Mehmet Göktürk 30 Mart 2012 Paylaş 30 Mart 2012 şanzıman yağı yanlış konmuş olabilir. Aracın LPG sistemi enjektörler yetişemiyor olabilir vs. Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 31 Mart 2012 Yazar Paylaş 31 Mart 2012 160 a kadar O/D off, sonra on yaparsan çıkar. çağlar bey o/d off ta 4.vites te oluyor O/D on yapınca 3.vitese düşmüş oluyor ve devir yükseliyor ama hız aynı yani yine 180 O/D off yapınca 4.vitese geçiyor ve devir 4000 e düşüyor hız yine aynı 180 km şanzıman yağı yanlış konmuş olabilir. Aracın LPG sistemi enjektörler yetişemiyor olabilir vs. mehmet bey lpg de aynı benzinde de aynı fark etmiyor motor çekişi çok iyi ASD nedir arkadaşlar. bencede mondi için 180 biraz hafif kalır. ruhan bey ASD diye bişey yok benim bildiğim kadarıyle onu yazan arkadaş matrak geçmiş olmalı kılevyenin ilk soldan sağa üç harfi arkadaşın kolayına gitmiş ASD yazmak herhalde 2. Lt motor otomatik şanzumanlı olsun, manuel olsun 2xx hıza çıkabilmeli. Şanzuman veya motor kondisyonu ile ilgili sorun olmalı.. size katılıyorum servet bey fakat motordan anlayan bir arkadaş somut bir cevap verse benimde kafam rahat olacak 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan 31 Mart 2012 Paylaş 31 Mart 2012 ruhan bey ASD diye bişey yok benim bildiğim kadarıyle onu yazan arkadaş matrak geçmiş olmalı kılevyenin ilk soldan sağa üç harfi arkadaşın kolayına gitmiş ASD yazmak herhalde Google'a "asd fren fıkra" yazarsanız bu fren sistemiyle tanışırsınız 4 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 31 Mart 2012 Paylaş 31 Mart 2012 Ben bir kere o hızı gördüm ama ayağımı gazdan hemen çektim. Daha fazlasını gider mi gitmez mi bilmiyorum, ayrıca merak da etmiyorum. ASD fren bir efsanedir, yerini hiçbir şey tutmaz. Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 31 Mart 2012 Paylaş 31 Mart 2012 Katalizör tıkalı olabilir. Hava akışmetre,boğaz kelebeği kontrol ettirin. Bence bunlardan birinde sıkıntı var... Yorum bağlantısı
Misafir 31 Mart 2012 Paylaş 31 Mart 2012 bir yerde okumuşdum, dogrumudur bilemem; 140 ile giden bir kuş serisi nin, tek tekerin yere basma gücü sadece 4 kg imiş, o hızla küçük bir cisme çarpsa, felaket 98 mondeo da çok rahat 210 gördüm, otamatik. Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 31 Mart 2012 Yazar Paylaş 31 Mart 2012 (düzenlendi) Bir ülkede fren reklamı yapılıyormuş.Bu fren reklamına 3 ülke katılmış.Bu ülkeler Amerika,İngiltereve Türkiye.Türkiyeden bizim meşhur rallici temel..Sırasıyla herkes arabalarına binmiş ve önce: 1. sırada ingiliz şöfer binmiş mercedes arabasına basmış son gaz ve duvara 1 cm kala durmuş ve arabasından inerek elini kaldırmış işte ABS demiş. 2. sırada amerikalı şöfer de binmiş bir ferrariye basmış son gaz aynı oda ingiliz gibi duvara 1 cm kala durmuş inmiş arabasından ABS demiş 3.Sıra gelmiş bizum ünlü rallici TEMEL Schumacher'e.Temel binmiş bir muratb 131 e basmış son gaz duvara 1 metre kala bi basmış frene bammmmmm duvarın içine girmiş.Araba paramparça bizim temelde inmiş sağ sağlim, üstü başı toz toprak ve şöyle demiş ASD. .......... 31 Mart 2012 tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 31 Mart 2012 Paylaş 31 Mart 2012 kendi adıma benim arabam 1000 devirde 220 yi görüyordu görüntüsünü de eklemiştim foruma.... Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 31 Mart 2012 Yazar Paylaş 31 Mart 2012 kendi adıma benim arabam 1000 devirde 220 yi görüyordu görüntüsünü de eklemiştim foruma.... herhal de pc de araba yarışı oyunlarında Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 31 Mart 2012 Paylaş 31 Mart 2012 kendi adıma benim arabam 1000 devirde 220 yi görüyordu görüntüsünü de eklemiştim foruma.... nasıl yani...1000 devir...220 km hız? Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 31 Mart 2012 Paylaş 31 Mart 2012 ilgili konuda paylaşmıştım http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/229479-benim-arabami-kimse-gecemez-mk2-200-km/ 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 31 Mart 2012 Paylaş 31 Mart 2012 ilgili konuda paylaşmıştım http://www.fordclubt...mez-mk2-200-km/ Allah iyiliğinizi versin. onu daha önce görmüştüm zaten. ben ciddi sandım, daha doğrusu deviri yanlış yazdınız sandım 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 31 Mart 2012 Yazar Paylaş 31 Mart 2012 ilgili konuda paylaşmıştım http://www.fordclubt...mez-mk2-200-km/ Yorum bağlantısı
Misafir 1 Nisan 2012 Paylaş 1 Nisan 2012 Otomatik Mondeo 180 üzeri hızları zor görüyor. Benimki Mk3 Mondeo. Birçok konuda son hız olayını tespit olarak yazıldı. Kesin sonuç çıkmadı. Şahsım adına aracım bakımlıdır. Motor sorunu yoktur. Yine de 180 km hıza kadar sağlanan tork sonrasında bir anda yok oluyor. Daha yükseğe evet çıktım ama yol müsit ve hafif eğimliydi. Ankara çevreyolunda gördü daha yüksek hızı. Bir kere görünce de bir daha denemedim. EN azından yapabildiğini gördüm ama efektif değil o ayrı konu. Sorun daha çok otomatik şanzumanın pozisyonlandırması ile ilgili gibi geliyor bana. Aracın gücü var ama şanzıman bu gücü huni gibi son hızlarda daraltıyor. Daha hızlı gidebilmesi için aracın uzun bir düzlük, arkadan rüzgar ya da hafif meyil görmesi lazım. Ahmet Bey, Son hızdan ziyade aracınızın ara hızlanmaları daha önemli. Dip gaz yapınca şanzuman tepkisi eşzamanlı mı? 180km hıza kadar kesintisiz hızlanma grafiği sergileyebiliyor mu? Aracınız bunları sağlıyorsa keyif alın ve sorunsuz bir araca bindiğiniz için kendinizi şanslı hissedin. Zira aracı hem 180 km'nin üstüne çıkamayıp, hem de şanzuman vuruntuları içersinde karar kara düşünen kullanıcılar var. Daha kötüsünü düşünüp, elinizdeki ile mutlu olmak en güzeli. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Nisan 2012 Paylaş 2 Nisan 2012 Aracı antalyadan aldım ben ankaraya gelince Merak ettiğim için bi basayım dedim 210'ü gördü araç. Afyon ankara yolunda. Ki ben yavaş kullanan bi adam değilim,Uzun yola hep gece çıkarım Genelde ankara izmir Yada Mersin izmir Mersin yolunda çok değil ama İzmir yolunda 140ın altına düşmem kolay kolay.. Burda aman yavaş gidin aman bişi olmasın demeniz tmm güzelde, Tıpkı benim gibi merak etmiş Ne yapar bu araç diye? Bence siz bi egzostan başlayın kontrollere... Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 2 Nisan 2012 Yazar Paylaş 2 Nisan 2012 Otomatik Mondeo 180 üzeri hızları zor görüyor. Benimki Mk3 Mondeo. Birçok konuda son hız olayını tespit olarak yazıldı. Kesin sonuç çıkmadı. Şahsım adına aracım bakımlıdır. Motor sorunu yoktur. Yine de 180 km hıza kadar sağlanan tork sonrasında bir anda yok oluyor. Daha yükseğe evet çıktım ama yol müsit ve hafif eğimliydi. Ankara çevreyolunda gördü daha yüksek hızı. Bir kere görünce de bir daha denemedim. EN azından yapabildiğini gördüm ama efektif değil o ayrı konu. Sorun daha çok otomatik şanzumanın pozisyonlandırması ile ilgili gibi geliyor bana. Aracın gücü var ama şanzıman bu gücü huni gibi son hızlarda daraltıyor. Daha hızlı gidebilmesi için aracın uzun bir düzlük, arkadan rüzgar ya da hafif meyil görmesi lazım. Ahmet Bey, Son hızdan ziyade aracınızın ara hızlanmaları daha önemli. Dip gaz yapınca şanzuman tepkisi eşzamanlı mı? 180km hıza kadar kesintisiz hızlanma grafiği sergileyebiliyor mu? Aracınız bunları sağlıyorsa keyif alın ve sorunsuz bir araca bindiğiniz için kendinizi şanslı hissedin. Zira aracı hem 180 km'nin üstüne çıkamayıp, hem de şanzuman vuruntuları içersinde karar kara düşünen kullanıcılar var. Daha kötüsünü düşünüp, elinizdeki ile mutlu olmak en güzeli. Saygılarımla. teşekkürler evren bey dediğiniz gibi aracım dip gaz yapınca eş zamanlı ve sorunsuz bir şekilde 180 e ulaşıyor herhangi bir şanzuman ve motor sorunu yok çok keyifli sürüşü var hiç bir sıkıntısı yok sadece merak ettiğim için 180 km geçmediği için konu açmıştım gelen mesajlardan anlaşılıyorki bu araçların kapasitesi demekki bu tüm cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.. saygılarımla..... Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 2 Nisan 2012 Yazar Paylaş 2 Nisan 2012 Aracı antalyadan aldım ben ankaraya gelince Merak ettiğim için bi basayım dedim 210'ü gördü araç. Afyon ankara yolunda. Ki ben yavaş kullanan bi adam değilim,Uzun yola hep gece çıkarım Genelde ankara izmir Yada Mersin izmir Mersin yolunda çok değil ama İzmir yolunda 140ın altına düşmem kolay kolay.. Burda aman yavaş gidin aman bişi olmasın demeniz tmm güzelde, Tıpkı benim gibi merak etmiş Ne yapar bu araç diye? Bence siz bi egzostan başlayın kontrollere... hakan bey aynen benim gibisiniz bende gece araç kullanmayı ve sürati seviyorum. içimde bir trafik canavarı var inanın 180 beni kesmiyor bunu yalnız sizinle paylaşıyorum laf aramızda 180 değil 360 yapsa denemeye kalkarım Yorum bağlantısı
Misafir 2 Nisan 2012 Paylaş 2 Nisan 2012 Abi mustafa koçak'ta istanbuldan getirdi ankaraya Oda ara ara 200 210'a çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam... Hızı severim Dediğim gibi arkdaşların aman gitmeyin etmeyin demesi tmm güzel ama Bazende istiyo hızı meret:) Ben demiyorumki 6saat boyunca 180le gidin diye Ama 140'tanda aşağı düşmeyin :):) Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 2 Nisan 2012 Yazar Paylaş 2 Nisan 2012 Abi mustafa koçak'ta istanbuldan getirdi ankaraya Oda ara ara 200 210'a çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam... Hızı severim Dediğim gibi arkdaşların aman gitmeyin etmeyin demesi tmm güzel ama Bazende istiyo hızı meret:) Ben demiyorumki 6saat boyunca 180le gidin diye Ama 140'tanda aşağı düşmeyin :) :) Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 2 Nisan 2012 Paylaş 2 Nisan 2012 Benzinli otomatik mondeo ıkına sıkına 205-210... Daha da gider mi???Gider...Tabi 3-5 km.daha uzun düzlük bulursa... Fakat 180'i geçememesi bence bir soruna işaret...Mesela akışmetre...Mesela tıkalı katalizör...hatta egsoz bile olabilir. Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 2 Nisan 2012 Yazar Paylaş 2 Nisan 2012 Benzinli otomatik mondeo ıkına sıkına 205-210... Daha da gider mi???Gider...Tabi 3-5 km.daha uzun düzlük bulursa... Fakat 180'i geçememesi bence bir soruna işaret...Mesela akışmetre...Mesela tıkalı katalizör...hatta egsoz bile olabilir. fatih bey O/D açık 3.viteste devir 6000-6500 e çıkıyor hız 180 km ama O/D yi off yapınca 4.vitese geçiyor ve aynı hızda 180km de devir 4000 e düşüyor daha da devir yükselmiyor (yani motor kendini korumayamı alıyor zaten boşta basarsan devir 4000i geçmiyor) fakat yükte giderken 2.3. viteste 6000-6500 devire çıkıyor 4. vites ile boşta 4000 devir i geçmiyor olay bu eğer katalizör.-egsoz dan olsa normalde gaz yememesi lazım 2.3 viteste tam gaz tam devir saygılar... Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 2 Nisan 2012 Paylaş 2 Nisan 2012 fatih bey O/D açık 3.viteste devir 6000-6500 e çıkıyor hız 180 km ama O/D yi off yapınca 4.vitese geçiyor ve aynı hızda 180km de devir 4000 e düşüyor daha da devir yükselmiyor (yani motor kendini korumayamı alıyor zaten boşta basarsan devir 4000i geçmiyor) fakat yükte giderken 2.3. viteste 6000-6500 devire çıkıyor 4. vites ile boşta 4000 devir i geçmiyor olay bu eğer katalizör.-egsoz dan olsa normalde gaz yememesi lazım 2.3 viteste tam gaz tam devir saygılar... Aynı sorunu yaşadığım için çok iyi anladım. Bende sorun,cihaza bağlayınca akışmetre olarak çıkıyordu.. Aynen sizinki gibi son viteste devir kesici varmış gibi davranıyordu. Zaten o devirden kurtulunca araç gene düzgün şekilde hızlanmaya devam ediyordu... Motor ve şanzımanım sorunsuzdu bu arada...Ben sorunu tam olarak çözemeden satmıştım,ama büyük ihtimalle ya akışmetre,ya da boğaz kelebeğiydi. Yorum bağlantısı
Ahmet Yılmaz (KAMERACI) 2 Nisan 2012 Yazar Paylaş 2 Nisan 2012 Aynı sorunu yaşadığım için çok iyi anladım. Bende sorun,cihaza bağlayınca akışmetre olarak çıkıyordu.. Aynen sizinki gibi son viteste devir kesici varmış gibi davranıyordu. Zaten o devirden kurtulunca araç gene düzgün şekilde hızlanmaya devam ediyordu... Motor ve şanzımanım sorunsuzdu bu arada...Ben sorunu tam olarak çözemeden satmıştım,ama büyük ihtimalle ya akışmetre,ya da boğaz kelebeğiydi. akışmetreden olsa km göstermesede hız yaptığını hissedersin gaz kelebeğini temizlettim,buji ve bujikablolarını değiştirdim akü 72 amper,motor yağı yeni değişti herşey mükemmel saygılar... Yorum bağlantısı
Mete Yaban 3 Nisan 2012 Paylaş 3 Nisan 2012 benim mondi ile adana mersin otabanda 185 gördüm ama daha üstünede çıkmak istemedim vede araç dahada istiyoru devir 6- 7 bin civarında idi.ama yüksek hız ölüm demekti o anda insan hiç birşey hissetmiyor.tavsiyede etmiyorum.saygılarımla. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts