İçeriğe Yönlendir

Hava Filtresi Küçük Süngerdeki Gri Şey ?

Harun Aydın

Recommended Posts

Harun Aydın
(düzenlendi)

İyi günler herkese bugün can sıkıntısından hava filtresini açayım temizleyeyim dedim temiz çıktı filtre ama o küçük süngeri 1 ay önce temizlemiştim yenisini bulamadım da bugün açtığımda o küçük süngeri bir çıkarttım krem gibi grimsi sarımsı bir şey vardı bayağı bir resmen krem gibiydi :( sonra temizledim iyice hem yerini hem süngeri taktım ama arabanın gidişi ve çekişi değişti gibi geldi bana daha iyi oldu bu nedir ordaki krem gibi şey neden kaynaklanıyor orda ?

Sebebini şimdi öğrendim Ankara'daki ustama ulaşamamıştım görüştüm kullandığın yağ iyi olmadığı için buharlaşma yapmış sebebi o dedi bu Ford'un orjinal dedikleri motograf mı ne ondan koymuştum hangi ustaya sorduysam o yağ iyi değil motograf diye bir yağ markası yok dedi orjinal olabilir ama mobil 1 kullanmalısın yada Castrol magnetec gibi markalar koyman daha iyi olur dedi değiştireyim yağını biraz daha geçsinde mobil 1 düşünüyorum...

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla kurallarına uyunuz.Gereksiz kısaltma yapmayınız.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kibrit boyundaki sünger yanlış hatırlamıyorsam karter yağ dönüşünü filtreliyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Evet sebebi yağın buharlaşması imiş ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Motocraft'tır marka. Ama hangi yağı kullanırsanız kullanın o süngerin orada olması gerekiyor.

Focus'çular gelsin, onlar daha iyi bilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın
(düzenlendi)

Yok süngere laf ettiğim yok ama işte o yağdan tıkıyor orayı arabanın çekişi gidişi bir şey değişiyor görmelisin krem gibiydi hava çok kararmamış olsaydı resim alacaktm..

Gereksiz alıntı yapmayınız.
Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

En son focusta aynı sünger siyah renkde yağlanmışdı anlam vermedim. daha önceki focusta aynı şeyi görmedim sünger sadece tozluydu..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Valla ben bilmiyorum buradaki ustalar Ankara'da da 2 tane Ford ustası mobil 1 i tavsiye etti sonuçta usta onlar sadece onların söylediklerini söyledim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

Servisten Focus filitresi al. 10 lira birşey sünger içinden çıkıyor mavi kutu otosan paketli olandan diğer üzerinde fomoco yazanlar connet filitresi onlardan karter havalandırma süngeri çıkmıyor otosan paketten çıkanda zaten motorcraft yazıyor üstünde :D

Yağın cinsiyle vs. alakalı değil ama piyasadaki motor yağı olarak motorcraft yazanların orjinalliğinden emin olmak lazım mobil 3000 yağ zaten Ford için fiyatıda pahalı değil.

İmla kuralları?!!!
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Kibrit boyundaki sünger yanlış hatırlamıyorsam karter yağ dönüşünü filtreliyordu.

Sani'ye 10 puan benden :D

Yada fordburada.com dan al 2-3 tane filtre içinden de bu süngerler çıkıyor evinde kapına kadar getirsinler almaya giderken kargoya vereceğin kadar benzin parası gider zaten :D 5000km de bir değiştirirsin kafan rahat olur...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Önder

arkadaşların da dediği gibi buharlaşan yağın nemli hava ile teması yağa su karışmış şeklinde kırem gibi olur yağ markasına gelince motorgraftın tam sentetik motor yağı ülkemizde yok mevcut bulunanlar yarı sentetik ve ustanızın tavsiye ettiği yağlara oranla buharlaşma derecesi düşüktür tavsiye edilen yağlar ise tam sentetiktir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

arkadaşların da dediği gibi buharlaşan yağın nemli hava ile teması yağa su karışmış şeklinde kırem gibi olur yağ markasına gelince motorgraftın tam sentetik motor yağı ülkemizde yok mevcut bulunanlar yarı sentetik ve ustanızın tavsiye ettiği yağlara oranla buharlaşma derecesi düşüktür tavsiye edilen yağlar ise tam sentetiktir

http://www.fordburad...9&urun=707945#.

bu filitre dışındakilerden o sünger çıkmaz.

yani yarı sentetikmi tam sentetikmi olması gerekiyor bu buharlaşmayı önlemek için ? ne kullanmalıyım ?

birde nerden bulucazki süngerli olanı göndertelim olmassa....

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Buharlaşması her zaman olacaktır, önüne geçemezsiniz. Zaten buharlaşma olmasaydı, fabrika o süngeri koymazdı ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

tam sestetik kullanın hem buharlaşması daha az hem yağ ömrü daha uzun hemde yağlaması daha iyi otosan üretimi focus orj hava filtresi alın o sünger çıkar içinden şuan lazımsa bulaşık süngeri yada sıva süngeri aynı işi görür

http://www.fordburad...t=9&urun=707945 sizinki bu ürün

evet bundan ama o küçük süngeri yıkadım temizledim iyice kuruttum koydum yerine (: ordayken bi golf geldi onun yağ kapağı aynı benim ordaki gibi süngerdeki gibi kıremliydi öyle daha fazlaydı...

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Ben kaç kere motorcraft koydum hiç sararma falan olmadı,başka bir iş olmasın onda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enez Güner

Motocraftın yağı kötü değildir yarı sentetik fiyatıda uygun, sanayideki ustaların genel görüşü o motocraft yağ olarak fazla öne çıkmadığı için mobil biraz daha bilindik olduğundan tavsiye ediyorlar benimkiside öyle demişti ben bakım seti alıp gitmiştim yağda motocrafttı, usta bunu kullanmayalım deyip mobilin tam sentetik katkılı yağından koydu. zaten o hava filtresine giren hortumuda takip edersen sübap kapağından içeri girer buharlaşan yağı hava filtresine veriyor mantığını hala anlamadım başka verecek yermi yok :):)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Motorcraftı güvendiğiniz yerden aldıysanız Motorcrafttır...

Mobil tam sentetik tavsiye ediyoruz bu da ayrı konu..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Önder
(düzenlendi)

Motocraftın yağı kötü değildir yarı sentetik fiyatıda uygun, sanayideki ustaların genel görüşü o motocraft yağ olarak fazla öne çıkmadığı için mobil biraz daha bilindik olduğundan tavsiye ediyorlar benimkiside öyle demişti ben bakım seti alıp gitmiştim yağda motocrafttı, usta bunu kullanmayalım deyip mobilin tam sentetik katkılı yağından koydu. zaten o hava filtresine giren hortumuda takip edersen sübap kapağından içeri girer buharlaşan yağı hava filtresine veriyor mantığını hala anlamadım başka verecek yermi yok :):)

sebebi hava fitre kabında emiş olması bu hem oluşan buharın daha rahat atılmasını sağlıyor hem tahliye borusunun tıkanmasını önlüyor vakumlu olması sibop kapağı içinde oluşan basıncı düşürüyor hemde yağ buharının kontrolsüzce doğaya salınımını önlüyor..yazınca farkettimde ne çok işe yarıyormuş be demek geldi içimden :)

tarihinde Serkan Önder tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Motorcraftı güvendiğiniz yerden aldıysanız Motorcrafttır...

Mobil tam sentetik tavsiye ediyoruz bu da ayrı konu..

anladım abi teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Konuyu şimdi gördüm.Tuhaf bir durum yok.Sünger görevini yapmış.Uzun süre değiştirilmemiş olabilir.Hangi marka yağ alırsanız alın yine aynı şey olacaktır.O süngerle güzel ayakkabı parlatılıyor :) Sünger yoksa herhangi bir süngeri kesip sizde koyabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Önemli bir parça ama ucuz değiştirin olsun bitsin.

Yorum bağlantısı
Harun Aydın

nette bulamadım süngerli olanı bi türlü biliyorsanız link atabilirmisiniz sipariş vereyim ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

hocam üstte fordburada.com linklerini attım ya. filitre o filitre işte?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...