cevap geldi . saol çağlar abi. (bu forumu keşfettim gittim mondeo aldım.) Yorum bağlantısı
Hasan Belen 12 Mart 2016 Paylaş 12 Mart 2016 Mehaba beninde şanziman yağ karter kapak contasi kaçiriyor. Karter Contası degişmeliymiş. Birde piston kapaginda şanzimanin sol başinda bir yuvarlak cok az kacak varmis. 500 lira fiyat verdiler. Çok geldi. piston dedikleri yuvarlak bi kapak acelesi yok bunun önemli derecede degil dendi. Acaba conta kaça değişir Antaltada tanidik şanziman ustasi olsn varmı. ? Mondeo mk2 otomatik Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu 12 Mart 2016 Paylaş 12 Mart 2016 Motorun şanzıman tarafında diyorsanız yüzde yüz krank keçesinden.Bende ön krank keçesi kaciriyordu triger ile birlikte değiştirdim. Keçe ucuz ama işçilik pahalı sizinde şanzıman sökülmesi lazım... Yorum bağlantısı
Hasan Belen 12 Mart 2016 Paylaş 12 Mart 2016 Motorun şanzıman tarafında diyorsanız yüzde yüz krank keçesinden.Bende ön krank keçesi kaciriyordu triger ile birlikte değiştirdim. Keçe ucuz ama işçilik pahalı sizinde şanzıman sökülmesi lazım... şanzıman karter keçesi aracı kaldırdık heryeri çatlak. yağ. çok arada kalıyor karter işi çok uzun dedi. şanzıman inmeyecek Yorum bağlantısı
Recommended Posts