İçeriğe Yönlendir

Antifirizin Sakıncası Varmıdır Acaba?

Serkan Ünsalan

Recommended Posts

Serkan Ünsalan

Aracımda daha önce mavi antifiriz vardı.ozamanlar forumu misafir olarak takip ediyordum ve herkes orjinalin kırmızı olduğu yazmış.bende aracın bakımlarını yaptırırken kırmızı antifiriz katıldı.

normal oranlarda okuduğum edindiğim bilgilerden %50 su %50 antifiriz olması daha uygundur diyen cümleler okumuştum.

sanırım benim aracıma tamamı antifiriz katıldı herhangi bir su katılmadı.zaten usta katalım deseydide ben kattırmazdım.kuyu suyunun nasıl olduğunu bilenleriniz vardır ondan dolayı.(hazır su yada saf su kattırmaktan yanayım)

sormak istediğim asıl soru

1- soğutma suyunun tamamının antifiriz olmasının sakıncası varmı? varsa nasıl bir sakıncası olabilir.

2-radyatör üst hortumun motor kısmına bağlanan tarafında kırmız antifiriz lekesi oluşuyor.bunun nedeni neden olabilir(yarın resimini ekleyicem)

bunların herhangi bir sakınçası olabilirmi

Değerli yorumlarınız için şimdiden tüm arkadaşlarıma Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tamamı antifriz ise hararet sorunu yaşarsınız. Sulandırılması gereklidir..

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Antifrizlerin üzerinde yazar zaten %30 ila % 60 oranında sulandırın diye.Hazır sularada güvenmeyin,2 ay çay makinasında damacana kullandım heryeri kireç kapladı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Önder

tamamı antifiriz hiç iyi olmaz koruma yapacağı yerde tam tersi işlev görür kışın donma yazında hararet yapar + sistemi çürütmesi cabası

leke olan ksım bağlantı yeri ya tam sıkılmamış gevşeklik vardır yada hortum yırtılmak üzere

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Yaşadığınız bölgeye göre saf suya antifriz karıştırılır. %30 ile %50 arası. Komple antifriz konmaz. Turuncu renk organikdir, daha uzun ömürlüdür.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

NE ustası bunu yapan? doğrama? döşeme? acilen uygun ölçüde su ile harmanlayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Soğutma suyunun değiştirilmesi gerekir mi.Yani bu antifirizli suyun bir ömrü var mı.Yoksa böyle devam mı değiştireyim mi acaba.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Donma derecesi ölçülür ve devam.... soğutma suyunu, sorun yoksa, değiştirmek, 1-2 vakit içinde başka arızalar doğurabilir. Mekanikte, bir şey yolunda ise, dokunma, devam...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yanlış bilmiyorsam 3-4 yılda bir değiştirilmesi gerekiyor.

Fordlarda herhangi bir değişim periyodu yok diye biliyorum Nihat..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Motor'a olması gerektiği kadar su ilave edin. Radyatörden boşalan fazla Antifirizi size tam doldurun diyen ustanıza içirin..Belki kıt beyni daha fazla ısınırda kitlenir

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Donma derecesi ölçülür ve devam.... soğutma suyunu, sorun yoksa, değiştirmek, 1-2 vakit içinde başka arızalar doğurabilir. Mekanikte, bir şey yolunda ise, dokunma, devam...

O zaman ben hiç ellemeyeyim.Durduk yerde iş açmayalım başımıza.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

NE ustası bunu yapan? doğrama? döşeme? acilen uygun ölçüde su ile harmanlayın.

sanırım araba ustası diye biliyordum Çağlar abi zaten son gidişim oldu bir daha gitmedim son olmuştu.

deposu 3 lt diye biliyorum doğrumudur.

yarın ilk iş olarak yarısını boşaltıp saf su katmak olacak

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Fordlarda herhangi bir değişim periyodu yok diye biliyorum Nihat..

Abi, kesin değilde tavsiye etmişler.

ZSDMd.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Siz önce ölçtürün... 25-30 derece olacak şekilde de sulandırın..

Abi, kesin değilde tavsiye etmişler.

Şimdi Focus 1 kılavuzuna baktım... 10 yıl diyor..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aracımda daha önce mavi antifiriz vardı.ozamanlar forumu misafir olarak takip ediyordum ve herkes orjinalin kırmızı olduğu yazmış.bende aracın bakımlarını yaptırırken kırmızı antifiriz katıldı.

normal oranlarda okuduğum edindiğim bilgilerden %50 su %50 antifiriz olması daha uygundur diyen cümleler okumuştum.

sanırım benim aracıma tamamı antifiriz katıldı herhangi bir su katılmadı.zaten usta katalım deseydide ben kattırmazdım.kuyu suyunun nasıl olduğunu bilenleriniz vardır ondan dolayı.(hazır su yada saf su kattırmaktan yanayım)

sormak istediğim asıl soru

1- soğutma suyunun tamamının antifiriz olmasının sakıncası varmı? varsa nasıl bir sakıncası olabilir.

2-radyatör üst hortumun motor kısmına bağlanan tarafında kırmız antifiriz lekesi oluşuyor.bunun nedeni neden olabilir(yarın resimini ekleyicem)

bunların herhangi bir sakınçası olabilirmi

Değerli yorumlarınız için şimdiden tüm arkadaşlarıma Teşekkürler..

Muhtemelen kaçak vardır. Kelepçe varsa onu biraz sıktırın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu arada... Focus1 kalorifer sistemi dahil 5.5 litre su alıyor..

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Siz önce ölçtürün... 25-30 derece olacak şekilde de sulandırın..

Şimdi Focus 1 kılavuzuna baktım... 10 yıl diyor..

Değiştirmek faydalı olur diye düşünüyorum. Bir bidon alınıp iki kişi bölüşebilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Değiştirmek faydalı olur diye düşünüyorum. Bir bidon alınıp iki kişi bölüşebilir.

Ben de temizlik iyidir diyenlerdenim ama Çağlar karşı çıkıyor buna..

Bunun yerine hidrolikleri değiştirelim.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aslında çokta mantıklı abi. Çok para değiller. Direksiyon ve fren hidroliklerinin belli aralıklarda değiştirilmesi mantıklı. Çünkü çok kullanılan maddeler ve mutlaka özelliğin zamanla kaybedecektir.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Abi, ben ustaya sormuştum. Antifrize gerek yok. Hidrolik gerekli demişti. Ama ben çekiniyorum hidrolik sıvısı için, fren ayarları bozulur veya hava yapar diye.

Ustayada sordum ayarı bozulurmu diye. Yok ben makina ile yapıyorum bozulmaz demişti.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

2 yılda bir değişmeli, ama şimdi anket açalım değiştirme oranı % 5 çıkacak.. :D

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Değişimi yaparken dikkatli yapın sonra hava yaptı nasıl alırım sorunu çıkmasın.Bence taşma kabına su ilavesi şeklinde olsa daha güvenli olur gibi.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Haklısın abi :)

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Benden habersiz servis değiştirdi ise ne ala ama ben 2006'dan beri değiştirmedim. :i-ih:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...