İçeriğe Yönlendir

Hava Filtresi Küçük Süngerdeki Gri Şey ?

Harun Aydın

Recommended Posts

Harun Aydın

hocam üstte fordburada.com linklerini attım ya. filitre o filitre işte?

küçük sünger yok resimlerde onunla ilgili birşey göremedimde ondan sormuştum içinden cıkıyorsa buun sorun yok

Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Ya o süngerde bir keramet yok.Bulaşık süngeri al kes koy..

tamam abi (:

Yorum bağlantısı
Enez Güner

iyi uzadı ha bu konuda hava filtresinde falan yağ olsaydı düşünemiyorum yani :) :) :) :) :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın
(düzenlendi)

hava filtresindeki gri şeyi tartışıyoruz aslında ama süngere geldi iş (:

tarihinde Harun Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Önder

hava filtresindeki gri şeyi tartışıyoruz aslında ama süngere geldi iş (:

biraz öyle oldu sanırım :) o gıri şeye gelince aracınızı kısa mesafeler dahinde kullanıyorsanız nedeni bu ayrıca devirli kullanmanında etkisi var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

biraz öyle oldu sanırım :) o gıri şeye gelince aracınızı kısa mesafeler dahinde kullanıyorsanız nedeni bu ayrıca devirli kullanmanında etkisi var

aynen dediğiniz gibi abi kısa mesafe ve ben 3 senedir bir türlü sakin araba kullanmayı öğrenemedim ben bir türlüü :kafa:

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

aynen dediğiniz gibi abi kısa mesafe ve ben 3 senedir bir türlü sakin araba kullanmayı öğrenemedim ben bir türlüü :kafa:

aynı ben herzaman diyorum kendime narin ve sakince kullanacağım diye ama olmuyor birtürlü bi öneri o hava filtre kutusuna bağlanan süngerin olduğu kısma o hortumun içinide kontrol et tıkanma olabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

aynı ben herzaman diyorum kendime narin ve sakince kullanacağım diye ama olmuyor birtürlü bi öneri o hava filtre kutusuna bağlanan süngerin olduğu kısma o hortumun içinide kontrol et tıkanma olabilir

evet evet herkes bi sakin kullan senin arabaya binince midem bulanıyor başım dönüyor diyen cok oluyor sonra sakin kullanıyorum unutunca yine aynı ben :f1::drinks:

o hortum söküyormu yerindemi temizleyeyim bigün boş günümde map-mı mafmı oluyor orayıda sökim opel gibi söker söker takamassam ustayı çağırcaz artık :koskos:

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

sökülüyor sabit deil maf ı da gayet rahat temizliyebilirsiniz bi zorluğu yok daha ziyade titiz davranmak gerekiyor maf a karşı

Yorum bağlantısı
Enez Güner

maf ı söküpte takamazsan ford bu sanayiye kadar öylede gider sorun yok tozsuz yoldan gidiverr :) :) :) :)

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Mehmet Saat

benim arabada, o süngerin dışarıdan takılan hortum ucu yerinden çıkmış yeni fark ettim... bu şekilde olmasının bir zararı varmıdır... yağ eksiltme yapmaya başlamıştı onun bir etkisi olmuş olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

benim arabada, o süngerin dışarıdan takılan hortum ucu yerinden çıkmış yeni fark ettim... bu şekilde olmasının bir zararı varmıdır... yağ eksiltme yapmaya başlamıştı onun bir etkisi olmuş olabilir mi ?

Yağ eksiltmesiyle bunun alakası yoktur...

Takın o hortumu, yağ buharını yakmış olursunuz...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ne oluyor burada :) Tam sentetik yağ kullanın, rahat edin, korumanız daha iyi olsun, yağ buharı neredeyse hiç olmasın.

Motorcraft falan uğraşmayın, yok sahtemi yok orjinalmi boş iş, alırsın marka yağ iş biter, ayrıca motorcraft yarı sentetik, mobil 3000 yada esp yağın yanında dikiş makinası yağı gibi kalır bu yağ :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

şu anda mobil kullanıyorum.. önceden sürekli motorcraft kullandım.. motorcraft kullanırken yağ eksiltme 10.000 kilometrede 500 gr civari iken, mobilde 6.000 km de 750 gr eksiltme yaptı... yağ markası değişikiliğinde bu kadar fark neyden kaynaklı olabilir..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sorun yoksa, alışma evresi diyelim, benim araba bayağı alıştı, buna rağmen bazen hiç eksilmiyor bazen biraz... hava şartları ve kullanım tarzı, araçtaki yük durumuna göre değişir, bence 750 ml. biraz fazla, bir kere daha değişin sonra tekrar bakın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şu anda mobil kullanıyorum.. önceden sürekli motorcraft kullandım.. motorcraft kullanırken yağ eksiltme 10.000 kilometrede 500 gr civari iken, mobilde 6.000 km de 750 gr eksiltme yaptı... yağ markası değişikiliğinde bu kadar fark neyden kaynaklı olabilir..

her motor yağının kurumu farklıdır (kimyasal yapı farkı) eski kurumu sköüp yenisini oluşturma süreceinde yan, yağ markası değişiminde bu normal karşılanır, 3. değişimde düzelir, bence mobile devam edin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

her motor yağının kurumu farklıdır (kimyasal yapı farkı) eski kurumu sköüp yenisini oluşturma süreceinde yan, yağ markası değişiminde bu normal karşılanır, 3. değişimde düzelir, bence mobile devam edin.

Çağlar bey;

Araca yağ koyduktan sonra kuşadası na geldim 700 kilometre de tekrar 750 gram yağ eksiltmis...

Eksojdan duman çıkmıyor... sizce yağ yakma olasılığı nedir..3.yağ değişiminde düzelme ihtimali varmıdır..

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

bende süngerde şimdiye kadar hiç yağlanmayla karşılaşmadım...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...