İçeriğe Yönlendir

Tıraş Makinesi


Mustafa Karabulut

Recommended Posts

Mustafa Karabulut
(düzenlendi)

Sevgili arkadaşlarım kiminiz gülecek ama ben bu tıraş bıçaklarıyla tıraş olmaktan bıktım :)

uzun bir süredir devam eden kortizon tedavisi nedeniyle yüzümde aşırı şekilde sivilcelenme sorunu olduğundan bu makinelere sıcak bakamadım, kortizonun dozu azaldı ve sivilceler gitti, bende bu makinelere merak saldım :)

çok arkadaşım tıraş makinesi almamı, rahat edeceğimi söyledi ama bi dünya para olduğunu görünce ve performansı hakkında bilgi sahibi olmadığımdan dolayı karar veremedim :)

bu makineler nasıldır, jilet gibi pürüzsüz tıraş olunabilir mi ? aşağıda linkte bulunan veya bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz makineler var mı ? :) biri bana yardım etsin :) 6 yıldır hergün tıraş olmaktan bıktım :exc1: :exc1:

http://www.hepsibura...=26012156#ileri

tarihinde Mustafa Karabulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

braun marka basit bir şey alın. Ama hiçbir zaman normal jiletin yaptığı gibi sonuç beklemeyin. Bende pillisi var çok uygun. iki alkalin kalem ile haftalarca kullan.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

En iyisinden en vasatına kadar denedim ama bana göre değil :i-ih:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Çok tipsiz duruyor. :p Yılan gibi. :) Sabah sabah yüzüme bu tipde birşeyi sürmek istemezdim. :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karabulut
(düzenlendi)

braun marka basit bir şey alın. Ama hiçbir zaman normal jiletin yaptığı gibi sonuç beklemeyin. Bende pillisi var çok uygun. iki alkalin kalem ile haftalarca kullan.

Hocam braun'u çok övüyorlar, ama jilet gibi olmuyorsa da , dediğiniz gibi basit birşey almalıyım.

hocam iyi bir jilet gibi olmuyor ne yazık ki...kirli sakallı gezyorsun bu makinaları kullanırsan..sinekkaydı gibisi yok...hem bi süre sonra bu makınalar allerjı yaptı bana....gilette 3 bıçaklı...forever...bu arada geçmiş olsun kortizon tedavisi ne içindi?

abi korkuttun beni şimdi :) jilet gibi olmuyorsa hiç gerek yok, nötropeni yaşıyorum ara ara :)

tarihinde Mustafa Karabulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

Braun kullandım, ama çok randımanlı değildi. Ben genelde kirli sakal şeklinde traş oluyordum o yüzden, sıfır traş iyi olmuyordu. Birde şimdi arıza yaptı çalışmıyor. Çok tavsiye edebileceğim bir ürün değil.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Ben fıkhen traş makinesi ile traş olmanı tavsiye ederim. Jilet vurmak ile traş makinesi ile kesmenin arasından fıkhî hüküm farkı var.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Kuzey eklediğin linktekinden bende var, 249 Tl. ye teknosadan almıştım, ıslak kuru ama senin eklediğin linkteki kuru olarak geçiyor, yanlışlık olabilir. genelde memnunum sadece motor hızı düşük, gerçi güzel traş ediyor. uzun zamandan beride kullanmıyorum, traş makinasıyla kirli sakal olarak bırakıyorum. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

ben yıllar önce braun kullandım asla sinek kaydı olamadım, yüzümü tahriş etti sivilce çıkardı, yarım yamalak traş etti, sağda solda kıl bıraktı, afedersiniz, suratımı maymun poposuna çevirdi, bende kaldırdım attım :yildizlar:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

Tıraş makinesi hiç bana göre değil, bir kere tıraş oldum okulda ondan sonra 15 gün sakal istirahati verdiler, yüzümün her yeri sivilceyle doldu. Çok denedim, farklı markalarda denedim ama olmuyor. Gilette Mach 3 kullanıyorum, mis gibi.

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Panasonic derim baska hic bir sey demem. Tras makinasinda en onemli sey devirdir, 10.000 ve uzeri devirler sinek kaydi tirasa yakin bir sonuc verir. Ben Panasonic musteri hizmetlerine o kadar kizmama ragmen, Braun'u 1 gun denedikten sonra iade ettim ve Panasonic'e geri dondum.

Panasonic ayrıca ıslak-kuru köpükle çalışablen bir model. İlk çıktığından beri bu özelliklere sahip. En azından geçiş dönemi yaşatabilir size. uzun süre jilet kullanan için makine ilk zamanlarda kabusa dönebilir. Yeterince alıştırma fırsatı tanınmadan genelde vazgeçilir. Fakat makinelerin çalışma prensipleri de sakal tipine göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca bir marka makineye alışan, farklı marka makineye de pek kolay alışamıyor. Ben jilet kullanıyorum. Sadece, seyahatlerde Braun kullanırım. Eleği ve bıçağı yeniyse temiz traş eder ama jilete göre biraz fazla zamanda. Braun sakal tellerini eleğin içine sokar ve altaki bıçakla kesim işlemi yapar. Sakal uzadıkça veya kişiye göre sertleştikçe, birkaç sefer geçmek gerekebilir. Bu sırada daha iyi kessin diye makineyi cilde bastırma tahriş nedenidir. Dudak çebresini eleklerden uzak tutmak gerekir. Philips'in çalışma metodu zaten malum. Braun'u tam olarak bilmiyorum fakat eniştem çok uzun süre kullandı çok memnun kaldı. Babam Braun kullanır ben kendimi bildim bileli. En son doğum günü hediyesi aldım. Standının altında su kartuşu var, makineyi sürekli temizleyip limon kokusu veriyor. Ancak su kartuşu makineden pahalıya geldi. Bilseydim almazdım:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Traş bıçağından beklediğiniz performansı tam yakalayamazsınız ama yine de hızlı ve pratik olması açısından tavsiye ederim. Tabi buna bir de alışma sürecini eklemeniz gerekiyor. Ben 10 seneyi geçkindir kullanıyorum cildim iyice alıştı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Traş makinası sizin sakal yapınızla ilgili.Eğer sorunsuz bir sakalınız varsa traş makinasıyla çok güzel traş olabilirsiniz.Ama tek bir yönde çıkmıyor ve kıl dönmeleri yaşıyorsanız jiletin yerini tutamaz.

Yorum bağlantısı
Varol Güner
(düzenlendi)

Hatalı link***** öneririm.

sinek kaydı yapıyor.mach3 den daha iyi.tahriş etmemesi için de krem haznesi var.tuşa basıyorsunuz kremini püskürtüyor ve tahriş etmeden traş ediyor.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Benim traş makinem bu. :biggrin:

vmlHp.jpg

VW tosbağadan sonra, belki önce, en güzel alaman icadı :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Genel olarak bende çeşitli markaları denedim.Hah bu iyiymiş süper bir alet dediğim bile bir süre sonra nereye koyduğumu unutuyorum.Bir bakmışım elime yine jileti almışım.Jilet gibisi gerçekten yok.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Traş makinelerine bir türlü alışamadım ben. Sakalım çok sert ve çok ters.

Ben makine kullanmayan arkadaşlara bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Yıllarca traş köpüğü ve traş jeli kullandım ama yaklaşık 5 aydır köpük ve jeli bıraktım Hani şu berberlerin kullandığı traş sabunları var ya meşhur bir markanın çok eski ürünü.

5EjsI.jpg

Kesinlikle tavsiye ederim jel, köpük falan hikaye hem çok çok ucuz hem hiç tahriş etmiyor yüzümü.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

anlaşıldı, jilete devam ediyoruz :)

Gillette Fusion iyidir. 5+1 bıçaklı. ;) Pillisi de var fakat çok bir numarası yoktur :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Bende bundan önce bir kaç makina değiştirdim.Philips ,Braun fena değildi ancak bu ıslak makinaların cildi çok tahriş ettiği kesin.Ve en önemli kriterin şu olsun.Sakallarının yönü farklı ise kesinlikle alerji yapıyor,kaçış yok.Ve jilet fibi tertemiz yapmaz.Özellikle kıvrımlı yerlerde uğraşmak gerekiyor.Benimde cildim arada bir kıl dönmesi yapıyor.O yüzden şu anda kuru makinalara yöneldim.Philips in kampayada olan bir ürününü alıcam teknosada gördüm.Fiyatı 79 tl ye düşmüş.İşyerinde bir arkadaşım kullanıyor.Kuru olduğu için sinekkaydı değil elbet ama hiç tahriş etmeden güzel sonuç çıkartıyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Be 15 senedir filips kullanırım, şimdi at890 aqutouch aldım, 1 saatte şarj 50 dakka kullanım, nerdeyse 1 ay dayanıyor, ıslak-kuru, filips dışındakilerin tamamı bana göre hikaye, yüzünüz bu makineye anca 1 ayda alışır, eğer tam alışırsa sonuç süperdir, ben mach3 ve bu aletle denemeler yaptım, jiletten farkı yok, tabii traş köpüğü kullanarak, ayrıca boynumda kıl dönmeleri olurdu, onlarıda çekip alır, yalnız alırken dikkat edin sensotouch serisi yada HQ8 tipi kısa kıl alan bıçaklardan kullanan modelleri alın, diğer klasikler o kadar ii değiller.

Yorum bağlantısı
Misafir

Islak ve kuru olanlardan tavsiye ederim. İçinde köpük konulanlar olursa daha az tahriş eder. Benim gibi seyrek sakallı iseniz bence güzel sonuçlar alırsınız :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...