İçeriğe Yönlendir

Antifirizin Sakıncası Varmıdır Acaba?

Serkan Ünsalan

Recommended Posts

Batın Kırat

Benim bildiğim kadarı ile eğer radyatöre mavi antifiriz yerine kırmızı koyar iseniz, soğutma sistemininde daha önceden olmayan kaçaklar meydana gelecektir. Daha önceki aracımdan tecrübeliyim. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Benim bildiğim kadarı ile eğer radyatöre mavi antifiriz yerine kırmızı koyar iseniz, soğutma sistemininde daha önceden olmayan kaçaklar meydana gelecektir. Daha önceki aracımdan tecrübeliyim. :biggrin:

İlginç. Yeni arabalarda hep turuncu/kırmızı fabrika dolumu antifriz var. Siz belki oranı iyi ayarlayamadınız.

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

İlginç. Yeni arabalarda hep turuncu/kırmızı fabrika dolumu antifriz var. Siz belki oranı iyi ayarlayamadınız.

daha önceki aracım 1996 model honda idi. muhtmelen o fabrika çıkışı da mavi id,i ama ben kırmızıya çevirme girişimine bulunmuştum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Radyatör üst hortumunun değişmesi lazım.Kelepçenin oradan kaçak var.Kelepçeyi sıktırın yada sıkın kesme ihtimali de olabiliyor.Mutlaka orjinal hortumla değiştirin yoksa bir süre sonra sorun tekrarlar.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan
(düzenlendi)

Aracımda daha önce mavi antifiriz vardı.ozamanlar forumu misafir olarak takip ediyordum ve herkes orjinalin kırmızı olduğu yazmış.bende aracın bakımlarını yaptırırken kırmızı antifiriz katıldı.

normal oranlarda okuduğum edindiğim bilgilerden %50 su %50 antifiriz olması daha uygundur diyen cümleler okumuştum.

sanırım benim aracıma tamamı antifiriz katıldı herhangi bir su katılmadı.zaten usta katalım deseydide ben kattırmazdım.kuyu suyunun nasıl olduğunu bilenleriniz vardır ondan dolayı.(hazır su yada saf su kattırmaktan yanayım)

sormak istediğim asıl soru

1- soğutma suyunun tamamının antifiriz olmasının sakıncası varmı? varsa nasıl bir sakıncası olabilir.

2-radyatör üst hortumun motor kısmına bağlanan tarafında kırmız antifiriz lekesi oluşuyor.bunun nedeni neden olabilir(yarın resimini ekleyicem)

liKxc.jpg?1

G6rWM.jpg

bunların herhangi bir sakınçası olabilirmi

Değerli yorumlarınız için şimdiden tüm arkadaşlarıma Teşekkürler..

tarihinde Serkan Ünsalan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

resimlerde seviye maksimumu geçmiş bu normal mi?

O kadar problem yaratacağını sanmıyorum ama borular ve aşağıdaki parça -devirdaim olabilir mi?- tehlikeli...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Resimden gördüğüm kadarıyla saf antifriz ve 1 litre kadar fazla...

Nereye genleşecek bu ?

Bence acilen yukarıda konuştuklarımızı yapılmalı..

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Resimden gördüğüm kadarıyla saf antifriz ve 1 litre kadar fazla...

Nereye genleşecek bu ?

Bence acilen yukarıda konuştuklarımızı yapılmalı..

doğrudur abi saf antifiriz 3lt olması lazım.kapağın kenarlarından taşmasının sebebide bu olsa gerek.acilen max seviyesinin altına indireceğim ve birazda saf su ilave edip max seviyesine getircem.

kelepçenin olduğu 1. resim için ne önerirsin mehmet abi

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

konuşmuş olduğumuz işlemleri yaptırdım.bağlantı yeri içinde tekrarlanması durumunda boruyu değiştirelim dedi usta.beklioruz bakalım.antifiriz boşaltıldı yarın litre kadar su ilave edildi.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan
(düzenlendi)

ne kadar olması gerekiyor abi.fazla olan antifiriz boşaltıldı.kalanın üstüne eklendi

tarihinde Serkan Ünsalan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Derecesini ölçtürün..

25 dereceye göre sulandırın..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Derecesini ölçtürün..

25 dereceye göre sulandırın..

-25 olacak, di mi abi :)

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Ben sulandırmadım galiba. Bir şey olur mu?

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Aydın Bengü

orjinal kırmızı antifiriz üzerine çok az mavi eklense sorun olur mu sizce ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...