İçeriğe Yönlendir

Ka - Buji Kablosu Bağlantı Sırası

Fırat Kalabaş

Recommended Posts

Fırat Kalabaş

Herkese iyi akşamlar dilerim öncelikle. İçime bi kurt düştü ki çıkarabilene helal olsun .

Geçtiğimiz günlerde artık ömrünü doldurmuş olan bobin ve buji kablolarını değiştirdim. Buji kablolarının bujiye giren uçlarında sıralama da farklı kombinasyonlar denediğini görünce biraz tedirgin oldum açıkçası bu işin el yordamıyla değil belli bir düzen içerisinde olmalı düşüncesiyle. Sonra biraz kullandıktan sonra teklemenin kesildiğini ancak aracın çekişten biraz düştüğünü hissettim. Yeniden gittiğimde ortadaki kabloların yerini değiştirip bide böyle dene dedi usta. Haliyle içime düşen kurt iyice büyüdü .

Sizlerden ricam bu sıralamanın doğruluğunu nasıl anlarız ?

Sıralama yanlış olduğunda bunun anlaşılma şekli nedir?

Şu saatten sonra beni ancak fordclub rahatlatır sanırım. Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür eder kazasız sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Sorumluluk kabul etmem. Benim için de bir dene... :D

1-3-4-2...

Buji kabloları deneme yanılma yoluyla takılmaz. Ya doğru takılır ya da takılmaz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Kalabaş

valla en son usta araba çalışırken değiştiriyodu farklı kombinasyonlar deniyordu ya hayırlısı ya :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benimde aklıma ilk o geldi ama yok ya buji ile ilgili bir bilgi :(

Doğru baktığınıza emin misiniz?

5rZPU.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yanlış kabloyu yanlış bujiye takmak için

1. mucize gerekir, uzunlukları farklıdır

2. dieyelimki boylar yetti, ilk marştan sonraki 10 saniye içinde stop edersiniz, noldu bu motora diye.

Yorum bağlantısı
Fırat Kalabaş

Doğru baktığınıza emin misiniz?

5rZPU.jpg

1243 olduğunu biliyorum zaten sorun sorun o değil. Benim sorum etkisi tepkisi ne olur yanlış takıldığında idi. Teşekkürler

yanlış kabloyu yanlış bujiye takmak için

1. mucize gerekir, uzunlukları farklıdır

2. dieyelimki boylar yetti, ilk marştan sonraki 10 saniye içinde stop edersiniz, noldu bu motora diye.

Teşekkürler çağlar abi sorun olduğunda o denli bariz belli ediyorsa kendini sıkıntı yok. İçim rahat tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mehmet Eşsiz

ford mondeo nun üzerinde 1-2-3-4- die bi ateşleme sırası var 1 yazan buji kablosunu 1 numaralı silindiremi takacağız 2yi 2 ye 3ü 3 e 4 ü 4 e gibi yoksa ateşleme sırasına göremi takacağız anlamadığım nasıl takılırsa takılsın benim araba çalışıyor kafam allak bullak..bi el atın bobinin üzerinde ki numaralar ı nereye takacaz tşklr

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1-1 / 2-2 ye gibi devam eder, zaten yanlış takılsa çalışmaz, çalıştı diyelim sarsıntıdan yola çıkmaz

Yorum bağlantısı
Mehmet Eşsiz

abi anlamadığım hertürlü çalışıo :)) şaşırtıcı ama malesef öle bugun bütün gün bununla uğraştım...birde buji kablolarında marka yazmıor ..değişmelimyim buji seçimini nasıl yapmalıyım ayrıca yardımcı olurmusun ..sanayide ustalar her telden cevap verior.bu form a güveeniorum..

Yorum bağlantısı
Mehmet Eşsiz

gaza basınca da bişe değişmior aynı normal yani:))ilginç bende motor bölümünü okudum ama garibime gitti bu arabaya da yabancıyım acaba özelliğimi bu

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Anlatımınızda bir teknik hata var yoksa diğeri fizik kanununa aykırı, yani normal çalışıyor diyelim, 1-2 bujiye giden kabloyu yer değiştirince ve yola çıkınca hiçbir şey değişmeden çalışıyormu motor , ama sadece 1-2 veya 1-3 -2-4 gibi bujiye giden kablonun ikisinin yerini değişince? yoksa üstünde 1 yazan kablo ile 2 yazan kablo yer değiişince mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Eşsiz

bugun şöle bi deneme yaptım..1 yazan kabloyu 1 slindire 2yi 2 silindire 3ü 3 e 4 ü 4 e taktım normal çalışıor..sonra acaba dedim 1-3-4-2- sistemine göremi takmalıyım die denedim 1 yazanı 1 e 2 yazanı 3 e 3 yazanı4e 4 yazanı da 2 ye taktım bi değişme olmadı..bunları deneme amacım araç biraz gürültülü çalışıor acaba düzelirmi die.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kablo üstündeki rakamların herhangi teknik amacı yoktur, doüru yerlerini belirler, 1 yazan 3 e takılırsa fark etmez elbette, önemli olan bobindeki 3 ile 3. bujinin birleşmiş olması o kadar. üstünde rakam olmayanı da vardır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Eşsiz

aracım lpg li buji olarak ne taktırmlıyım bilginiz varmı? üzerinde motcrft die bi marka var birde buji kablosu ne önerirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Biz bosch lpg bujisi kullanıyoruz memnunuz...

Kayseri'de bosch bayisinde var..

Buji kablosunu mutlaka servisten ve orjinal alın..

Yorum bağlantısı
Mehmet Eşsiz

tşklr..iridyum die biri girdi kanıma ama şimdi rahatladım bosch lpg alcam..tşklr.mehmet bey..ve Çağlar bey

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Anlatımınızda bir teknik hata var yoksa diğeri fizik kanununa aykırı, yani normal çalışıyor diyelim, 1-2 bujiye giden kabloyu yer değiştirince ve yola çıkınca hiçbir şey değişmeden çalışıyormu motor , ama sadece 1-2 veya 1-3 -2-4 gibi bujiye giden kablonun ikisinin yerini değişince? yoksa üstünde 1 yazan kablo ile 2 yazan kablo yer değiişince mi?

Belki bobin bozuk ve her bujiye aynı anda elektrik gönderiyor ya tutarsa hesabı, olmaz mı ? :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...