İçeriğe Yönlendir

Arada Bir Geç Çalışıyor ?

Yücel Aydoğan

Recommended Posts

Yücel Aydoğan

Arabayı aldıgımdan beri dikkatimi çeken bir husus var .Bazen araba uzun marşta çalışıyor .Anlam veremiyorum.Lpg li olsa tamam hak verecemde arbada Lpg de yok .Mesela akşam biryere gidecem bindim arabaya 5-6 tur çevirmeden sonra çalıştı.Daha sonra tekrar geri dönerken tekrar bindim bastım tık çalıştı .Motor sıcakkende bir kaç kez başıma geldi bu olay marşa bastım marş çeviriyor araba çalışmadı fazlada zorlamadım.Daha sonra kapatıp tekrar bastım tık çalıştı .Başına böyle bir olay gelen varmı .aldıgımda bakımlarından dır diye pek sorun etmedim ama şimdi bütün filitre ve yag bakımlarını bujilerini degiştirdim gene yapıyor .Bu sorun neden kaynaklı olabilir .Birde bazen araba acayip gidiyo çok seri bazende acayip hantallaşıyor gaza tepkisi çok kötü oluyor .Dün mesela aldıgımdan beri hiç bu kadar seri görmemiştim arabayı gaza bastıkça fırlıyor valla ben anlama veremedim sadece buji kabloları yan sanayi ondan kıllanıyorum birde bu gaz kelebek sensörü varmış sanırım ondan kıllanıyorum sizin yorumlaırnız ne yönde olur

Yorum bağlantısı
Enez Güner

aynısı bende vardı kardeşim eski akü öldü sonra yenisini aldım o arada usta motora giden şaseyi falan ölçtü çok zayıf dedi daha müsait bi zamanda gittim yeni bi şase kablosu çekti ve mevcut yerleri zımparaladı bi sorun kalmadı artık hiç 2 tur çevirdiği olmadı bakımdan sonra ve motora giden şase tamamlanınca çekişte fark etti.. Marş motoruna bile baktırmaya gerek kalmadı.

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

geçmiş olsun enez arkadaşa ek olarak..marş motoru . rolanti sensörü .yakıt basınç regülatörü . ect sensör devresi . sıkıştırma ve segmanlarda neden olabilir

Yorum bağlantısı
Caglayan Bayram
geçmiş olsun enez arkadaşa ek olarak..marş motoru . rolanti sensörü .yakıt basınç regülatörü . ect sensör devresi . sıkıştırma ve segmanlarda neden olabilir
Serkan bey merhaba,

sıkıştırma ve segmanlarda nasıl bir problem olabilir motoru yeni rektefiye yaptırdım,benim aracımdada bazen tek marşta alıyor ama bazen de 4 5 tur çeviriyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benzin pompası gidici olabilir, arada fırlıyorken de normal çalışıyor olabilir, diğer zamanlarda basıncı düşük çalışıyor olabilir

Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan

Ben aküden kuşkulanıyorum ama bakalım nerde tıralk orda bırak diyene kadar devam.Şimdi sürekli yapmayan bir arızayo bulmak çok zor ustaya anlatsam kırk yeri kurcalar olmayan parçaları degiştirmeye kalkar .akü kutup başlarını hafta sonu güzelce bir temizleyim bir şase baglantılarını kontrol edeyim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Önder

Serkan bey merhaba,

sıkıştırma ve segmanlarda nasıl bir problem olabilir motoru yeni rektefiye yaptırdım,benim aracımdada bazen tek marşta alıyor ama bazen de 4 5 tur çeviriyor.

merhaba segman sırası yada yönü yanlış takılmış olabilir buda kompresyonu düşürür hava koşullarına bağlı olarak genelde soğuk havada yeterli sıkıştırma olmadığından ateşleme geç gerçekleşir kompresyon testi yaptırmakta fayda var

Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan

Bugün bosch servisine gittim akü ve şarj dinamosunu elektronik ölçüm cihazı ile ölçtürdüm.Akü marş gücü zayıf gösterdi cihaz altındada akü degişmeli diye yazı yazdı .Usta abi 12 voltunda sıkıntı yok ama ömrünü tamamlamış maper yeterli degil dedi zaten cihazda yazdı .Ayrıca araç çalışır durumuda iken şarj dinamosunuda ölçtük 14,77 gösterdi gösterge iyi problem yok yazısı belirdi .usta aracında yaz aylarında sorun çıkarmaz ama kışa girmeden akünü yenile abi dedi . bende zaten aküden kıllanıyordum tahminim dogru çıktı

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

bende tam Kronik sorun Akü'den kaynaklı diyecektim ki sorun çôzülmüş, ustanın dediği gibi kışı beklemeyin.. Biran önce değiştirin...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bugün bosch servisine gittim akü ve şarj dinamosunu elektronik ölçüm cihazı ile ölçtürdüm.Akü marş gücü zayıf gösterdi cihaz altındada akü degişmeli diye yazı yazdı .Usta abi 12 voltunda sıkıntı yok ama ömrünü tamamlamış maper yeterli degil dedi zaten cihazda yazdı .Ayrıca araç çalışır durumuda iken şarj dinamosunuda ölçtük 14,77 gösterdi gösterge iyi problem yok yazısı belirdi .usta aracında yaz aylarında sorun çıkarmaz ama kışa girmeden akünü yenile abi dedi . bende zaten aküden kıllanıyordum tahminim dogru çıktı

14.77 şarj için aşırı fazla diye biliyorum. 13.6 olması lazım değer.

Yorum bağlantısı
Caglayan Bayram

merhaba segman sırası yada yönü yanlış takılmış olabilir buda kompresyonu düşürür hava koşullarına bağlı olarak genelde soğuk havada yeterli sıkıştırma olmadığından ateşleme geç gerçekleşir kompresyon testi yaptırmakta fayda var

Tamamdır bende en kısa sürede test yaptırcam.

Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan

Mustafa Kardeş valla bence gayet normal bende toyota varken onun aküsü 60 amperdi 14.2 volt tu şarj beslemesi bu arabanın aküsü onunkinden daha büyük zaten ancak şarj eder diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yalnız bazen araç hantallaşıyor gaz yemiyor bazende çok iyi gidiyor demişsiniz.Bunun akü ile alakası hiç yok..Yani az biraz alakası olsa tamam diyeceğim ama yok :D Psikolojik değilse benzin pompanızda sıkıntı olma ihtimali çok yüksek..

Yorum bağlantısı
Enez Güner

Yalnız bazen araç hantallaşıyor gaz yemiyor bazende çok iyi gidiyor demişsiniz.Bunun akü ile alakası hiç yok..Yani az biraz alakası olsa tamam diyeceğim ama yok :D Psikolojik değilse benzin pompanızda sıkıntı olma ihtimali çok yüksek..

Duydun Ayhan abiyi Yücel kardeşim ben gidip ölçtüreceğim benzin pompasının basıncını sende yolun düştüğü bir ara ölçtür benim araba dün 2 defa çalışmamazlık yaptı 2. marşta aldı daha önceleri ışıkların sönmesini beklemeden basardım alırdı daha pompa ilk kontağı açınca benzin basarken pompada var bir ayarsızlıkki bu aralar iyice bellli etmeye başladı

Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan

Valla kardeşim bende şu aralar sorun yok .2 haftadır tek marşta çalışıyor.Kontagı ilk çevirince bir pompa sesi geliyor sesin durmasıyla marşa basıyorum tık alıyor .Sorun yok anlayacagın.Hafta sonu hava iyi olursa rolanti sensörünü temizleyecem .arada bir hafiften titretme yapıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Once benzin filtresini degisin duzelmezse pompa basincini olcturun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...