İçeriğe Yönlendir

Ufak Bir Çamurluk Düzeltme Çalışması (Fiesta 1.6 Tdci Sport)


Yavuz Gencay

Recommended Posts

Yavuz Gencay

buda yazdan kalma bir çalışmam forumda değerlendiriyim istedim ... sağ camurluktaki ufak bir göcük süreklü gözüme takılıp duruyordu kendim bir çalışma yapıp onu en az seviyeye indirmeyi başardım eskisi kadar bariz belli değil çalışmamdan bir iki fotoğraf :) tabiki hala belli oluyor tamamen dümdüz olmuş değil ancak artık eskisi kadar gözüme takılmıyor :)

fotoraf0245.jpg

fotoraf0244q.jpg

ÖNCEKİ HALİ

fotoraf0246r.jpg

SONRAKİ HALİ

fotoraf0248h.jpg

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Göçüğü göremedim ben ? Ama ellerinize sağlık, yaptım oldu diyorsanız olmuştur :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar

parça çok parlak çıkmış flaş açık çekilmiş,güzel çalışma

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Altındal

göçüğü bende göremedim malesef, eminim başarılı bir çalışma olmuştur...

Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay

evet fotolarda bıraz zor bellı oluyor cekim acımdan kaynaklı :) aklımda foruma koymak olmadıgı için öylesine çekmiştim ama çamurluğun üst kısmındaki yansımadan biraz belli oluyor gökyüzünün az biraz gözüktügü o uzunlamasına dokta yansımadan çizgi şeklinde biraz belli oluyor ... biraz garip bir açıklama ve tarif oldu :D

Yorum bağlantısı
Selçuk Özkan

Yavuz bey elinize sağlık. Hiç belli olmuyor göçük

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay

Elinize sağlık ama anlamadığım birşey var kaputla çamurluğu neden söktünüz .

çamurlugu sökebilmem için kaputun sökülmesi gerekiyordu camurlugu düzeltebilmem içinde sökmem gerekliydi ...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Sami Demirpaz

Çeşke kaput çamurluk sökülmeseydi bence değer kaybetmiş oldu gibi ama tercih sizin.. Benim sol çamurluğa minibüs çarptı haşat oldu ama Hakan abi sökmeden yaptı.. Şuan arabamda kaportada sökülmüş parça yok en azından ;)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Arkadaşlar burada anladığım kadıyla kullanılan bir macun ve boya yok.Sadece göçük arkadan ittirilerek biraz olsun eski haline getirilmiş.Kaput-çamurluk söküldü diye araç değer kaybetmez..Göçük fotolarda bariz belli.Yani göçük değil belki ama dalgalanma çok bariz.Düz bir çizgi halinde yansıma yapmazken daha sonra biraz daha iyi yansımaya kavuşturulmuş.Bahsedilen göçük çamurluk üst çizgisinin 3-4 cm altında.

Yorum bağlantısı
Murat Altındal

yanlış anlamayın ama, ben bu kadar ufak bir göçük için bu kadar emek harcamazdım, ama senin kararın saygı duyuyorum, bariz bir düzelme meydana gelmiş sonuçta :)

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Ufakta olsa bir düzeltme, arabanın yarısını söktürmüş. Emeğe saygı göstermek gerek.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Arabanin parcalari sokulunce degiseni oldugu akla gelmez mi ve ardindan arabanin degiseni olunca kazali oldugu akla gelip fiyat dusmez mi yada aramizda degiseni var diye o arabadan vazgececek olanlar olmaz mi ?

Sadece bir fikirdi sonucta ve benim asagidaki resimdeki minibus carptiginda camurlugun vidalari sokulmeden tamir edildi ve vidalari fabrikanin siktigi gibi duruyor. Sirf bu yuzden soylemistim..

7cfpk.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu hasar düzgün bir incelemede belli olmazmı, bence anlaşılır, vidaların boyasının sağlam olması değişim olmadığını kanıtlar tamam, ama bu göçük pastasız düzelmedi sanırım, nasıl bir yol izlendide anlaşılmaz oldu merak ettim şimdi, Yusuf bey işlemi biraz anlatırmısın, nasıl yaptılar düzeltmeyi?

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bu hasari Caglar abinin ustasi Hakan abi yapti.. Arabada degisen yok oyuzden 3 gun sabredecegine 5 gun sabret duzeltelim sokmeyelim parcani dediler.. Ben kaportaci degilim sonucta nasil bir yontemle yaptilar bilmiyorum ama ceke ceke pruzsuz olmamistir illaki boyanin altinda macunda vardir bircok hasarda oldugu gibi ama en azindan sokulmedi..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hımm, sökülmedi ama kesinlikle bilen biri anlayacaktır, bilahare çamurluğu söküp göçük düzletme işleminde sadece söküldüğü bariz anlaşılır, boyanmadığı ve orjinal parça olduğuda net anlaşılacağından değer kaybı sanırım olmaz, seninkinde ise vidalar önemli değil, boya olduğundan değer kaybından kaçışın yok gibi, tabii bu bizim ülkedeki saçma mantıktan ileri geliyor, dingilterede olsan, ne güzel cilop gibi yeni boyalı araç derler ve kaybın nerdeyse hiç olmaz.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Boya kaybı tabiki var Ali abi.. Boya kaçınılmaz bu gibi durumlarda.

Hatta bizim sınıftan arkadaşın yeni fiesta çamurluğu avuç içi kadar göçmüştü onuda sökmeden boyamadan çektiler.. Tabili göçtüğü yerde önemli tam arabanın çizgisinden hatlarından olursa göçüğü çekmekte yetmeyebilir.

Ben Yavuz un kaportasındaki hatanında çok küçük olduğunu biliyorum tek anlatmaya çalıştığım acaba sökülmese daha mı iyi olurdu..

Yoksa küçük tatlı göçük o.

Yorum bağlantısı
Murat Altındal

bence çamurluğu değiştirmemekle iyi yapmışsın yusuf, her araba da ufak tefek boya olabilir ama değişen olması alıcının kafasında her zaman bir soru işareti bıkarıyor, aracının değer kaybını azlaltmışsın,peki çamurlukta ki çizgiler tam anlamıyla orjinal şekilde düzeldi mi, yoksa diğer çamurluğa baktın mı farkı anlayabiliyor musun?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...