İçeriğe Yönlendir

El Frenini Sonuna Kadar Çekmenin Zararı Var mı?

Ömer TÜRK

Recommended Posts

Ömer TÜRK

Arkadaşlar ford connect sahibiyim. Merak ettiğim bir konu var El freni ne kadar çekilmeli Yani sonuna kadar çekmek zararlı mı Özellikle yokuşlarda park ettiğimde sonuna kadar çekiyorum Bu yanlış mı acaba ...

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Telini koparana kadar çekebilirsiniz.. Ben öyle yapıyorum taş gibi maşallah çek çekebildiğin kadar :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Naci Özkan

gerektiği kadar çekiyorum bende zira her zaman çok sıkı tutmayabiliyolar.bakımda onu ayarlıyolar zaten

Yorum bağlantısı
Enes CUNİER
(düzenlendi)

El freni çekmenin bir standardı yoktur ama sağlıklı bir el freni 6-7 tık sesi duyulduğunda sertleşmesi gerekir sizin aracınızda bu durum nasıl acaba?

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Kış gecelerinde mümkünse çekili bırakmayın aracınızı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Çok soğukta çok çekerseniz indirmekte sıkınıtı yaşayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

el fren cekmenin bi standardı yoktur ama sağlıklı bi el freni 6 veya 7 tık sesi duyuldugunda sertleşmesi gerekir sizin aracınızda bu nasıl acaba?

6-7 tık çok değil mi?Ben 3 tık çekiyorum 4.de bayağı sertleşmiş oluyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

El freni ayarından fark eder Engin hocam, sıkıdır 3 tıkta araba oraya çakılır...Gevşektir, koltukların arasına kadar gider el freni...:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Çoğu zaman tek tıkta sabitliyor arabayı bizim el freni.Hanım nasıl çekiyor onu bilmiyorum :biggrin:

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bugün hafif rampa bir yolda 4-5 tık çektim,işimi hallettim geri döndüm,arabaya binerken bir gıçırtı geldi baktım el freni kaçırıyor bende denemek için biraz iteledim biraz kuvvetli itelesem gitmem demeyecek ;):D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ebrar Tüfek

bencede en uygunu sonuna kadar çekmek zarar gelirsede gelsin tutmayıp kaymasından iyidir bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Düzgün çalışan bir el freni 7-8 tık a kadar çekilebiliyorsa zaten 4-5 tıkta işini tam olarak yapar durumda olmalıdır.Fazlası gereksiz ve zararlıdır.El freni tellerini bile koparabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Uzun

bende az çekiyordum arabaya binip yerleşirken hafif hafif kaçırıyordu çok çekince o sorun ortadan kalktı doğrusu durana kadar çekmek

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Gevşek olmasından sıkı olması iyidir. Elinizi korkak alıştırmayın. :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...