İçeriğe Yönlendir

Göstergedeki Kar İşareti,Sıcak Havalarda da Uyarı Veriyor...

Tayfun Doğan

Recommended Posts

Tayfun Doğan
(düzenlendi)

Arkadaşlar kontağı açtığımda bazen kar buz uyarısı yanık bir şekilde araba uyarı veriyor. İzmirde yaşıyorum ve dün olay meydana geldiğinde hava sıcaklığı 15 derecenin üzerindeydi... Neden bu ses çıktı. Ve ne yapabilirim...?

tarihinde Onur Berktaş tarafından düzenlendi
KONU BAŞLIĞI,KONU İÇERİĞİNİ ANLATIR ŞEKİLDE OLMALI...
Yorum bağlantısı
Halil Yavuz42

Normalde +4 derecenin altında bu uyarıyı verirdi ama termometre algılayıcıda mı sorun var acaba?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Arkadaşlar kontağı açtığımda bazen kar buz uyarısı yanık bir şekilde araba uyarı veriyor. İzmirde yaşıyorum ve dün olay meydana geldiğinde hava sıcaklığı 15 derecenin üzerindeydi... Neden bou ses çıktı. Ve ne yapabilirim...?

Servise gidip durumu bildirin ; servis kaydı açtırın .. Sensör hatası temessızlık olabilir..

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Arkadaşlar kontağı açtığımda bazen kar buz uyarısı yanık bir şekilde araba uyarı veriyor. İzmirde yaşıyorum ve dün olay meydana geldiğinde hava sıcaklığı 15 derecenin üzerindeydi... Neden bou ses çıktı. Ve ne yapabilirim...?

İki sebepten yapıyor.

Birincisi kaput açık gibi uyarı da verebilir. Bu sensör ve kaput switch i bu rada çıkmış olabiliyor.

İkincis Gem modülünden yapıyor IDS ile düzeltilebiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan

İki sebepten yapıyor.

Birincisi kaput açık gibi uyarı da verebilir. Bu sensör ve kaput switch i bu rada çıkmış olabiliyor.

İkincis Gem modülünden yapıyor IDS ile düzeltilebiliyor.

İlk sebepmiş Murat bey. Gözünü seveyim bu tabletin. Arabanın başında cevapları okudum ve direkt yaptım. İlk uyarı verdiğinde kaput açıktı. Sonra neden çıkıyor bu ses algılayıcı nerde diye bakarken kaput açıkken denemiştim... Kaputu kapatınca sorun çözüldü. Çok güldüm ama teşekkürler...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
(düzenlendi)

İlk sebepmiş Murat bey. Gözünü seveyim bu tabletin. Arabanın başında cevapları okudum ve direkt yaptım. İlk uyarı verdiğinde kaput açıktı. Sonra neden çıkıyor bu ses algılayıcı nerde diye bakarken kaput açıkken denemiştim... Kaputu kapatınca sorun çözüldü. Çok güldüm ama teşekkürler...

Eeee bunun adı tecrübe.

Peki tecrübe nedir?

Yenilen kazıkların bileşkesi. :D

Benim başıma geçen yıl Çanakkale den şenlikten dönerken gelmişti.

Sağolsun Sabri Usta söylemişti.

Kaputu kapatınca düzeldiyse güvenme servise git ve soketin tam oturup oturmadığını kontrol ettir.

Tekrarlayabilir çünkü.

tarihinde Murat Ersel Çevik tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Aynısı bir kaç gün önce bana da oldu.Arabayı yıkattım,sanırım ön panjur kısmına çok su tutuldu.bir kaç gün ısı sensörüm 15 dercelerde buz lambası yakıyordu.Şu an düzeldi ,sanırım kurudu...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

:D

bende ilk ka'yı aldığım akşam iveco servisinde usta olan eniştemin kapısında soluğu almıştım, el frenini tam indirmemişim el freni ışıgını arıza ışığı sanıpta panikleyen ben,

daha önce hiç arabam olmamıştı nerden bileyim :D:fiuw:

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Aynısı bir kaç gün önce bana da oldu.Arabayı yıkattım,sanırım ön panjur kısmına çok su tutuldu.bir kaç gün ısı sensörüm 15 dercelerde buz lambası yakıyordu.Şu an düzeldi ,sanırım kurudu...

hani sen arabayı yıkatmıyordun :tongue:

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

hani sen arabayı yıkatmıyordun :tongue:

Makinede yıkatmıyorum...eski ya çizilir falan... :tongue:

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Bu kar uyarısı benim arabada yaklaşık 5 ay kırmızı yandı. Muş'ta yaşayınca böyle oluyor tabi. :i-ih2::brr:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Sorun çözüldü sanırım gelin konuyu kar üstünde mangala bağlıyalım. :D

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Kadircan YENİLMEZ

Kıymetlı forum üyeleri üç yıl aradan sonra buzlanma ikaz işaretiyle ilgili tecrübelerinizden istifade etmek isterim. Aracım 2013 Trend X. Aracım geçen yıl -30 dereceyi görmesine rağmen buzlanma ikaz işareti hiç kırmızıya dönmedi. Bu cumartesi yetkili srvise danıştım. Verdiği cevap sensörün içerisinde entegre takılı kalmış dedi ve akünün + ucunu çıkarıp yeniden taktı. Eksi değerde takip edin dedi. Sonuç hala sarı. ( Bu arada yetkili servis Iğdır Kaya Kale. )

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...