İçeriğe Yönlendir

2006 Fiesta 1.4 Tdci Arka Sağ Sürtünme Sesi (Deliriyorum)

Hüseyin Biçer

Recommended Posts

Ahmet Taşkın

Uzun süre sonra düldülüme birazcık bakım yaptırdım.

1 - yağ - filtre değişimi ve bakım

2 - arka teker rulmanları değiştirildi.

3 - triger kayısı ve devirdaim değişti.

4 - rotbalans kontrol edildi.

5 - ve antifiriz değişimi yapıldı

6 - el freni teline yağ sıktırdım

hepsine işçilik dahil 500 tl verdim ama arabayı daha deneyemedim. yarın düldülümü yıkayıp bir gezintiye çıkacağım ve arabamı dinleyeceğim :)))

bu arada yardımcı olan herkese coook teşekkürler

Gerçekten baya ucuza halletmişsiniz.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Biçer

ya bide bu işçiliği ford servisinde yaptırdım. çocukluk arkadaşım ford ta çalışıyor. kendi arabası gibi komple bakım yaptı sağolsun. el emeği için bişi almadı. artık bi ara yemeğe filan götürürüm arkadasımı :)))

Yorum bağlantısı
Bülent Şahin-2

el emeği için nasıl birsey alınmıyorki serviste keyfe keder almama durumu olabiliyormu ?

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Murat Kantekin
(düzenlendi)

Çözüldü mü bilmiyorum ama benimde sol taraftan gıcır gıcır ses geliyordu. eğer çözülmediyse anlatabilirim. çok basit bişey

tarihinde Murat Kantekin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Eraslan

Sağ arkadan gelen sesler için:

1.Fitillerinizi badem yağı ile yağlayın, mümkünse fitillerinizi değiştirin.

2.Arka koltuğunuzu ve kelebek camı kontrol edin..

3.El freni telini yağlayın..

4. Depo zamanla gevşeyip yukarıya çarpıyor, araya birşeyler sıkıştırın.

5.Sesler devam ediyorsa amortisör ve amortisör takozunu kontrol ettirin, (amortisörde gıcırtı yapabiliyor)

6.Fiestada seslere çok fazla takılmayın, hemen arkasından yenisi türüyor :))

Tecrübeyle sabittir... :)

Yorum bağlantısı
Bulent Ateş

Benim araçtada özellikle virajlarda farkettiğim arasıra düz yoldada arka taraftan gelen bir ses vardı.abs lambasıda yanıyordu.arka sağ teker abs rulmanı,okuyucusu dağılmış.değiştirdik sorun ortadan kalktı.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Uğur Şahinbaş

Sürtme sesinde ya bilya arizasi ya da somunlar gevşemiş balatalar sürtüyordur. Uğultu vınnnvınnn ses geliyorsa bilyada sıkıntı vardır. Ben arabaya alıştım şimdi arka sağ tekerden uğultu geliyor bilyayi baktircam. Geçenlerde de ön takimdan acayip sürtme sesi geldi somunlari siktik gecti

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Fatih Belen

Bu el freni teli tam olarak nerededir bulamadım. Davlumbazım iç tarafınfamı kalıyor. Resim ile gösterirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

Aynı ses bendede var. Arkaya iki kişi oturunca kasisden geçince yada arabanın arkası yaylanınca gıcırt diye ses geliyor hatta her esnemede gıcırt gıcırt. Bakalım bugün sanayiye göndercem ne çıkacak çok merak ediyorum ama rulman bilya falan değil çünkü olayı daha önce sol arkada yaşamıştım  :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...